Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHollywood-strejken er slut: Film og serier kan igen indspilles - FlatpanelsDK

Hollywood-strejken er slut: Film og serier kan igen indspilles

09 Nov 2023 | Rasmus Larsen |

Det blev en historisk lang strejke, der har sikret Hollywoods skuespillere, manuskriptforfattere og instruktører bedre vilkår. Filmsommeren 2024 var i limbo, men er nu reddet.

118 dage. Så lang tid strejkede skuespillerne (SAG-AFTRA), der blev siddende ved forhandlingsbordet efter andre brancheforeninger nåede i mål med aftaler med Hollywood-studier som Netflix, Amazon, Apple og Walt Disney. 

- "Ved en enstemmig afstemning i eftermiddags godkendte SAG-AFTRA TV/Theatrical Committee en foreløbig aftale med AMPTP, der afslutter 118-dages strejken," sagde SAG-AFTRA i går til Los Angeles Times. "Strejken slutter officielt klokken 00:01 torsdag den 9. november."


Bedre løn og sikring mod AI

Manuskriptforfattere og instruktører var allerede tilbage på arbejde, men nu kan skuespillere også vende retur med bl.a. en 7% forhøjelse af minimumslønnen, sikring mod brug af AI (kunstig intelligens) i film og serier samt en streaming-bonus. Skuespillerne opnåede derimod ikke deres ønske om at få andel i omsætningen fra hver streamingtjeneste. - "I en kontrakt til en værdi af over 1 milliard dollars har vi opnået en aftale af ekstraordinært omfang, der inkluderer "over-normal" stigning i minimumskompensation, hidtil usete bestemmelser om samtykke og kompensation, der vil beskytte medlemmer mod truslen fra AI, og for første gang en aftale der etablerer en streaming-deltagelsesbonus," skrev SAG-AFTRA i en udmelding på X.

Dune Part 2

Dune: Part 2 er blevet udskudt til marts 2024. Foto: Warner Bros

Forsinkede serier og film

Strejken har forsinket en lang række film og serier til streaming og biograf. På seriefronten bl.a. Amazons Blade Runner 2099, HBOs The Penguin, Netflix' Stranger Things 5, Disneys The Mandalorian (sæson 4) og Apples Silo (sæson 2). Flatpanels dannede overblik i august 2023. Sidenhen blev sci-fi filmen Dune: Part 2 udskudt fra november 2023 til marts 2024. Disneys adm. direktør Bob Iger var for nylig ude og advare om, at en yderligere forlængelse af strejken ville sætte filmsommeren 2024 i limbo. I stedet er partnerne nået til enighed i form af den midlertidige aftale, der sikrer, at nye film og serier kan indspilles til manuskripter, der i mange tilfælde ligger klar. Vinteren bliver tam, men filmsommeren 2024 er reddet. - Kilde: LA Times, X

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix ophører med at virke på ældre Apple TV

04 Jun 2024 |

PlayStation VR2 virker snart med PC'en inkl. Steams VR-spil

04 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 Jun 2024 |

Første test af live-tv over 5G i Danmark

04 Jun 2024 |

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |