Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHitachi lukker sidste Tv-fabrik - FlatpanelsDK

Hitachi lukker sidste Tv-fabrik

24 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

Japanske Hitachi har annonceret, at de vil lukke deres sidste Tv-fabrik og formelt afvikle deres egne LCD-og plasma-aktiviteter. I stedet ønsker Hitachi at outsource produktionen og stiller sig dermed op i rækken af japanske Tv-producenter med ondt i finanserne.

Hitachi lukker sidste Tv-fabrik

Den japanske Tv-industri ser ikke for sund ud. Sonys Tv-division har massive røde tal, Panasonic kæmper også for at blive rentable, og Hitachi er nu tvunget til at lukke deres sidste Tv-fabrik. Hitachi udtræder derfor officielt at Tv-produktion og citerer den hårde priskonkurrence som årsagen.

Hitachi LCD-TV
Hitachi lukker ned og outsourcer nu Tv-produktionen


Fabrikken i Gifu, Japan havde en månedlig kapacitet på 100.000 Tv-apparater fordelt over LCD og plasma. Fabrikken skal i stedet producere projektorer og halvleder-produkter fra september 2012.

Hitachi har gennem en periode outsourcet produktionen af flere produktkategorier til Taiwan, og dette er sidste trin i processen. Kun komponenter vil fremover blive produceret på deres hjemmebane i Japan.

Hitachi understreger, at de vil fortsætte med at sælge Tv-skærme til forbrugermarkedet, men de vil ikke længere producere dem selv. I stedet vil de benytte en taiwansk partner. Hitachis problemer er også et udtryk for en hårdt kæmpende japansk Tv-industri, der presses massivt af både sydkoreanerne (Samsung og LG) samt nye kinesiske skærmproducenter.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |

MicroLED-monitorer rykker nærmere

22 May 2024 |

Sonos Ace virker også som Dolby Atmos-hovedtelefoner til film

21 May 2024 |

Discoverys kanaler vender tilbage hos YouSee

21 May 2024 |

Så er Max åben i Danmark

21 May 2024 |

Ny Max app findes til disse enheder – se også UHD-support

21 May 2024 |