Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEr du klar til det digitale signal? - FlatpanelsDK

Er du klar til det digitale signal?

27 Oct 2009 | Rasmus Larsen |

Vores store HDTV tema ruller! Vi bringer nyheder, anmeldelser og artikler og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked. Følg vores store HDTV og Digitalt Tv Tema her

Er du klar på den digitale overgang d. 31. oktober? Eller er du stadig i tvivl om, hvorvidt det rammer dig eller ej? Vi hjælper dig med at få styr på det her og få fat i den rigtige fladskærm eller digitale boks.

Den digitale overgang i fakta

Den 31. oktober lukker det analoge Tv-signal og d. 1. november kan vi vågne op til en digital verden med bedre billede, bedre lyd og flere kanaler heriblandt DRs nye HDTV kanal kaldet DR HD.

Det nye digitale signal


Den digitale overgang vedrører imidlertid kun de personer, som modtager deres Tv-signal via en hus- eller stueantenne. Det betyder, at såfremt du har kabel-tv eller en parabol, rammes du ikke af sort skærm ved overgangen til digitalt Tv. Du får imidlertid nogle nye muligheder, herunder DRs HD kanal.

Er du blandt de (u)heldige

Den digitale overgang åbner op for en masse nye muligheder og giver flere kanaler fra DR. Det kræver dog investering i ekstra udstyr eller en fladskærm med det rette udstyr indbygget.

Hvis du er blandt de personer, der modtager Tv via husantenne og derfor risikerer sort skærm d. 1. november, skal du forholde dig således:
Mulighed 1: Du har eller køber en fladskærm med en digital tuner indbygget af varianten DVB-T. DVB-T tuneren skal desuden understøtte mpeg4 formatet for at være klar til de nye kanaler der åbnes op for.
Mulighed 2: Du køber en separat digitalboks med mpeg4. Denne boks er basalt set bare en DVB-T tuner, som står i en boks frem for at være indbygget i fladskærmen. Et eksempel på sådan en boks er denne fra Sagem med indbygget harddisk, som vi har testet her: Sagem DVB-T boks

Se efter nedenstående logo, når du skal have en digital tuner til det nye digitale Tv signal

DVB-T


Nye kanaler

Sammen med overgangen til det digitale signal d. 1. november vil du også kunne tænde dit Tv til tre nye spændende kanaler fra DR. Det er kanalerne DR K, DR Ramasjang og DR HD.

DR K: DR K er DRs nye kKultur og historie kanal, med opera, litteratur, design, mode, arkitektur, billedkunst og meget mere.
DR Ramasjang: DR henvender sig til de mindste og er en ny børnekanal. DR Ramasjang henvender sig til alle børn mellem 3 og 10 år, men har fokus på de 7 til 10-årige.
DR HD: DR tilbyder også danskerne en hel kanal med tv i den superlækre billedkvalitet, High Definition (HD). DR HD sender kun i ægte HD - aldrig opskaleret - og henvender sig til de, der vil have endnu mere ud af DR.

DR HD


Læs mere om de tre nye kanaler her: DRs tre nye kanaler har fået navne
Læs desuden mere om DR HD her: DRs kommende HD kanal sender VM 2010

Allivel mulighed for digitalt Tv

Har du kabel-tv eller parabol betyder det imidlertid ikke, at du er afskåret fra mulighederne for nye kanaler og digitalt Tv. Parabol har kørt med digitalt Tv i mange år nu, og kabel-tv udbyderne har også digitalt Tv som tilvalg.

Vil du også nyde godt af digitalt Tv på kabel-tv, kan du blandt andet kigge hos YouSee eller Stofa
Vil du have digitalt Tv og masser af HDTV muligheder, så kan du kigge nærmere på parabol hos Canal Digital.

Mere information om digitalt Tv

Følg med i vores store HDTV og Digitalt Tv Tema i denne uge, hvor vi taler om den digitale overgang og mulighederne for HDTV på markedet.
Vi anmelder også bokse og samler en oversigt over hvor du får det bedste udvalg af HDTV kanaler til den laveste pris.

Læs også mere om digitalt Tv i denne artikel: Digitalt Tv og HDTV

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nyt Loewe Stellar har MLA OLED og Samsungs Tizen OS

13 May 2024 |

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |