Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Eizo FS2333 - FlatpanelsDK

Test: Eizo FS2333

|


Eizo har lanceret deres seneste skærm i Foris-serien, der er rettet mod spil og multimedia. Men FS2333 er ikke en typisk spilskærm. Eizo har valgt ikke kun at satse på hastighed, men også god billedkvalitet. Det er muligt fordi skærmen er baseret på et kvalitets IPS-panel.

Eizo lover således hurtig responstid, "næsten ingen input lag", og en skærm, som er udviklet i samarbejde med Fnatic eSports-holdet – men kan Eizo levere alt dette? Er det en forbedring i forhold til tidligere Foris-skærme? Og kan skærmen hamle op med 120 Hz spilskærme? Det vil vi undersøge i denne anmeldelse.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS feeds for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

This review in English: Eizo FS2333 review


Størrelse:23" Wide
Opløsning:1920x1080
Responstid:3,4 ms (g2g)
Kontrastforhold:1000:1
Lysstyrke:250 cd/m2
Farveunderstøttelse:16.7 millioner farver
Signal processering: 8-bit
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dot pitch:0,265
Paneltype:IPS-panel
Vægmontering:
Størrelse (HxBxD):34.8cm x 54.4cm x 5.4cm (med fod)
Vægt: 5.4 Kg
Indbyggede højttalere
Ergonomi
Tilt
Drejefod
Højde
Pivot
Indgange
VGA
DVI
DisplayPort
Audio (type) (hovedtelefonstik)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI
Andet


Pris og forhandler:


De første indtryk

Eizo har ikke lavet radikale ændringer på designfronten gennem tiden. Den nye FS2333 er fortsat skabt i en matsort ramme med skarpe linjer, som giver skærmen et konservativt og neutralt look.

Eizo FS2333 test
Eizo FS2333 test


En ting som dog har ændret sig er tykkelsen. FS2333 er betydeligt tyndere end tidligere Eizo-skærme. Skærmen har også et bærehåndtag på bagsiden, hvilket gør det nemt at tage skærmen med rundt pga. den lave vægt. Idéen er, at du f.eks. kan medbringe den til LAN-aftener eller spilturneringer.

Eizo FS2333 test
Eizo FS2333 test


Foden giver mulighed for at vippe og højdejustere skærmen, men der er ingen dreje eller pivot-funktion. Højdejustering er nyt på Foris-skærmene og vi sætter pris på Eizos bestræbelser her, da det var noget vi savnede på sidste generation af Foris-skærme.

Næsten alle stik findes på skærmens bagside, herunder to HDMI, DVI, D-SUB (VGA) og et lydstik. De to HDMI-indgange giver muliggør tilslutning af f.eks. spilkonsoller og Blu-ray-afspillere. Der er også et hovedtelefonstik på højre side af skærmen.

Eizo FS2333 test
Eizo FS2333 test


Der medfølger en lille fjernbetjening, som er praktisk hvis du f.eks. har tilsluttet en Blu-ray-afspiller til skærmen. Ud over at kunne skifte imellem de forskellige indgange, styrer fjernbetjeningen også menufunktionerne på skærmen. Vi ville have foretrukket, at knapperne på fronten af skærmen kunne styre menuerne, da fjernbetjeninger ofte forsvinder i en rodebunke.

De indbyggede højttalere er ikke meget værd, men muligheden er der. Vi anbefaler at bruge høretelefoner eller andre højttalere, hvis man vil have fornuftig lyd.

I menuerne er følgende billedindstillinger til rådighed: brightness, black level, contrast, saturation, hue, temperature, gamma, gain, contrast enhancer, smart resolution og overdrive.

Eizo FS2333 test
Eizo FS2333 test


Du kan også vælge mellem disse billedprofiler: Eco, sRGB, Paper, Game, Cinema, User1, and User2.

Herudover har Eizo inkluderet flere nyttige funktioner såsom en sluk-timer (til når man ser film), samt en sensor, der automatisk tilpasser lysstyrken på skærmen afhængigt af omgivelsernes lysforhold.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme


Se vores strømmålinger på Eizo FS2333 nedenfor.

Standby0.1 W0.1 W
PC20.2 W24.8 W


Efter kalibrering blev strømforbruget målt til 24,8 W. Før kalibrering blev det målt til 20,2 W. Det er værd at bemærke, at Eizo FS2333 fra start er indstillet i en Eco-profil, der sænker strømforbruget ved at skrue ned for lysstyrken.

Forud for testen

Bemærk at skærmen gennem testen, testes der med DVI tilslutning. Grafikkortet er et Geforce GTX260.

Skærmen vil blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Herefter testes den i praksis i alt lige fra tekstbehandling til hurtige spil.

Billedkvalitet på Eizo FS2333

Skærmens billedkvalitet i Eco-profilen uden nogen ændringer er målt herunder.

Eizo FS2333 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

 • Skærmens farver er faktisk en smule undermættede fra start. Det er ret usædvanligt på PC-skærme og tv-skærme. Vi antager, at det skyldes Eco-profilen, som først og fremmest har til formål at sænke strømforbruget.

  Som du kan se på grafen, så gav FS2333 os en farvetemperatur på 7070 Kelvin, hvilket er en tand for blåligt. Der er også visse farveafvigelser, ligesom lysstyrken er meget lav.

  Vi ønskede et bedre resultat, så vi skiftede til sRGB-profilen, der sigter mod at ramme sRGB-farvestandarden, som PC’er typisk er opbygget omkring. Her er målingen i sRGB-profilen.

  Eizo FS2333 test


  sRGB-profilen giver meget anstændig farvegengivelsen med kun meget små afvigelser. Gammakurven er ikke helt præcis på 2,2, som vi sigter efter, men det er ikke et stort problem.

  Som det også kan ses, så er lysstyrken på 227 cd/m2, hvilket er højt, men dog fornuftigt til både spil og filmbrug. Til kontorbrug bør du sigte efter et lavere lysniveau. Det kan reguleres med ”brightness”-indstillingen i skærmen.

  Vi gik videre til at kalibrere Eizo FS2333. Her er resultatet.

  Eizo FS2333 test


  Vi startede med at skifte til User1-profilen, som giver alle indstillingsmulighederne. Vi tog en måling på User1 (den er ikke vist her), og til vores overraskelse så vi, at den faktisk er mere præcis end sRGB-profilen. Det eneste problem var en smule for farvetemperaturen, som var en smule for høj.

  Det rettede vi og du kan se det kalibrerede resultat ovenfor. Bemærk, hvordan farveafvigelserne nu er ekstremt lave og farvetemperaturen er meget tæt på 6500 Kelvin.

  Det kalibrerede resultat er fantastisk, og bringer FS2333 op på et niveau, hvor selv forholdsvis krævende grafikere og fotografer kan nyde godt af skærmen.

  Vores kalibrerede indstillinger er:

  Efter kalibrering
  Profil:User1
  Brightness:65
  Black level:50
  Contrast:50
  Saturation:0
  Hue:0
  Temperature:Fra
  Gamma:2.2
  ContrastEnhancer:Fra
  Overdrive:Standard
  RGB (gain):Custom
  • R:89
  • G:88
  • B:79


  Bemærk, at du bør indstille lysstyrken en smule højere, hvis du bruger skærmen i et meget oplyst lokale.

  Efter kalibrering begyndte vi at kigge på skærmens ydelse i praksis. Som vi så i forrige afsnit, så kan FS2333 matche visse grafikerskærme på farvepræcisionen, men når det kommer til farvenuanceringen, så er historien ikke den samme. Vi oplevede lidt problemer med at skelne alle mørke farver fra hinanden. Det er ikke noget alvorligt, og FS2333 overgår den typiske IPS-skærm. Der er dog plads til forbedring.

  IPS LCD-panelerne har traditionelt haft problemer med en grumset overflade, specielt på de hvide farver. Det er gået under synonymer såsom ”dirty screen”. Derfor er det også interessant, at FS2333 rykker sig på dette punkt. Vi kan nemlig rapportere, at overfladen på skærmpanelet er betydeligt renere end hvad vi så på f.eks. den tidligere FS2332 model. Det er specielt synligt når man surfer på internettet eller skriver i et tekstdokument med hvid baggrund. Den grumsede effekt er stadig ikke fjernet, men kraftigt reduceret.

  Eizo anvender Full HD-opløsning på FS2333. Vi har diskuteret dette valg i tidligere anmeldelser og selvom vi gerne så en højere opløsning på en 23-tommer skærm, så er Full HD-opløsningen det bedste valg til en skærm, der er rettet mod spil og film. Det gør det ikke mindst gnidningsfrit at tilslutte f.eks. en spilkonsol eller en Blu-ray-afspiller.

  Nedenfor har vi målt sortniveauet, lysstyrken og beregnet kontrastforholdet.

  Sortniveau 0.14 cd/m20.16 cd/m2
  Lysstyrke 100 cd/m2121 cd/m2
  Kontrastforhold714:1756:1
  Kontrastforhold +/- 50


  Efter kalibrering blev den sorte farve målt til 0,16 cd/m2, hvilket er en lille forbedring i forhold til sidste års Eizo Foris FS2332, men meget typisk for PC-skærme med IPS-paneler. Intensiteten af den sorte farve er dog ikke imponerende. I et oplyst lokale fremstår sort relativ dyb, men når man bruger skærmen i et mørkt lokale er det tydeligt at se, at sort er en smule grålig.

  Shadow detail var ikke god nok i Eco-profilen, som skærmen er indstillet til fra start, men efter kalibrering – samt i User1 og User2-profilerne – kunne vi skelne alle nuancer af grå undtagen den som ligger allertættest på sort. Eizo har implementeret en god farvecontroller, hvilket naturligvis er meget positivt.

  Endelig undersøgte vi FS2333 i et mørkelagt rum for at afgøre om der er problemer med ujævnt lys (backlight bleeding eller clouding).

  Eizo FS2333 test
  Eizo FS2333 test


  Vores eksemplar have en lille smule clouding i nederste venstre og højre hjørne, men absolut ikke noget kritisk. Vi kunne kun bemærke det i et helt mørkelagt rum i vores, men så det aldrig under normalt brug.

  Responstid og spil

  Eizo FS2333 er en multimedie-skærm til spil og film, men det er ikke en 120 Hz skærm. 120 Hz-skærm anses stadig som de mest egnede til krævende gamere, men 120 Hz er i dag kun muligt på TN-paneler, hvilket også betyder, at den ekstra hastighed kommer på bekostning af billedkvalitet. Med FS2333 sigter Eizo i stedet imod at levere god billedkvalitet ved at ofre en smule hastighed. Hvordan er det gået?

  Rigtig fint, må vi sige. Eizo FS2333 har ingen reelle problemer med sløring på hurtige bevægelser. Skærmen er ikke perfekt, men sammenlignet med en typisk IPS-skærm, så har Eizo formået at presse skærmen yderligere. Bevægelser gengives flydende og der er masser af detaljer selv når det går rigtig stærkt.

  Som standard står den såkaldte Overdrive-indstilling på ”Standard”, men det er også muligt at indstille den på "Enhance" og "Off". Vi anbefaler, at man lader den stå på ”Standard”, da hurtige bevægelser ellers kan få et synligt hvidt slør; det som ofte kaldes overdrive trailing eller overdrive slør. FS2333 kan ikke sige sig 100 % fri for overdrive slør i ”Standard”-indstillingen, men vi bemærkede det kun, hvis vi kiggede virkelig, virkelig godt efter. Så ingen problemer her.

  Input lag er et andet vigtigt element for spiloplevelsen, da det angiver forsinkelsen fra et signal modtages til det vises oppe på skærmen. Ideelt set bør input lag være 0 ms, og Eizo lover "næsten ingen input lag". Det kan vi hermed bekræfte, da vi målte input lag til 0-2 ms i vores test. Det er imponerende og ses sjældent på skærme med IPS-paneler.

  Alle disse faktorer kombineret efterlader os med et indtryk af en meget anstændig spilskærm. Spilydelsen i de allerhurtigste spil er ikke 100 % så flydende som på 120 Hz TN-skærme, og ikke markant bedre end på FS2332, men Eizo fortsætter med at presse LCD-teknologien. FS2333 er således en af de absolut hurtigste og mest egnede spilskærme baseret på et IPS-panel.

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne er brede, hvilket ikke kom som den store overraskelse idet skærmen som bekendt anvender et IPS-panel.

  Eizo FS2333 test
  Eizo FS2333 test


  Eizo FS2333 test
  Eizo FS2333 test


  Der sker kun små farveskift fra yderlige vinkler og det eneste reelle problem er, at den sorte farve bliver mere grålig fra yderlige vinkler. Det sker på alle LCD-skærme.

  Eizo FS2333 test
  Eizo FS2333 test


  Konklusion

  Så hvad har vi præcis at gøre med her? Vi har, hvad der bedst kan beskrives som et klassisk Eizo-produkt med et konservativt design, hvor fokus i stedet er på det som virkelig betyder noget; teknologi og ydelse. DVI-porten gør det muligt at tilslutte en PC, men en spilkonsol eller Blu-ray-afspiller kan også tilsluttes via HDMI. Derudover er overflødig teknologi såsom MHL-understøttelse til smartphones, iPod-dockingstationer osv. udeladt.

  Eizo har gennem mange år været kendt fra professionelle skærme og vi oplever, at Eizo har brugt ekspertisen fra det område til at optimere FS2333. FS2333 er ikke bare endnu en IPS-baseret skærm, men en optimeret IPS-skærm uden alle de små problemer, der plager andre skærme. Eizos skærm giver f.eks. meget præcise farver. Spilydelsen er også overraskende god, selvom skærmen dog ikke matcher 120 Hz TN-paneler på hastighed. FS2333 slår dem derimod nemt på billedkvalitet, og det er netop kompromisset her. Der ofres en lille smule på hastighed for at levere en skærm med betydelig bedre billedkvalitet. Det giver – efter vores mening – faktisk en bedre spiloplevelse. Og roserne kan også udvides til filmbrug og endda visse grafiske eller fotografiske opgaver.

  Eizo fortsætter således med at være en af vores darlings på skærmområdet. Eizos sans for detaljer værdsættes og FS2333 er bare en super IPS-skærm. Så simpelt er det.

  Pris og forhandler:  Billedkvalitet
  IPS-panel
  Næsten ingen input lag
  Renere overflade på panel
  Pris


  Sortniveau
  Stadig ikke 120 Hz
  Kontrastfald fra vinkel
  Eizo FS2333 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Eizo FS2333 debat  Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |