Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sed.jpg"></div>SED skærme udsættes til 2007 - FlatpanelsDK SED skærme udsættes til 2007">

SED skærme udsættes til 2007

24 May 2006 | Rasmus Larsen |

Det er med spænding mange har ventet på SED-TV, som flere gange er spået at blive en seriøs konkurrent til LCD og Plasma teknologien. Nu bliver Toshiba og Canon dog nødt til at udsætte lanceringen af de første apparater.

Udsigterne har dog ellers været positive den seneste tid. I 2005 annoncerede Canon, at de havde investeret penge i produktionsfaciliteter, som skulle hjælpe med at få SED skærmene på markedet endnu hurtigere. Optimismen er dog faldet kraftigt på det seneste.


Toshiba og Canon har netop annonceret at SED udsættes til slutningen af 2007 og masseproduktionen først vil påbegynde i 2008. De to giganter har ellers tidligere fremvist en fuldt fungerende prototype på IFA messen og fastsatte i den forbindelse 2006 som udgivelsesåret.

I fjerde kvartal af 2007 forventer man således at lancere det første 55 tommer SED-TV pointerer de to firmaer. I starten vil disse produkter være dyre, men i forbindelse med OL i Beijing 2008 forventer man at kunne påvirke efterspørgslen og samtidig påbegynde masseproduktion.


SED fungerer efter samme princip som traditionelle CRT-Tv. I stedet for elektronkanonerne på CRT apparater har man dog placeret en lille elektronafgiver bag hver pixel. Disse elektronafgivere påvirker fosforen, hvilket danner det endelige billede.

Med SED-TV lover man blandt andet 1 ms responstid, og et langt højere kontrastforhold. Canon og Toshiba påpeger ydermere at apparaternes tykkelse kun vil være marginalt større end nuværende PDP-TV og LCD-TV.

Hvis det har interesse, så kan du læse mere om SED teknologien her: SED

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |