Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-lglh9500-2.jpg"></div>LG viser nye Tv i Stockholm - FlatpanelsDK LG viser nye Tv i Stockholm">

LG viser nye Tv i Stockholm

19 Jun 2009 | Rasmus Larsen |

LG havde inviteret den danske, norske, svenske og finske presse en tur til Skyddsrummet i Stockholm for at kigge nærmere på LGs nye produkter, herunder et par af deres mest spændende nyheder på Tv fronten. Vi fik lejlighed til at kigge nærmere på den nye PS8000 serie samt den kommende – og meget lovende – LH9500 med trådløs forbindelse og LED med local dimming.
Vi fik også samtidig lagt billet ind på både PS8000 og LH9500, som er på vej til test her på Flatpanels.dk.

No Distraction – Pure Entertainment

LG havde inviteret den danske presse en tur til Stockholm. Og med repræsentanter lige fra modeverdenen til elektronik til pornografiens verden, havde vi ikke rigtig nogen forventning om, hvad LG havde klar til os, ud over sloganet: ”No Distraction – Pure Entertainment”.

LG LH9500
LG LH9500


Det skulle vi dog senere finde ud af, med indikationerne fra en dansede trio med en stilart der minder mest om en blanding af ballet og capoeira. Vi fik nemlig som de første en grundig introduktion af LGs nye trådløse LH9500 LCD-TV med LED baggrundsbelysning, der udnytter local dimming princippet, samt den nye PS8000 plasmaserie.

Fladskærmen version 2

LGs kommende LH9500 blev første gang vist frem i forbindelse med den fashionable Las Vegas messe, der hvert år løber af stabelen i januar. Vi omtalte også kort LH9500 i går og nu kan vi fortælle hele historien, med priser, lanceringsdato og erfaringer fra LGs første satsning ud i den trådløse teknologi, der gør fladskærmen endnu mere elegant end nogensinde.

LG LH9500
LG LH9500


LGs LH9500 er et LCD-TV, der gør op med kablerne og i stedet inkorporerer en trådløs forbindelse mellem selve Tv-skærmen og en ekstern medieboks. Alle stik tilsluttes i denne medieboks, som kan gemmes væk i f.eks. skuffen, og billede og lyd sendes så til skærmen trådløst.

LG LH9500
LG LH9500


LH9500 har dog også en anden spændende nyhed at byde på. Den benytter den såkaldte LED teknologi, ligesom det er tilfældet i Samsungs såkaldte LED-TV. LG har dog taget det skridtet videre og placeret dioderne (LEDs) bag skærmen i stedet for langs kanterne (Edge LED). Det åbner samtidig for det såkaldte local dimming, hvor man vha. skærmens 3.500 LEDs kan styre lyset lokalt over skærmens overflade.
Kræves der således meget lys i højre side af skærmen, fordi der gengives flot natur, mens det samtidig i venstre side kræves lidt lys, pga. skovens trygge læ og skygge, kan LEDs med local dimming varetage dette – ved at styre dioderne lokalt i flere zoner.

LG LH9500
LG LH9500


Det fører endeligt til en dyb gengivelse af sort og derved en høj kontrast.

På trods af, at dioderne sidder bag selve skærmen, har LG været i stand til at gøre Tv’et slankt, dels ved at placere en del af teknologien i den eksterne medieboks, dels ved at benytte en speciel produktionsmetod for integrering af LEDs.

LG LH9500
LG LH9500


- ”Tyndt på trods af avanceret LED-teknik. Med en speciel optik foran hver LED-pære er det lykkes for os at fremstille et unikt tyndt LED-tv på 55 tommer, der kun er 2,9 cm tyndt (på det tykkeste sted). Normalt er direkte LED en pladskrævende teknik, der resultere i tykke fjernsyn, men med LH9500 kan vi nu tilfredsstille vores mest krævende kunder, der hverken vil give afkald på vores design eller teknik,” siger Joakim Örnstig, product manager, LG Electronics.

LG LH9500
LG LH9500


Medieboksen overfører i ægte Full HD (1080p) kvalitet, og hverken lyd eller billed komprimeres, modsat på Sonys ZX1 model, som vi tidligere har anmeldt. Men hvordan fungerer den trådløse forbindelse i praksis, og hvad med LED belysningen med local dimming? Det kigger vi nærmere på i næste afsnit vores indtryk og erfaringer fra mødet med LH9500.

LG LH9500
LG LH9500


Pris og lancering
LG LH9500 skal udelukkende lanceres i en 55 tommer version. Prisen forventes at ligge lige omkring 25-26.000 danske kroner, når det trådløse Tv lander i slutningen af august. Flatpanels.dk har allerede lagt billet ind på et af de første eksemplarer til en test.

