Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSådan får du Canal Digital direkte i fladskærmen - FlatpanelsDK

Sådan får du Canal Digital direkte i fladskærmen

23 Jun 2010 | Rasmus Larsen |

Canal Digital lancerede officielt deres CA modul (CAM) d. 1. juni og det gør det muligt at indsætte programkortet fra Canal Digital direkte i fladskærmen og derved gå udenom den eksterne boks. Her er en guide til hvordan det gøres.

Canal Digital direkte i fladskærmen

Har du Canal Digital over parabol (Canal Digital findes også som kabel-tv, men det berører vi ikke her), så kan du nu få Canal Digital Tv-signalet direkte ind i fladskærmen. På den måde kan du bruge fjernsynets fjernbetjening og undgå den separate boks. Her bringer vi en hurtig guide til hvordan det kan lade sig gøre. Alt hvad det kræver er følgende:
  • Fladskærm med digital DVB-S tuner (S står for satellite).
  • CA modul (det som vises herunder). Kan købes f.eks. her. Og hvis fladskærmen har optagefunktionalitet, så kan du endda også optage og sætte direkte Tv på pause. Vi tester det her på Samsungs C8705 LED-model, som netop har en PVR optagefunktion. Andre producenter såsom Sharp, Panasonic og Sony har også fladskærme med DVB-S tuner.

    Guide til Canal Digital CAM

    Før du kan indsætte dit Canal Digital programkort i fladskærme med DVB-S tuner, skal du købe et såkaldt CA modul. Det kan ses herunder til venstre. Programkortet ses til højre.

    ”Canal
    Canal Digital CAM

    Canal Digital programkortet indsættes nu i CA modulet (CAM).

    ”Canal
    Canal Digital CAM

    Herefter indsættes CAM med Canal Digital programkortet i skærmens CI slot, som det kan ses herunder.

    ”Canal
    Canal Digital CAM

    På Samsungs Tv kan du tilslutte dit antenne-kabel fra parabolen direkte i Tv’et, men det kræver dog, at du anvender den medfølgende adapter, som findes i kassen til Tv’et.

    ”Canal
    Canal Digital CAM

    Nu skal der foretages en programsøgning og Tv’et skal finde Canal Digitals kanaler.

    ”Canal
    Canal Digital CAM

    Efter kanalerne er fundet vil du formentlig få en besked om, at signalet er kodet. Dette er helt normalt, og lad nu Tv’et stå på en kodet kanal i 10-30 minutter. Programkortet skal registreres og derfor skal man vente første gang det indsættes. Når programkortet først er registreret skal det ikke registreres igen – heller ikke hvis CA modulet tages ud af fladskærmen på et senere tidspunkt. Og så skulle der være billede på skærmen.

    ”Canal
    Canal Digital CAM

    CA modulet som skal anvendes kan købes her eller også kan du kontakte Canal Digital for nærmeste forhandler. Canal Digital har også en liste med certificerede DVB-S fladskærme på deres hjemmeside. Af andre fladskærme med DVB-S tuner kan blandt andet nævnes Sharp, Sony og Panasonics dyrere modeller.

    Optagefunktionerne

    Er du ked af at skulle undvære optagefunktionerne fra Canal Digitals boks, så er der også råd at hente her. F.eks. Samsungs nye Tv (C8705 her) har en såkaldt PVR optagefunktion, hvor du kan tilslutte en ekstern harddisk og aktivere optagefunktionalitet. Vi har her tilsluttet en Transcend USB harddisk, som kan købes til lidt cirka 450 kroner.

    ”Samsung
    Samsung PVR optagelse

    Nu åbnes der op for optagefunktionalitet, som også spiller sammen med den elektroniske programguide (EPG’en).

    ”Samsung
    Samsung PVR optagelse

    Direkte Tv kan også sættes på pause og der kan times optagelser ud i fremtiden. Eneste problem er, at der kun sidder en DVB-S tuner i Samsungs Tv og derfor skal man altså blive på samme kanal, mens der optages. Der kan dog skiftes til f.eks. HDMI.

    ”Samsung
    Samsung PVR optagelse

    Vi kommer nærmere ind på PVR optagelse i testen af Samsung C8705 som er online ingen længe. Læs mere på www.canaldigital.dk. CA modulet som skal bruges kan købes her.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere fokusartikler

    Status på UHD Blu-ray i 2024

    26 Apr 2024 |

    Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

    29 Feb 2024 |

    Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

    05 Feb 2024 |

    Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

    02 Feb 2024 |

    Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

    31 Jan 2024 |

    Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

    04 Jan 2024 |