Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-oled4.jpg"></div>Samsung skifter OLED væk fra PMOLED - FlatpanelsDK Samsung skifter OLED væk fra PMOLED">

Samsung skifter OLED væk fra PMOLED

29 Dec 2008 | Rasmus Larsen |

Der findes en række varianter af OLED, hvor der typisk skelnes mellem PMOLED (Passive matrix OLED) og AMOLED (Active matrix OLED). Det er førstnævnte, som Samsung ønsker at udfase til fordel for den mere lovende AMOLED variant.

PMOLED er baseret på et såkaldt passivt panel, og mens de er populære som simple display til at vise f.eks. tekst eller statisk indhold på en skærm, er de ikke velegnet til flydende video. Til dette skal AMOLED paneler benyttes for at føre OLED teknologien op i f.eks. PC monitors og Tv.

Samsung OLED
Samsung OLED


Det er derfor også interessant at bemærke, at Samsung nu skifter fokus fra PMOLED i deres OLED produktion til fuldstændig at satse på AMOLED. Det åbner op for en acceleration af OLED udbredelsen, da grundlaget for endnu større og mere anvendelige OLED paneler formes.
Samtidig med overgangen til AMOLED, kan man også reducere strømforbruget og øge lysstyrken.

Ifølge Samsung vil man udfase PMOLED produktionen (hvert fald størstedelen) pga. faldende priser og reduceret rentabilitet. Man vil derfor i faser gå over til AMOLED, som på sigt er langt mere lovende.

LG foretog samme tiltag sidste år, og gik over til udelukkende at satse på AMOLED varianten. Nu venter vi blot spændt på, at det første 40-50 tommer OLED-TV kommer på markedet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |