Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 8007 - FlatpanelsDK

Test: Philips 8007

|


Philips 8007 test

Philips har frigivet deres 2012-modeller og 8007-serien placerer sig lige under den absolutte topmodel i 9-serien. 8007 – eller 8-serien – kommer med Philips-funktionalitet såsom Ambilight, ISF-billedprofiler, en fjernbetjening i aluminium, Smart TV Premium-platformen og aktiv 3D.

Men kan Philips hamle op med konkurrenternes tv på billedkvalitet? Og hvad har ændret sig siden TPV fra Hong Kong overtog tv-divisionen hos hollandske Philips? Det vil FlatpanelsDK finde ud af i denne test.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

This review in English: Philips 8007 review


Størrelse:46" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:450 cd/m2
Betragtningsvinkler (H/V):-
Paneltype:LCD med kant-LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 59.9cm x 104.2cm x 3.0cm (uden fod)
Vægt17,4 kg
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (5 indgange, 1 HDMI 1.4)
Udgange
Audio (type) (1 hovedtelefonudgang)
S/PDIF (optisk)
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T2
DVB-C
DVB-S2

Pris og forhandler:

46"55"

Sammenlign Philips-produkter som Philips 46PFL8007 hos PriceRunner.


De første indtryk

Hvis du kan lide, hvor tv-design er ved at bevæge sig hen, så vil du formentlig også elske hvad du ser fra Philips. Rammen er blevet slanket betydeligt, og 8007 er stort set bare et billedpanel med en tynd kant omkring.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Rammen er skabt i mørk-tonet aluminium og ser langt mere eksklusiv ud end de billige plastikrammer, der har domineret størstedelen af tv-skærme gennem årene. De afrundede hjørner har fulgt Philips mange år og er også synlige på 8007.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


I bunden findes et lille modul, hvor frontvendte diskanter sender lyden ud mod seeren. Herudover er der integreret højttalere i tv’ets fod, hvorfor der også løber et lille kabel fra bagsiden af foden op til fjernsynet.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Foden har en overflade i aluminium og matcher dermed tv’et. Tv’et er monteret på en lille stang på bagsiden, der også giver mulighed for at dreje skærmen til både højre og venstre – dog i begrænset omfang.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Alle stikindgange og udgange findes på bagsiden og de fleste peger enten nedad eller til siden. Det er dog problematisk, at f.eks. internetstikket peger bagud. Man kan naturligvis tilslutte tv’et via trådløst netværk, men hvis du trådløse router står langt fra tv’et kan det give problemer. Et par analoge ind- og udgange peger også bagud, men alle digitale indgang og udgange, herunder HDMI og USB, vender enten nedad eller til siden. Vi ser det ikke som noget større problem med de analoge, da du alligevel så vidt muligt bør undgå at anvende disse.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Første gang du tænder fjernsynet, bliver du præsenteret for en opsætningsguide, der er nem og brugervenlig. Her indstilles tv-kanaler samtidig med at Smart TV-funktionerne opsættes. Det eneste som tv’et ikke gjorde, var at opdatere software, så det blev vi nødt til selv at gøre via menuen efterfølgende. Hele opsætningen tog vel omkring 10 minutter.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Fjernbetjeningen er ikke længere oval, og Philips er vendt tilbage til deres traditionelle fjernbetjeningsdesign - med lidt tilføjelser/ændringer. Den øvre del er lavet i en aluminiumlegering og knapperne er fremstillet af plastik. Når fjernbetjeningen vender bemærkes blandt andet det fulde QWERTY-tastatur, der kan anvendes til Smart TV-funktionerne – for eksempel hvis man vil søge på YouTube.

Den midterste del kan ligne et touchpad, men det er desværre blot dækslet til batterierne. Efter vi satte batterierne i, bemærkede vi, at batteridækslet ikke flugtede med overfladen, hvilket betød, at den faktisk rev en smule på undersiden af fingrene ved normal brug. Ikke særlig elegant, Philips. Overrodnet er fjernbetjeningen dog lysår foran de fleste andre fjernbetjeninger på markedet i dag. Den føles mere eksklusiv og ser også bedre ud på bordet (så længe den ligger med aluminiumssiden opad).

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Vi gik videre til at undersøge Smart TV-funktionerne, og lad og først dele vores generelle opfattelse af denne Smart TV-tidsalder, så du ved, hvordan du skal læse de følgende kommentarer. Vi ser et stort potentiale i Smart TV-visionen og de fleste af os elsker allerede vores smartphones og tablets, så vi ved, hvordan en lignende tilgang på tv-fronten kan bringe vores tv ind i internet-alderen. Vi ønsker inderligt, at Smart TV eller internetbokse får succes, og vi ønsker, at platformene skal vokse. To år siden var Smart TV forfærdigelige; sidste år var de mindre forfærdige og i år er de stadig forfærdelige. Lige nu kæmper Smart TV-platformene ikke om at være bedst, men om at være mindst elendige. Dette gælder ikke kun for Philips, men for alle tv-producenternes integrerede Smart TV-platforme.

Det er med disse forventninger, at bør du læse følgende afsnit.

Så hvad er Philips såkaldte '"Smart TV Premium"? Det er i korte træk en samling af små tv-apps og internettjenester. Du kan trykke på Smart TV-knappen på fjernbetjeningen for at få startskærmen frem, som ses ovenfor. Her finder du YouTube, internet (en browser), Facebook og andre internettjenester. Det lyder lovende, men det er det ikke. Alt føles utrolig langsomt og frustrerende. Din smartphone i lommen – en enhed der er mange gange mindre end Smart TV – er lysår foran i hastighed og muskler.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Philips Smart TV-platform føles dybest set som at surfe på internettet fra en virkelig, virkelig gammel PC – og det er dybest set også hvad der sker. Smart TV-platformen er nemlig baseret på html, så det du ser på skærmen kan også bedst betegnes som små hjemmeside-”apps”. Det får os til at stille spørgsmålet; hvis fundamentet for Smart TV-platforme ikke er på plads, hvorfor bliver tv-producenterne så ved med at arbejde på at tilføje nye funktioner? Burde de ikke gå tilbage til rødderne?

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Vi kunne gå igennem hver eneste app og tjeneste – simpelthen fordi der er så få. Men lad os bare konstatere, at YouTube-app’en er en af de få brugbare. De andre tilbyder ting såsom lejefilm, nyhedsopdateringer & sociale funktioner, men brugerfladerne er ikke særlig gode. Internetbrowseren er forfærdelig langsom og selvom QWERTY-tastaturet på bagsiden af fjernbetjeningen hjælper på sagerne, så er browseren tæt på ubrugelig, som det står lige nu. Dette er ikke et problem, der begrænser sig til Philips, men i stedet et udbredt problem på alle indbyggede internet-browsere i tv. Browserne holder sig ikke til basale html-standarder, så f.eks. tekst på FlatpanelsDK ser underlig ud.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Og for så lige at runde de danske tjenester, så finder man Viaplay, som ses herunder. Herfra kan du leje film og se TV3-kanalerne, men billedkvaliteten er ikke på et niveau, hvor det tillader en fornøjelig oplevelse endnu.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Netflix savner vi også. Den kommer ikke før i 2013-modellerne, siger Philips. Med andre ord; verdens største videotjeneste med over 30 millioner seere kan ikke modtages på et ”Smart TV Premium”.

Der er ikke så meget andet at sige her. Hvis du ønsker en super internet-oplevelse så brug din tablet. Hvis du ønsker at streame film og tv-udsendelser fra internettet op på tv-skærmen, så tilslut en medieboks såsom Apple TV, WD TV eller lignende. Se vores overblik over de bedste Netflix-bokse her. Disse mediebokse giver en Smart TV-oplevelse, der er mange år foran de indbyggede Smart TV-platforme i tv-skærmene.

Philips 8007 test
Det tager over 10 sekunder at få en hjemmeside frem på Philips 8007 – i mellemtiden ser den sådan her ud


Men hvad så med andre funktioner i Philips 8007? Der er først og fremmest en USB-optagefunktion, hvilket er interessant. Ved at tilslutte en separat USB-harddisk til en af USB-indgangene åbner man for optagefunktioner. Tv’et opsatte faktisk alt dette første gang vi tændte for det, da USB-harddisken allerede dengang var tilsluttet. Med optagefunktionen kan du planlægge fremtidige optagelser via tv-guiden eller trykke på den runde røde knap på fjernbetjeningen og optage, hvad du ser her og nu. Du kan også sætte direkte tv-udsendelser på pause eller spole tilbage (dog kun til det punkt, hvor du zappede hen på tv-kanalen). Det eneste større begrænsning er, at tv’et kun har én af hver digital tv-tuner, så du kan kun optage ét tv-program af gangen - og ikke se et andet tv-program imens. Du kan dog planlægge optagelser, der går i gang selvom tv’et er slukket.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Tv'et understøtter desuden DLNA-streaming, hvilket betyder, at du kan streame film, musik og billeder fra en PC, bærbar, tablet eller smartphone i dit hjem. Disse enheder skal have DLNA-software installeret og herefter skal du trykke på SOURCE-knappen på fjernbetjeningen og vælge netværks-sektionen.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Desværre er understøttelsen af mediefiler ikke blevet forbedret drastisk gennem årene. De fleste avi-filer, musikformater og jpg-billeder kommer frem på skærmen. Hvis du ønsker at streame film i formater såsom mkv, ISO eller andre containere, så render du dog hurtigt ind i problemer. Ind i mellem kommer specielle videoformater igennem, men hvis film er i særlig høj kvalitet, så vil de også forårsage hak eller synkroniseringsproblemer mellem billede og lyd. Forvent ikke en fuldblods DLNA-funktion; brug hellere en medieboks dedikeret hertil.

Philips 8007 test
Philips 8007 test


Den sidste del, som vi gerne vil dække mht. Smart TV-platformene er de apps, der findes til iOS og Android-smartphones og tablets. App’en kaldes MyRemote og er gratis. App’en giver dig mulighed for eksempelvis at ”skubbe” video, musik og billeder fra din smartphone/tablet over på tv-skærmen. Vi ser stort potentiale her. Ved at lade en smartphone eller tablet agere navigationsenhed, kan tv-skærmen forblive passiv og vise video, billeder eller afspille musik, når man selv er klar til at læne sig tilbage.

Funktionen virkede og vi kunne skubbe en række mediefiler over på tv-skærmen. Desværre oplevede vi også tit fejl og efter en perioden syntes det nærmere at være reglen end undtagelsen. Et andet problem, som efterhånden er udpenslet en del gange; i og med at tv-producenterne ikke har kontrol over Android og iOS-økosystemet skal alt foregå inde fra deres app – i Philips tilfælde MyRemote. Det vil således sige, at hvis du søger normalt på internettet via din smartphone og finder et billede du gerne vil have op på tv-skærmen, så kan du ikke gøre det. Tv-producenternes idé er i korte træk AirPlay-visionen, som Apple bruger til at binde iPhone/iPad sammen med tv-skærmen via Apple TV-boksen. Tv-producenternes løsning er bare langt mere begrænset.

Til slut bør Ambilight naturligvis nævnes. Der er mange holdninger til systemet, men hvis du vil vide mere, så foreslår vi, at du selv prøver at opleve det i en butik.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbrug på fladskærms-Tv og monitors i vores interaktive strømforbrugs-applet her.


Standby0.0 W0.0 W
SD+HD133 W68 W
3D125 W116 W


Efter kalibrering blev strømforbruget målt til 68 W, hvilket er på niveau med en typisk 46-47" LED-model. I 3D blev strømforbruget målt til 116W i ISF Day-profilen.

Kalibrering af Philips 8007

Nedenfor kan du se en måling af farverne i skærmens Standard-profilen og uden lyssensoren slået til.

Philips 8007 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  • Ikke overraskende, så er skærmens standardindstillinger temmelig dårlige. Farveafvigelserne er meget synlige, og de fleste farver er for lyse og overmættede. De mørke farver er for mørke, så man mister detaljer i de mørke scener. Bemærk, at vi også måler farvetemperaturen til over 10.000 Kelvin, hvilket betyder, at billederne på skærmen er alt for blålige og kolde. Vi så også en tendens til alt for meget kunstig skarphed i billede, hvilket gør detaljer udtværede (ikke vist i grafen, men blot en visuel observation).

    Dette sker fordi Philips skubber til gammakurven, hvilket derved skubber til farverne. Spørgsmålet er: vil du gerne have, at din tv-producent bestemmer, hvordan film ser ud eller vil du have, at skaberen af film og tv-serier bestemmer, hvordan deres værker ser ud? Vi vil have det sidste og have tv-skærme til at holde sig til standarderne i branchen, så vi prøvede at jage et mere præcist billede, der holder sig til gældende standarder.

    Derfor er vi også begejstrede over, at Philips har inkluderet en ISF Day og ISF Night-profil, der lover langt mere præcise farver. Vi skiftede til ISF Day og tog en ny måling.

    Philips 8007 test


    Fedt! Farvenøjagtigheden er forbedret drastisk, fordi Philips nu bevæger sig meget tæt op af billedstandarderne. Gamma er meget tæt på vores 2,2 mål, men en tand for lavt i de lyse farver (lige over 2.0). Dette skyldes sandsynligvis, at ISF Day er beregnet til at blive brugt i meget oplyste rum og derfor kompenserer man med denne metode.

    Farvetemperaturen er en tand for lav, men meget tæt på 6500 Kelvin, hvilket gør, at billederne vises kun en tand for rødlige. Lysstyrken blev målt til 186 cd/m2, hvilket er et godt niveau til dagstimerne.

    Alt i alt ganske imponerende. Der skal lyde en stor ros til Philips for at tage dette skridt, for det er noget som vi ofte har kritiseret dem for før i tiden. Standardprofilen er naturligvis stadig katastrofal, men ISF Day-profilen bør kunne tilfredsstille selv entusiastiske brugere.

    ISF Night gav os lignende resultater med et lidt lavere lysniveau, hvilket er oplagt til aftentimerne.

    Vi forsøgte at se om vi kunne hive de sidste procent ud med en kalibrering.

    Philips 8007 test


    Vores kalibrering gav kun meget små forbedringer i forhold til ISF-profilerne, og vi foretog også kun små ændringer.

    Nedenfor er vores kalibrerede indstillinger (meget tæt på ISF profilindstillinger).


    Billedprofil:ISF Night
    Backlight Contrast58
    Color50
    Sharpness:2
    Noise reduction:Fra
    MPEG artifact reduction:Fra
    Perfect Natural MotionFra
    Clear LCDFra
    Advanced sharpnessFra
    Perfect contrastFra
    Dynamic backlightFra
    Light sensorTil/Fra
    Gamma0
    Color temperatureCustom
    Video contrast90
    Brightness sensor50
    Red - WP125
    Green - WP69
    Blue - WP44
    Red - BL0
    Green - BL0
    Blue - BL0


    Bemærk: Lyssensoren justerer automatisk lysstyrken på skærmen, så hvis du ser tv i skiftende omgivelser i både dagslys og aftenlys, så kan det være en idé at aktivere den.

    Billedkvalitet på Philips 8007

    I dette afsnit gennemgås billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

    Før du tænder Philips-tv’et vil du bemærke, at panelet bruger en semiblank belægning - som de fleste andre LED modeller i dag. Overfladen afspejler derfor lys fra f.eks. vinduer og lamper, men tjener også et formål. I dagtimerne øger det den visuelle opfattelse af sortdybden og kontrasten i billedet. Det kan skabe problemer, hvis du har store vinduer i stuen, men det bør i den forbindelse bemærkes, at helt matte LCD-skærme også giver problemer i disse sammenhænge. De blanke paneler er gode til at isolere f.eks. et lampespot til en sektion på tv-panelet, mens matte LCD-paneler har en tendens til at fordele lampens lys over hele skærmen og gøre hele billedet en smule udvasket. Hvilket kompromis du foretrækker, bør afhænge af din stue og omgivelser.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Vi gik videre til at undersøge farvenuancering. Vi kiggede på farvenøjagtigheden i sidste afsnit, men det er lige så vigtigt at et tv kan skelne de mange små farvenuancer fra hinanden. Desværre efterlader Philips tv os uimponerede på dette punkt. Tv’et har lidt problemer i de mørkeste og semi-mørke farver, som afsløres i vores farvegradientstests. Vi har set bedre resultater fra andre LED-modeller og plasma-tv, så vi er ikke helt overbeviste på dette punkt. Problemet er stort set isoleret til de mørkeste farver, men det er ikke usædvanligt for tv-skærme.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    SD-billedkvaliteten er som forventet. Tv-kanaler i lav opløsning og DVD-film er naturligvis blødere i udtrykket og detaljer end HD-kanaler, og som altid har billedmateriale, som kommer ind i skærmen, jo den halve historie af billedkvalitetssnakken, men Philips har ingen betydelige problemer, når der skal gengives billeder i lav opløsning.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    HD-billedkvaliteten er naturligvis langt mere imponerende. Heller ikke her har tv’et kritiske problemer, men vi bemærkede dog en smule støj og farvefnidder (brunlig nuance på skygger) i de mørkeste farver, f.eks. i HD-film. Det skyldes det problem vi talte om i et tidligere afsnit. Det lader ikke til at være tilknyttet en specifik farveprofil, for det gik igen på dem alle. Det må derfor i stedet være et problem med farveprocessoren i tv’et, der efterlader plads til forbedringer. Når det er sagt, så må vi dog sige, at HD-billedkvaliteten er ganske imponerende og Philips 8007 ligger på niveau med mange nyere LED-modeller. Samsung ES8005 og Panasonic DT50 gav os stadig lidt bedre HD-billedkvalitet, men forskellen er ikke stor.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Responstiden er meget anstændig og vi oplevede ikke udbredte problemer med sløring i hverken film eller spil. Der er en mindre tendens til overdrive slør (glorier omkring bevægende objekter), men det påvirkede ikke filmoplevelsen. Vi så det et par gange i forbindelse med spil fra en konsol, men kun når vi anstrengte os. Det er ikke et problem.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Philips anvender et scanning backlight system (som alle andre mid-end og high-end LED-modeller gør i dag), som bidrager til lavere sløring på bevægelse. Vi foretrækker at slå Philips Perfect Natural Motion fra, som er en del af 800 Hz-systemet. Hvis du vil læse mere om det, så se eventuelt tidligere Philips-anmeldelser. 800 Hz-systemet gør bevægende billeder mere flydende, men får dem også til at se videokamera-agtige og kunstige ud, hvilket kan være særligt forstyrrende i forbindelse med film.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Input lag er vigtig i forbindelse med spilbrug og skal være så lavt som muligt – helst 0. I Standard-profilen havde Philips 8007 meget betydelig (høj) input lag, hvilket forårsages af de mange billedkredsløb. Jo flere du aktiverer, desto lavere input lag vil du opleve.

    8007 har en såkaldte Game mode. Denne billedprofil, der er beregnet til spilbrug sigter mod lavest mulig input lag, men bevirker dog også, at farvegengivelsen bliver langt mindre præcis og behagelig. I game mode målte vi input lag til omkring 35-40 ms, hvilket er fair, men ikke på niveau med de hurtigste tv i dag.

    Nedenfor har vi målt sortniveau og lysstyrke og beregnet kontrastforholdet.

    Sortniveau0.08 cd/m20.05 cd/m2
    Lysstyrke273 cd/m2128 cd/m2
    Kontrastforhold3412:12130:1
    Kontrastforhold +/- 50


    Efter kalibrering blev sortniveauet målt til 0,05 cd/m2, hvilket kun er et mulehår bag de bedste LCD-modeller i dag og derved ganske imponerende. Den sorte farve er ikke 100 % sort i et mørkelagt rum, men i dagstimerne fremstår billeder intense og kontrastrige pga. skærmens overflade. I forhold til konkurrenterne så spiller Philips lige op med f.eks. plasma-tv, såsom Samsung E8005 og er næsten på niveau med Samsung ES8005. Vær dog opmærksom på, at du ikke kan forvente samme dybe sortniveauer fra Philips fladskærms-tv med passiv 3D-teknologi, da disse er baseret på LGs LCD-paneler, som har andre fordele, men dog svagt sortniveau.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Shadow detail var ikke overbevisende i skærmens Standard-profil, som havde en tendens til at fjerne alle detaljer fra billedet i mørke film og spilscener. Vi bemærkede også en brunlig nuance på de mørkeste nuancer – specielt på skygger. Det har vi set før på både Philips og Sony-skærme. Efter kalibrering og i ISF-profilerne blev shadow detail forbedret synligt, men er stadig ikke 100 % perfekt. Vi kunne nu skelne langt de fleste mørke detaljer i mørke filmscener, og resultatet betragtes som godt. Vi var dog ikke i stand til fuldstændig at eliminere det brunlige skær på visse mørke toner.

    Nedenfor har vi undersøgt Philips 8007 et mørkelagt rum for at se om der er problemer med lysfordelingen.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Vi bemærkede en smule tendens til lysgennemfald på vores testeksempler, men absolut intet, der giver anledning til bekymring. Dette er hvad man kan forvente på et LCD-TV med kant-LED belysning.

    3D-billedkvalitet på Philips 8007

    I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

    Philips 8007 er et aktivt 3DTV, hvilket betyder, at det anvender dyre aktive 3D-briller. To par er inkluderet i kassen.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Philips 8007 test
    Charge the 3D glasses via USB


    3D-billedkvalitet er som forventet. Alle LCD-producenter har løbende forbedret 3D og sænket crosstalk (skygger i 3D-billeder), men crosstalk er fortsat et problem. Det er ikke kritisk, når du ser film, men hvis du vil spille i 3D, er det et problem. Crosstalk er simpelthen for synligt til at give en behagelig 3D-oplevelse. Dette gælder ikke kun for Philips, men også for alle andre LCD/LED-modellerne.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    ISF-profilerne er også tilgængelige i forbindelse med 3D-brug og lysstyrken hæves for at kompensere for tabet i lysstyrke som følge af 3D-brillerne. Farvegengivelsen er ikke perfekt i 3D, da 3D-brillerne synes at skubbe til farverne en smule, men ISF-profilerne giver betydelig mere troværdige 3D-billeder, der ser mindre kunstige ud end, når de andre profiler anvendes. Det ændrer dog ikke på det faktum, at crosstalk fortsat er for synligt.

    Vi mener fortsat, at plasma-tv er overlegne når det kommer til 3D-billedkvalitet, da niveauet af crosstalk er langt mindre. Hvis du er på udkig efter LCD/LED-modeller foreslår vi, at du i stedet satser på modeller med passiv 3D-teknologi, hvor de polariserede 3D-briller, som kendes fra biograferne bruges.

    Dual Play-funktionen på Philips 8007 giver stadig ikke en optimal oplevelse, da man kan se skygger fra den anden spillers skærmbillede.

    PC og mediecenter

    For at opnå 1:1 pixelmapping skal du vælge billedformatet kaldet "Uskaleret" i indstillingsmenuen.

