Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste Dolby Vision UHD Blu-rays & afspillere kommer angiveligt i 2017 - FlatpanelsDK

Første Dolby Vision UHD Blu-rays & afspillere kommer angiveligt i 2017

20 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Alle nuværende UHD Blu-ray-afspillere og UHD Blu-ray-skiver er frigivet i HDR10-formatet, men det står til at ændre sig næste år. De første Blu-ray-skiver i Dolby Vision forventes frigivet i første halvdel af 2017 og afspillerne senere på året, ifølge David Katzmaier fra CNET.

Dolby Vision på UHD Blu-ray

Samsung, Panasonic, Philips og Microsoft har allerede lanceret UHD Blu-ray-afspillere. Sony og Oppo vil begge lancere afspillere om nogle måneder. Ingen af disse understøtter dog Dolby Vision; Dolby’s premium HDR-format.

Det står til at ændre sig næste år, fortæller Giles Baker, SVP hos Dolby, til CNET’s tv-anmelder David Katzmaier. De første film i Dolby Vision på UHD Blu-ray-skiven kommer efter sigende i handlen i første halvdel af 2017, forud for afspillerne, som lanceres lidt senere på året.

Dolby Labs afviste at kommentere konkret på sagen, da FlatpanelsDK kontaktede dem.

Der tilbydes allerede nogle få film og tv-serier via streamingtjenester såsom Netflix, Amazon og Vudu.

Dolby Vision


Hvem vil lancere en afspiller?

UHD Blu-ray-standarden påkræver, at film udgivet i formatet understøtter branchens åbne HDR10-format. Dolby Vision er valgfrit at understøtte på både skiver og afspillere. Det betyder således også, at såfremt du køber en af de kommende Blu-ray-film med Dolby Vision, vil du stadig kunne se den på din tv-skærm, selvom den ikke understøtte Dolby’s teknologi. Kun LG og amerikanske Vizio sælger i dag tv-skærme med understøttelse af Dobly Vision.

At film i formatet er på vej, rejser naturligvis også spørgsmålet: Hvem vil frigive en afspiller?

Hverken Samsung, Sony eller Panasonic har tv-skærme med Dolby Vision, hvilket får dem til at virke som usandsynlige kandidater. Vizio sælger ikke Blu-ray-afspillere. Det efterlader LG som den mest sandsynlige partner. LG har endnu ikke annonceret en UHD Blu-ray-afspiller, men FlatpanelsDK hører, at planen er at fremvise noget på CES 2017 i januar. Planen kan naturligvis ændre sig. Oppo er også en kandidat, men deres første UHD Blu-ray-afspiller - som kommer før årets udgang - lader ikke til at understøtte Dolby Vision. En senere model vil muligvis gøre det.

Vi forventer at høre mere om det hele i januar på CES 2017 messen i Las Vegas.

- Kilde: David Katzmaier of CNET

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs 2024 OLED TV nu i handlen i Danmark

14 Jun 2024 |

Hisense tilslutter sig igen 8K-alliancen

14 Jun 2024 |

Der hamstres storskærme før en stor sportssommer

13 Jun 2024 |

Første 8K 3D-kamera til Apples Immersive Video-format afsløret

13 Jun 2024 |

Streamingtjenesten Max har nu tv-kanaler inkl. Kanal 5

12 Jun 2024 |

Ingen danske biografer kan vise 'Inderst inde 2' som Pixar ønsker

12 Jun 2024 |