Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Popcorn Hour A-400 - FlatpanelsDK

Test: Popcorn Hour A-400

|


Vi har tidligere set på den mindre medieafspiller Popbox V8 fra Syabas, og denne gang har vi lånt deres seneste skud på stammen, nemlig deres Popcorn Hour A400, som erstatter den tidligere A300 model. A400 er blevet opgraderet med 3D-afspilning og et par ekstra features, som skulle forsøde tilværelsen for brugeren. Derudover tilbyder A400, ligesom A300, mulighed for installation af en intern HDD til lagring af mediefiler.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

HDMI
Optisk lyd
Intern lagerplads(3.5" eller 2.5" HDD)
Ethernet

1000 Mbit/s

USB
2 stk. USB 2.0
1 stk. e-SATA
Komponent videoudgang
Analog lydudgang
Størrelse (HxBxD): 5,6 cm x 18.2 cm x 15,8 cm
Vægt1.3 kg
I kassenIR-fjernbetjening
Batterier
AV-kabel
HDMI kabel
Strømforsyning


For en mere detaljeret liste over filkompatibilitet mv. henvises der til producentens hjemmeside: Popcorn Hour A400.

Pris og forhandler:

Sammenlign medieafspillere såsom Popcorn Hour A400 hos PriceRunner.


De første indtryk

Når Popcorn Hour A400 pakkes ud er det vægten der først bemærkes. Den er 1.3 kg tung pga. den passive køling, som ses i form af massive køleribbe langs undersiden af afspilleren. Chassisset er solidt udført i metal og generelt føles afspilleren ret solidt bygget. Desværre så er transformatoren stadig ikke indbygget (sikkert for at spare på varmeudviklingen), så der skal stadig findes plads til lidt af en klods sammen med den ellers så stilrene afspiller.

Forsiden er blottet for grimme forbindelsesstik og kun IR-vinduet og hullerne til on og off dioderne ses.

PCH A400 test
Fronten på PCH A400.


På siden af afspilleren finder man båsen til isættelse af enten en 3.5” eller en 2.5” HDD til lagring lokalt af medieindhold. Med tilføjelsen af en intern HDD kan A400 endvidere fungere som NAS på dit hjemmenetværk.

PCH A400 test
Siden på PCH A400.


Bagpå har vi de normale USB-tilslutninger, LAN-tilslutningen, HDMI-udgangen, komponent og komposit video, samt en e-SATA port og lydudgange i både analog og digital format. Det er dermed muligt at koble afspilleren til et lydanlæg og bruge den som musikafspiller, hvilket vi kommer ind på senere - for A400 skiller sig faktisk lidt ud på dette punkt.

PCH A400 test
Bagsiden på PCH A400.


Fjernbetjeningen er baggrundsbelyst og ligger som sådan udmærket i hånden. Navigationsknapperne er lige ved hånden og er behagelige at trykke på, men jeg nåede aldrig at blive helt venner med den måde knapperne var lagt ud på betjeningen. Fjernbetjeningen til Popbox V8 var langt bedre i min mening. Om man kan lide den grå plastic må være en smagssag - den faldt ikke i denne anmelders smag.

PCH A400 test
Fjernbetjeningen er baggrundsbelyst, men lidt af en rodet affære.


Forud for testen

PCH A400-afspilleren er testet på et Pioneer LX5090 tilsluttet via HDMI. Mediefiler er gemt på en NAS med NFS og SMB services kørende, koblet til boksene via en 1 Gbit/s switch. Som testmateriale har vi benyttet en række testfiler af forskellig bitrate, længde og filtype. For så vidt muligt, har vi selv konverteret mellem filformater for at have kontrol over indholdet. Vi har ligeledes benyttet både indlejrede og eksterne (.srt) undertekster til de klip hvor dette var muligt.

Boksen er opdateret til og med firmware version 05-01-130118-24-POP-422-000 dateret 18. Januar.

Da vi på redaktionen ikke har haft 3D-TV på testbænken har det ikke været muligt at teste 3D-funktionaliteten i afspilleren.

Strømforbrug

Nedenfor ses strømforbruget på A400. Boksen slukkes ikke helt og står altid i en form for instant-standby, som afkorter opstartstiden. Dette medfører dog også et standbyforbrug, der virker en smule højt set i betragtning af, at man ikke kan bede boksen om at slukke helt.

Instant standby4,9 W
I brug (afspilning af film)7 W


A400-afspilleren forbruger omkring 7 W i brug og 5W i standby. Forbruget under afspilning er ganske fornuftigt, men manglen på mulighed for at lukke helt ned for afspilleren, gør standbyforbruget en anelse højt.

Brugerfladen

Brugerfladen er identisk med den vi så på Popbox V8, hvilket både er godt og skidt. Godt for de der opgraderer fra et andet Popcorn Hour produkt, og som var godt tilfreds med layoutet, og skidt for os andre, som gerne ville have lidt mindre “Windows stifinder”. Af samme grund låner vi herunder en del af beskrivelserne fra vores Popbox V8 anmeldelse, da interfacet er det samme.

PCH A400 test
Hovedmenuen på A400 er identisk med Popbox V8, som vi tidligere har set på.


Væk er dog “Webapps”, hvilket vi egentlig kun kan bifalde, da det virkelig var noget rod at have to forskellige App-butikker kørende på samme platform.

Når der navigeres i mapper på eks. et netværks- eller lokaldrev, så er der to menuer tilgængelige i hhv. højre og venstre side af interfacet, som kan bringes frem ved at trykke på hhv. højre og venstre pilen. I den venstre side findes genveje til eksempelvis den indbyggede jukebox (mere herom senere), at opdatere en mappe eller filtrere i hvilke mediefiler der skal vises, og i den højre side findes genveje til filhåndtering, såsom omdøb, kopier mv. Den generelle opsætningsmenu kan altid kaldes frem som en slags overlagt menu, hvorigennem alle afspillerens øvrige indstillinger kan justeres.

PCH interface
Brugerfladen på PCH er også identisk med Popbox V8.


Listevisning af eksempelvis filmmapper byder på mulighed for at downloade informationer om filmene "on the fly", men for at dette virker optimalt, så skal man have sine film lagret uden mappestruktur (eller som BDMV). Måden det virker på er ved, at man klikker på "Info"-knappen, som så åbner et moviesheet, hvori beskrivelsen af filmen hentes fra nettet. I princippet en fin tanke, men da både billeder og tekster skal downloades fra en database, så virker denne stadig sløv - der er dog mulighed for at downloade informationerne til den mappe filmen er lokaliseret i. Den helt store fordel er dog, at man kan hente en del information omkring hver enkelt film, såsom instruktør, skuespillere mv. via dette interface, så der er flere lag at navigere i end med et statisk moviesheet.

Hvis man vil have vist cover-art på sine film, så skal der i samme mappe være placeret eks. en .jpg-fil med samme navn som filmen. Dette medfører at ens filmbibliotek bliver lidt af en rodemappe med både film og billeder. Filbrowseren tillader dog, at man filtrerer sin visning, så kun film vises, men det kræver nogle ekstra klik hver gang man åbner mappen. Via info-skærmen er der mulighed for at downloade undertekster i .srt-format direkte til boksen hvis der måtte mangle undertekster på en film.

Tilgang af filer placeret på en NAS-enhed kan ske gennem en række forskellige protokoller såsom Samba, NFS, UPnP, HTTP eller DLNA. Opsætningen af tilkobling til netværksdrev kræver - ligesom på Dunes afspillere - en smule teknisk snilde, men til gengæld har Syabas leveret et on-screen QWERTY keyboard, som i min mening letter indtastningen. Når først man har tilføjet en netværksgenvej i "Netværkstilslutinger"-menuen, så er det dog nemt at springe direkte til netværksmapperne. Navigering rundt i mapper mv. på netværks-shares foregår med samme hastighed, som navigering i de øvrige menuer, hvilket stadig ikke er imponerende hurtigt.

PCH A400 test
App markedet på A400 er ikke noget at skrive hjem om.


Det medfølgende App-marked har ikke ændret sig og tæller stadig apps som Youtube, Picasa, Facebook, Twitter, Flickr og en lang række gratis webstreaming tjenester, som udbyder video af forskellig art. Dertil kommer nyhedsmedier, radioapplikationer og nogle enkelte spil. Antallet af apps er måske få, men generelt virker de som man måtte forvente. Videokvaliteten af streamingtjenesterne er dog temmelig lav og ikke i en kvalitet, der egner sig til visning på et TV (360p). Der er ikke umiddelbart mulighed for at skifte til HD-kvalitet på eksempelvis Youtube. Der er således ingen Netflix, Youbio, HBO eller andre abonnements-tjenester og det virker umiddelbart som et skud i foden. At udelade så dominerende tjenester på et marked for medieafspilning, vil helt klart koste kunder til udbydere af bokse der har disse tjenester.

En af vore brugere har gjort opmærksom på en begrænsning i brugen af NTFS-filsystemet på det interne lagermedie, hvor netværkshastigheden begrænses voldsomt, så for at få mest mulig glæde af en intern HDD, så bør den formatteres i EXT3 formatet - ellers vil det tage timer at overføre en film til afspilleren via lokalnettet.

NMJ - Networked Media Jukebox

Popcorn Hour afspillerne gør brug af en indbygget jukebox kaldet NMJ for en mere appetitlig visning af film, musik og billeder. Denne jukebox åbnes via filbrowserens venstre menu og der tilknyttes en separat jukebox for hvert netværksshare man opretter. Det bevirker, at man bør overveje at lagre alle sine film i samme netværksshare for ikke at skulle hoppe ind og ud af forskellige jukeboxe. Faktisk bør man have både film, musik og billeder liggende på samme share for at opnå den mest enkle implementation af NMJ - det er ikke specielt intuitivt at man er nødt til at have en NMJ oprettet for hvert netværksshare og at de ikke kan blandes til én jukebox.

PCH A400 test
NMJ interfacet på A400 giver en mere behagelig måde at browse sine film, musiknumre og billeder.


Et mindre irritationsmoment med brugen af NMJ er, at benytter man sig af netværksdrev, så vil jukeboxen pr. default altid forsøge at gemme sin database i den overordnede netværksmappe. Dette gør opdateringen af jukeboxen unødigt langsom, da alle billeder mv. skal hentes fra netværket og ikke lokalt via eks. en USB-stik eller den interne HDD. For at omgå dette skal man undlade at give skriverettigheder til netværksdrevene - jeg så hellere at der var en option til at vælge lokation for databasen.

Opdateringen af jukeboxen er meget ligetil og alt foregår direkte i boksens interface uden brug af en PC, som vi så det på Dune-afspillerne. Covers, filminformationer mv. hentes direkte over nettet og er man ikke tilfreds, så kan der altid finpudses manuelt via fjernbetjeningen. Man bestemmer selv hvilke mapper der skal med i jukeboxen, så det er muligt at have flere mapper på samme netværksdrev uden at de alle skal indekseres til jukeboxen.

PCH A400 test
NMJ moviesheet


En forholdsvis stor ulempe er dog, at NMJ ikke understøtter BDMV strukturen, hvilket er den rå folderstruktur på en Blu-Ray. Film lagret i BDMV format læses ganske enkelt ikke af NMJ og man er derfor tvunget til at gemme som eks. MKV eller ISO, hvor sidstnævnte viste sig at give helt andre problemer. Det er en underlig mangel idet filbrowseren fint genkender BDMV og også fint kan afspille filmene direkte ved et klik på mappen. En måde at komme udenom problemet ville være at hive M2TS-filen ud af folderstrukturen og gemme alt i rodfolderen, men så er vi igen ovre i, at filmsamlingen skal omstruktureres på en unaturlig måde for at gøre Popcorn Hours produkter tilfredse.

En lidt underlig mangel i den detaljerede filmvisning er udeladelsen af informationer om lydspor. Ligeledes kan man ikke umiddelbart se hvilket format (SD eller HD) en film er gemt i når man kigger hen over de mange covers man præsenteres for. Det vil helt sikkert ikke være et problem for alle.

Vi savnede også en måde at få lagt en direkte genvej til NMJ på startskærmen, så man ikke skulle ind gennem filbrowseren for at aktivere NMJ for det pågældende share. Igen ikke særlig brugervenligt. Det lykkedes os at opspore en måde at modificere genvejene på startskærmen, men NMJ var ikke en af de ting, der kunne puttes ind i stedet, så det var ikke til megen hjælp.

Syabas has lagt en demo af NMJ ud hvori der navigeres i et noget større bibliotek end det vi har til rådighed her på redaktionen, så for en demo af hastigheden har vi inkluderet en video herunder.Tablet styring af NMJ

NMJ er løbende blevet udbygget gennem tiden og senest er der kommet en App til din Tablet (Android eller iOS), som giver mulighed for at browse NMJ jukebox(e) og vælge film, musik og billeder direkte fra sin tablet. Dette er ikke en A400 eksklusivitet, men findes også på de tidligere modeller med version 2 af NMJ. Denne features tilføjer en hel del bekvemmelighed i det daglige og det letter navigationen og valg af film - ikke mindst for de mindste brugere hvor navigation med en fjernbetjening endnu er svært.

Desværre er man stadig underlagt, at der skal oprettes en jukebox for hvert netværksshare, så når App’en åbnes skal man stadig vælge hvilket share man vil ha vist sin jukebox for. Det er altså stadig en tand for nørdet, at man skal sidde og se på netværks-IP’er for at bestemme sig for hvilken jukebox der skal åbnes. Smid nu bare det hele i én stor jukebox og lad mig derefter bestemme hvordan den skal filtreres selv!

PCH A400 test
NMJ App’en på iPad. Filmoversigten.


Grafikken i App’en bærer præg af ikke at være helt optimeret til eks. iPad’s retina opløsning, hvilket betyder at filmcovers og stjerneratings er noget grovkornede. Det er helt klart tilpasset 1024x768 opløsningen. App’en tillader ikke modificering af filminfo mv. - dette skal stadig foregå fra boksen - men billeder mv. på din tablet opdateres så snart der er foretaget ændringer.

PCH A400 test
NMJ App’en på iPad. Filminfo


Ønsker man at starte en film trykkes der på “Play” knappen i øverste højre hjørne. App’en kan også vise en komplet kopi af fjernbetjeningen, så man slipper for at bruge den medfølgende fysiske fjernbetjening under afspilningen, hvis man eks. vil skifte lydspor eller undertekster.

Ud over NMJ-app’en, findes der også en dedikeret fjernbetjenings-app, som giver samme muligheder som den normale fjernbetjening, men uden NMJ-interfacet. Denne kan eks. bruges på din smartphone, som indtil videre må klare sig uden NMJ-app’en.

Medieafspilning

Vi har testet kompatibiliteten med en række filmformater, såsom BDMV (BluRay Lite), MKV, ISO, M4V, AVI, MJPEG og der var umiddelbart ingen problemer med at åbne filmformaterne, men BD ISO-formatet gav en hel del problemer med buffering under afspilning. Ved studering af andre fora lader det til at være et generelt problem for A400 og BD ISO formatet (både 2D og 3D) når der benyttes netværksdrev som lager. Film starter generelt ikke overvældende hurtigt op, men håndtering af forskellige frekvenser (23.976 Hz / 24 Hz / 50/60 Hz osv.) foregik problemfrit.

A400 kommer med den seneste generation af processorer fra firmaet Sigma, hvor der nu er kommet en ny videoprocessor kaldet “VXP” i. I praksis har det ikke den store betydning hvis man primært ser fuld HD kilder, da de brugbare features ligger i de-interlacing og opskalering, men processoren tilbyder også ting som kontrast-”forbedring”. Sidstnævnte skal slås fra og puttes i glemmekassen, da det ødelægger en hvilken som helst gamma-kurve du har prøvet at glatte ud på dit TV i forvejen. Vi havde svært ved at få øje på herlighederne ved de-interlacing og opskalering og ville egentlig hellere have haft en “direct output” feature, hvor kildematerialet kunne sendes ubehandlet ud af boksen og over i eks. en ekstern processor, men som en all-in-one pakke, så er det da fint at der gøres en indsats for at få SD-materiale gengivet bedre.

PCH A400 test
Filmafspilning på A400. Den grafiske del af interfacet fejler ikke noget her.


Boksen understøtter undertekster gemt både som indlejrede eller eksterne, og der er også en feature indbygget til at vælge både sprog og undertekster i et givent sprog som default, men det virkede aldrig helt ikke efter hensigten. Lydsporet blev konsekvent afspillet som det sidste, dvs. hvis du ripper kommentatorsporet med, så vil dette typisk ligge som lydspor nr. 2, og på A400 afspilles det så pr. default. Hver gang du starter filmen. For underteksternes vedkommende, så gik det for det meste fint, og de danske undertekster blev også vist pr. default de fleste gange, men for enkelte film var der bare massive problemer med overhovedet at få vist noget som helst. Begge problemer der ikke var at finde på den Dune-afspiller der også var til rådighed under testen.

En lidt pudsig observation under testen var, at selvom der på fjernbetjeningen er dedikerede knapper til valg af hhv. undertekster og lydspor, og selvom afspilleren viste at enten undertekster eller lydspor blev ændret, så slog det ikke rigtigt igennem. Først når man åbnede BD-menuen og valgte lyd eller undertekst skete der noget. I denne menu kunne man også se, at der rent faktisk ikke var ændret noget ved at trykke på knapperne på fjernbetjeningen.

PCH A400 test
Menusystemet under afspilning af film, hvor lydspor og undertekster kan vælges. Igen et fint layout


Timing af lyd og undertekster kan justeres under afspilning, men huskes ikke når en film startes igen. Under vores test var det dog ikke et problem med andet end de eksterne .SRT undertekster. Vi så ikke samme problem med selve visningen af de indlejrede PGS-undertekster på A400, som vi så på Popbox V8 - ud over de allerede nævnte problemer altså.

PCH A400 test
Scenevalg via menuen.

Vi oplevede store problemer med lydspor i DTS-HD, som skulle downmixes til to kanaler. I adskillige tilfælde gik lyden helt i ged, med en effekt der godt kunne give lidt af et chok selvom man sad og ventede på det. Da vi ikke har 7.1 surroundudstyr stående til testformål har vi ikke kunne afgøre om problemet kun relaterer til downmix eller om det også gælder passthrough. Filmene er dog testet på andre afspillere (både Sigma-baserede og Realtek-baserede chipsæt), som ikke gav anledning til problemer.

Musikafspilning kan foregå via brugerinterfacet, men her begynder NMJ funktionaliteten dog virkelig at komme til sin ret, for via din tablet bliver det nu rent faktisk muligt at starte musikken, vælge kunstner, album mv. direkte og få det afspillet over anlægget uden at tænde for TV’et for at navigere rundt i musiksamlingen. Her er det dog lidt uheldigt, at man skal bruge en tablet til NMJ og ikke kan bruge sin smartphone - endnu.

PCH A400 test
A400 understøtter Airplay


En anden mulighed for afspilning af musik lagret på eks. din iPod eller andre Apple produkter er, at gøre brug af Airplay, som A400 understøtter. Popcorn Hour skilter ikke med denne feature nogen steder på deres hjemmeside, men du får faktisk samme muligheder for brug af Airplay, som du gør med en Apple TV, dvs. skærmkloning, filmvisning, musikafspilning, billedslideshow osv. En ting der for nogle nok godt kunne retfærdiggøre prisskiltet på den anden side af 2.000 kr.

Generelt fungerede Airplay udmærket - dog uden at starte vanvittigt hurtigt op, og med en del forsinkelse - men vi oplevede dog, at A400 tabte linket mellem i-device og afspiller når man sendte Youtube video videre. Dette skyldes nok mest, at der ikke er tale om et stream fra eks. iPad til afspiller, men at afspilleren selv opretter forbindelse til Youtube og derved overtager streamingen. Problemet var ikke større end at afspilningen kunne stoppes med fjernbetjeningen igen.

Bugs/tips

Med Popbox V8 var vi nødt til at dedikere et afsnit til beskrivelse af bugs, og selvom A400 ikke har helt så seriøst skavanker som V8, så er det stadig på sin plads med et par generelle “heads-up” før produktet indkøbes.

Under vores test udkom der 10 (!) firmwareopdateringer. Visse dage udkom der mere end en. Hvor det selvfølgelig er positivt at se et firma, der går op i at fejlrette, så er det dog også bekymrende at se et produkt hvor der er så massivt et behov for det. Man føler sig uværgeligt som lidt af en betatester når man sidder med et produkt, som der er behov for at udsende opdateringer til mere end en gang om dagen.

Problematikken med DTS-lydsporene og de manglende undertekster var lidt af et irritationsmoment, som man helt sikkert ville kunne omgås ved eks. selv at downmixe lydsporet til eks. 5.1 surround eller at downloade eksterne undertekster, men her er vi så igen ude i, at brugeren skal tilpasse sig maskinen og ikke omvendt.

Vi oplevede ikke helt så mange crashes på A400, som vi gjorde på Popbox, men især under brug af NMJ app’en var det relativt nemt at få boksen til at gå ned hvorefter den genstartede. Man skal med andre ord beherske sin iver en smule når man starter film på afspilleren.

Konklusion

Popcorn Hour A400 er den seneste afspiller fra Syabas og den byder på spændende features såsom indbygget jukebox til billeder, film og musik, afspilning af 3D film, styring via tablet med et anstændigt interface, en App-store, og streaming af indhold fra dine Apple-enheder via Airplay.

PCH A400 er en afspiller til alt dit lokale medieindhold uanset format, og den har mulighed for isættelse af op til 3 TB intern HDD for de der ikke har en netværksserver stående derhjemme. Den indbyggede jukebox er enkelt i brug og kombineret med en tablet er man godt rustet til at browse rundt i familiens digitale medier og få dem smidt over på enten TV eller i anlægget uden at røre ved fjernbetjeningen eller forsøge at navigere i en folderstruktur.

Vi savnede adgang til streamingtjenesterne, såsom Netflix, HBO eller måske Youbio, og generelt var online-indholdet skuffende da de fleste Apps hverken var nye eller specielt hurtige ift. sidste generation af afspillere.

Vi oplevede et par skavanker ved A400, såsom problematiske undertekster eller lydspor og den massive strøm af firmware-opgraderinger antyder også, at Syabas stadig har en del at glatte ud før produktet kan betegnes som helt gennembagt. Potentialet er der helt sikkert, men her på redaktionen føler vi måske at man skulle have ventet seks måneder med en lancering, så nye firmwares ikke behøvede være rene bugfixes, men i stedet kunne være fokuserede på nye features.

Pris og forhandler:

Sammenlign medieafspillere såsom Popcorn Hour A400 hos PriceRunner.
Robut kabinet
Pæn brugerflade
Bred formatsupport
NMJ på tablet
App-marked
Begrænset Airplay


Ustabil
Langsom
Stor strømforsyning
Bugs med undertekster og DTS HD
App udvalg
Problemer med ISO
Popcorn Hour A400 debat

Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor boksen kan diskuteres: Popcorn Hour A400 debatFlere anmeldelser

Test: Sony A90J OLED

16 Apr 2021 |

Test: Chromecast med Google TV

09 Apr 2021 |

Test: PlayStation 5

08 Dec 2020 |

Test: Xbox Series X

01 Dec 2020 |