Samsung præsenterer S'UHD og nye, billigere Ultra HD-tv. S'UHD tager skridtet videre fra Ultra HD-opløsning. Der er en helt ny Smart TV-platform baseret på Tizen, som Samsung tror på er fremtiden. Og så er der flere buede tv end sidste år. Fuldt overblik her.
De store temaer for Sony i 2015 er Ultra HD samt Android TV, der vil erstatte den nuværende tv-platform. Sony lancerer også nye Full HD-modeller med Android TV og senere på året begynder de så småt på HDR (high dynamic range). Her er et fuldt overblik over Sony’s 2015-skærme.
webOS i næsten alle modeller. Ultra HD findes fra 6-serien og op, mens Full HD så småt er ved at forsvinde. LG er stadig eneste med OLED og i år tager LG OLED til næste niveau ved at lancere Ultra HD OLED-TV. FlatpanelsDK bringeret fuldt overblik over LG’s 2015-tv - inklusiv danske priser.
Philips har afsløret deres nye fladskærme. Det første store tema i 2015 er Ultra HD, som vil være at finde i flere modeller end nogensinde. Det andet store tema er Android TV, som Philips vil omfavne fuldt ud. FlatpanelsDK bringer her et fuldt overblik over de nye 2015-skærm.
Opdateres løbende. Tilbudsjagten er et simpelt koncept. Hver uge finder vi de bedste tilbud på fladskærms-tv og tilbehør i samarbejde med jer brugere. Alle tilbuddene samles her i Tilbudsjagten. Vær med!
Panasonic har præsenteret 2015-skærmene, og FlatpanelsDK bringer et fuldt overblik. Der er fuld fokus pæ Ultra HD og kun fæ Full HD-tv. I high-end tilføjes HDR og bredere farverum. Panasonic lancerer ogsæ deres første buede tv-skærme i 2015.
FlatpanelsHD
Her er du: Startside - Tests

Inputlag test

Der rapporteres af og til om forsinkelse i f.eks. spil og generel bevægelse på fladskærme og dette fænomen kaldes i almen tale for input lag. Fænomenet fremkommer når elektronikken i skærmen af uransagelige årsager ikke behandler de modtagne data (fra grafikkortet) hurtigt nok, således at der er en lille forsinkelse på det der vises på skærmen. Det er ofte til stor gene for især FPS-spillere idet man mister følelsen med det man styrer på skærmen.

Det er desværre ikke så ligetil at påvise inputlag idet man selv skal have fat i musen og hive rundt i tingene, hvorfor man oftest også først opdager problemet når man sidder foran sit nyindkøb. Oftest kan man ej heller gøre noget der entydigt vil fjerne fænomenet - det rapporteres at skift af diverse hardware komponenter som f.eks. grafikkort kan hjælpe, men indtil videre er der ikke en simpel regel man kan følge.


Har på siden har vi nu lagt et simpelt program på nettet der blot er et stopur som tæller op på skærmen. Det er i sig selv ikke en test uden at man har en referenceskærm sluttet til samme computer, så betragt ikke dette som et revolutionerende stykke software - blot en hjælpende hånd hvis man virkelig vil ha' et tal på eventuel input lag. Testen kræver følgende:

  • Et grafikkort med 2 udgange
  • 2 skærme tilsluttet udgangene - heraf gerne 1 CRT monitor
  • Et digitalkamera med lav lukketid (et alm. digitalkamera kan også gøre det)
Du gør da følgende:
  • Indstil dit grafikkort til at køre i "Clone-mode" så du har samme billede på begge skærme.
  • Start en af de to versioner af stopuret fra hjemmesiden
  • Start stopuret
  • Tag et billede hvori begge skærmes fremvisning af stopuret kan ses
  • Hvis tallet på de to skærme ikke er ens er der en forsinkelse - "input lag" - på den med det laveste tal

Vi er klar over at det er et fåtal af brugere der rent faktisk vil få noget ud af denne test og er også mere ment som en hjælp til os skærmtestere, men hvis man lyster så er det tilgængeligt for alle.

Vælg version herunder (html verisonen kræver Adobe Flash 8 plugin):

 

Stopuret kan også køres herfra: http://tft.vanity.dk


Afstemning


Annoncer

Populære
artikler