LH95000 under luppen

Under præsentationen var der nogle sporadiske udfald på den trådløse forbindelse mellem medieboks og LH9500 skærmen. LG forsvarede det med, at der kørte tre LH9500 på samme frekvens – og de havde da også ret. Der kørte tre, og efter man fik slukket to af dem senere under spørgerunden, var signalet på den sidste, stabilt.

LG LH9500
LG LH9500


Jeg prøvede senere at stressteste de forskellige LH9500 med bevægelse i forbindelsesvejen mellem den eksterne medieboks og Tv’et, samt lidt leg med mobiltelefonen, men dog uden held. Netop disse elementer fandt jeg dog kunne stresse den trådløse forbindelse på Sony ZX1, der var der første trådløse Tv på markedet herhjemme, og som vi tidligere har testet.

LG LH9500
LG LH9500


Jeg tog desuden et billede fra siden og fra bagsiden. Nok er mange tynde Tv ganske tynde, men sjovt nok oplyser producenterne også om tykkelsen på de tyndeste sted. Der er dog ikke så mange dikkedarer med LG9500 – for det er tyndt.

LG LH9500
LG LH9500


Selve LED delen med local dimming tog jeg også under kærlig pleje og selv om jeg ikke selv kunne styre billederne og video på skærmen, så fik jeg lejlighed til f.eks. at se hvid tekst på sort baggrund, der er god til at afsløre det som netop har været problemet med de første LED LCD-TV med local dimming. Fordi LEDs sidder i et bestemt antal zoner og altså ikke bag hver enkelt pixel, vil én zone strække sig ud over flere pixels på skærmen – og således oplyse mere end blot det element man ønsker at illuminere.

LG LH9500 kan heller ikke sige sig fri for dette og jeg registrerede lys omkring den hvide tekst på den sorte baggrund. Igen; det er dog svært at vurdere ud fra en præsentation, så jeg bliver forhåbentlig meget klogere, når LH9500 står på testbænken om en måned eller to.

LG LH9500
LG LH9500


Generelt var billedet dog flot, nuanceret og kontrastfyldt.

Stor plasma – lille pris

En del af LGs arrangment omhandlede også LGs nye PS8000 plasma-Tv serie, som er tilokkende med sine store dimensioner, men fair priser.

LG PS8000
LG PS8000


PS8000 fra LG er det første THX-certificerede plasma-Tv på det nordiske marked. Certificeringen garanterer en høj standard for billedkvalitet og ifølge LGs eget udsagn vil specielt sortniveauet være forbedret.

LG PS8000
LG PS8000


PS8000 er topmodellen i LGs 2009 program. Med serien introducerer man også LGs nye designfokus kaldet Indigo Blue, hvor en blå, halvgennemsigtig linje løber nederst på rammen.

LG PS8000
LG PS8000


LG PS8000 er allerede så småt på vej ud på markedet og Flatpanels.dk forventer, at vi meget snart har fået en test stablet på benene af PS8000.

Efter arrangementet fik vi frie tøjler til at se og føle på apparaterne og det benyttede vi til at nærstudere blandt andet PS8000. Jeg ville gerne undersøge sortgengivelsen på PS8000 og se, hvad THX profilen helt præcist bestod i.

LG LH9500
LG LH9500


Sortgengivelsen virkede ganske fornuftig, om end ikke perfekt. Skærmen led lidt under de mange hvide og røde projektører der var placeret strategisk i lokalet, men skærmen klarede opgaven fair. Jeg vil dog vente med nærmere undersøgelse før jeg modtager testeksemplaret.

THX profilen er aktiveret for den profil der hedder Film (eller var det Movie? – jeg husker det ikke, det var på svensk). THX profilen tilstræber at levere et billede, der efterlever de billedkvalitetsstandarder der findes i dag, og PS8000 lægger sig således op ad den netop testede Panasonic V10, der også har selvsamme THX profil.

PS8000 havde desuden samme ekspert1 og ekspert2 billedprofiler, hvor man får adgang til omfattende indstillingsmuligheder.

Pris og lancering
PS8000 fås i størrelserne 50” og 60”. Den vejledende udsalgspris er henholdsvis 14.995 og 29.995 DKK.

Kommende tests

Vi fik presset lidt på i forbindelse med LGs arrangement og har således sikret os, at Flatpanels.dk snart modtager både PS8000 og LH9500 til dybdegående anmeldelser.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere overbliksartikler

Oversigt: LG 2024 TV-skærme

03 Apr 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Oversigt: Panasonic 2023 TV

24 Jul 2023 |