    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er hverken bedre eller dårligere end gennemsnittet. Vi oplever en smule farveskift fra yderlige vinkler og f.eks. grønne farver bliver blegere, mens rødlige farver ser mindre levende ud. Det generelle billede får en pastelagtig nuance fra yderlige vinkler, hvilket foreslår, at det er et Sharp-panel, som sidder i Philips 8007-tv. Du kan stadig se tv fra siderne, men undlad så vidt muligt at gå ud over 25 grader.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Sortniveauet falder også fra siderne, men dog ikke til et kritisk niveau. Sort bliver synligt mere gråligt fra yderlige vinkler, men problemet er eksisterende på stort set alle LCD/LED-modeller.

    Philips 8007 test
    Philips 8007 test


    Lyden

    Philips har gennem mange generationer langt mere vægt på højttalersystemer i deres tv-skærme til stor fornøjelse for kunderne. Nu står Philips med et ultraslank tv, så hvad gør man så? Man flytter en del af højttalersystemet ned i foden.

    Lydkvaliteten er på ingen måde ekstraordinær, men stadig et niveau eller to over det typiske tynde tv, primært fordi bassen har mere dybde (men stadig er svag). Vi savner stadig et bedre lydsystem og Philips er også langt fra tidligere tiders højder, men de skal dog have ros for stadig at gøre en indsats.

    Til film, spil og musik anbefaler vi separate højttalere.

    Konklusion

    Philips kalder deres nye 2012-fladskærme for "Smart TV Premium", men vi er ikke helt sikre på, hvad "premium" står for. Måske signalerer det, at man betaler ”premium” for Smart TV-funktionalitet, der stort set er værdiløst? Spørg til side. Vi kan dog på ingen måde anbefale Smart TV-platformen. De få apps der er tilgængelige, har dårlige brugerflader eller er irrelevante, og de funktioner der skal binde smartphones/tablet sammen med tv’et virker kun lejlighedsvis. Netflix kommer heller ikke før i 2013, oplyser Philips. USB-optagelse og DLNA-funktionalitet er gode tilføjelser, men det gør intet for at sætte Philips over resten af flokken. Ambilight er stadig unikt, men om du kan lide det eller ej, må du selv afgøre.

    Hvad angår billedkvalitet, så er standardindstillingerne horrible, men det er efterhånden normen i tv-branchen. Philips skal dog have stor ros for noget andet, for vi blev glædelig overraskede over at konstatere, at ISF Day og ISF Night-profilerne giver meget præcis billedkvalitet med kun meget små farveafvigelser. Dette har traditionelt været et af Philips største problemer på billedfronten, så vi håber, at Philips fører dette videre i fremtidige tv-modeller. HD-billedkvaliteten er super og responstiden er over gennemsnittet, hvilket gør 8007 til et anstændigt tv i både sports og spil-sammenhæng. De mest hardcore konsolspillere vil dog nok stadig sætte pris på plasma-tv, der har lavere forsinkelse og bedre responstid.

    Vi bemærkede i testen en tendens til, at de mørkeste farvetoner fik et brunligt skær. Det blev reduceret efter kalibrering, men forsvandt aldrig helt. Også 3D-billedkvaliteten holdes tilbage af crosstalk (skygger), men dette er sandt for alle LCD/LED-modeller med aktiv 3D-teknologi.

    For at opsummere, så bevæger Philips sig et stort skridt fremad med de nye ISF-profiler, som vi er meget begejstrede for. Smart TV-platformen er ikke anbefalelsesværdig og ikke før 2013 får Philips Netflix. Hvis du overser dette og køber tv på baggrund af billedkvalitet, har imidlertid Philips skabt et ganske solidt LED-baseret LCD-TV, der klarer sig overbevisende på de fleste områder.

    Pris og forhandler:

    46"55"


    HD-billedkvalitetStandardindstillinger Stuen
    Relativt dyb sortniveauBrunlig nuance i mørke farverHjemmebiografen
    ISF-farveprofilerIntet Premium over Smart TV Premium-platformen
    Bedre-end-gennemsnittet lydStadig synlig crosstalk i 3D
    Mindre farveproblemer


    Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

    Philips 8007 debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Philips 8007 debat

    Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |