Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix's spilstreaming er begrænset til 720p - FlatpanelsDK

Netflix's spilstreaming er begrænset til 720p

23 Aug 2023 | Rasmus Larsen |

Netflix har startet test af egen teknologi til spilstreaming på TV-skærme. Testen giver os indsigt i selskabets planer.

Tidligere på måneden begyndte Netflix at teste spilstreaming på TV-enheder i beta i Storbritannien og Canada. Det virker pt. på Android TV, Google TV, FireTV, LG webOS, Roku og Samsung Tizen. Apple TV er ikke understøttet.

Vi har erfaret, at Netflix's platform til spilstreaming er begrænset til maksimalt 720p HD-opløsning i begge spil, der indgår i betaen; Oxenfree og Molehew's Mining Adventure.

Samme 720p-begrænsning vil gælde Netflix's kommende løsning til webbrowsere.


Netflix TV gaming

Netflix-spil streames over internettet til TV-enheden og styres med en app. Foto: Netflix

Konkurrenterne er foran

Begrænsning af spilstreaming til 720p kan bidrage til at sikre ydeevne og stabilitet, men Netflix er ikke desto mindre bagefter sine konkurrenter på dette område. Xbox Game Pass understøtter spilstreaming i op til 1080p60, PlayStation tester 4K og Nvidias GeForce Now understøtter 4K60. Den nu hedengangne Google Stadia-tjeneste klarede også 4K. Netflix's nuværende pulje af spil matcher ikke PC- og konsolspil på grafik, men selskabet har ved flere lejligheder indikeret, at de går med store planer for spil. Det må derfor forventes, at Netflix med tiden udbygger sin streamingteknologi til at nå højere opløsninger egnet til TV-skærme.

Andre begrænsninger

Der er også andre begrænsninger. På nuværende tidspunkt kræves en controller-app fra Netflix. Bluetooth-controllere understøttes ikke. Derudover ser det ud til, at antallet af samtidige streams i dit Netflix-abonnement også kommer i spil, når man streamer spil over internettet. Netflix er ved at udbygge sin infrastruktur af servere til at kunne håndtere spilstreaming. De advarer om, at brugere kan blive nægtet adgang til et spil, hvis for mange mennesker er online på et givent tidspunkt. Netflix har ikke kommenteret på, hvornår de åbner spilstreaming for alle brugere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |

Discoverys kanaler vender tilbage hos YouSee

21 May 2024 |

Så er Max åben i Danmark

21 May 2024 |

Ny Max app findes til disse enheder – se også UHD-support

21 May 2024 |