Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: AOC i2353Fh - FlatpanelsDK

Test: AOC i2353Fh

|


AOC har lanceret en prisbillig og ultratynd skærm baseret på IPS-panelteknologi med kant LED-bagbelysning. Rammen måler blot 9.2mm i tykkelsen og er skabt i en aluminiumslegering. Til sammen lyder det som et hit, så vi har taget skærmen ind til en test.

Har AOC lanceret et billigt alternativ til Dells populære IPS-skærme? Og er i2353Fh en bedre skærm end den typiske TN-baserede skærm i samme prisklasse? FlatpanelsDK har til hensigt at undersøge dette.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

This review in English: AOC i2353Ph/Fh review


Størrelse:23" Wide
Opløsning:1920x1080
Responstid:5 ms (g2g)
Kontrastforhold:1000:1
Lysstyrke:250 cd/m2
Farveunderstøttelse:16.7 millioner farver
Signal processering: 8 bit
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dot pitch:0,265
Paneltype:IPS med Edge LED
Vægmontering:
Størrelse (HxBxD:18.5cm x 54.9cm x 3.9cm
Vægt: 2.85 Kg
Indbyggede højttalere
Ergonomi
Tilt
Drejefod
Højde
Pivot
Indgange
VGA
DVI
DisplayPort
Audio (type)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI
Andet


Pris og forhandler:

Sammenlign AOC produkter som AOC i2353Fh hos PriceRunner.


De første indtryk

AOC i2353Fh har en afrundet stand og en meget slank ramme. Rammen er skabt i en aluminiumslegering, men selve foden er skabt i plastik.

AOC i2353Fh test
AOC i2353Fh test


Standen giver mulighed for at vippe skærmen frem og tilbage - men ikke særlig meget. Ovenpå foden findes 5 berøringsfølsomme knapper, der kan anvendes til at styre skærmens menuer. Det er lette at betjene og menuerne er forholdsvis logiske at navigere i.

AOC i2353Fh test
AOC i2353Fh test


Da vi fik skærmen op på skrivebordet bemærkede vi dog hurtigt et par skønhedsfejl. Aluminiumsrammen bølger en smule og separeres et par millimeter fra LCD-panelet midt på. Det får desværre designet til at se lidt sjusket og billigt ud.

AOC i2353Fh test
AOC i2353Fh test


Kablerne indsættes på bagsiden af standen. AOC har valgt at bruge en ekstern strømforsyning, hvilket også er en af årsagerne til, at skærmen er så ekstremt tynd. På bagsiden fandt vi to HDMI-indgange, D-SUB (VGA) og analog lyd.

AOC i2353Fh test
AOC i2353Fh test


I menuerne er følgende billedindstillinger til rådighed: Contrast, Brightness, Gamma, DCR, Color temperature, DCB mode og RGB.

AOC i2353Fh test
AOC i2353Fh test


Du kan også vælge mellem disse billedprofiler: Standard, Text, Internet, Game, Movie og Sports.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme


Standby0.2 W0.2 W
PC34.5 W23.4 W


Efter kalibrering blev strømforbruget målt til 23,4 W, en tand højere end på Eizo FS2332 og Dell U2312HM, men stadig væsentlig lavere end på den typiske IPS-skærm.

Forud for testen

Bemærk at skærmen gennem testen, testes der med DVI tilslutning. Grafikkortet er et Geforce GTX260.

Skærmen vil blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Herefter testes den i praksis i alt lige fra tekstbehandling til hurtige spil.

Billedkvalitet på AOC i2353Fh

Skærmens billedkvalitet direkte udpakket fra kassen er målt herunder. Der er taget udgangspunkt i ”Standard”-billedprofilen.

AOC i2353Fh test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.


 • Skærmens standardindstillinger er klart bedre end på en typisk prisbillig PC-skærm med TN-panel, men ikke 100 % på niveau med for eksempel Dells IPS-baserede skærme. Farverne er lidt for overmættet og AOC har også øget kontrasten end tand for meget, så de hvide og sorte områder på skærmen står lidt for udtalt frem.

  Vi målte gamma stigende fra 2,09 i de lyse nuancer til 2,11 i mørke nuancer, hvilket betyder, at mørke farver er lidt for lyse. Farvetemperaturen er en anelse for høj, baseret på vores reference på 6500 Kelvin. Lysstyrken blev målt til 218 cd/m2 (den står indstillet til 90 % i menuen). Vi ønsker en noget lavere lysstyrke til allround-brug.

  Men igen; skærmens standardindstillinger er absolut bedre end på de fleste billige skærme med TN-paneler.

  Vi skiftede til sRGB-farveprofilen og tog en ny måling.

  AOC i2353Fh test


  sRGB-farveprofilen er stort set identisk med Standard-profilen, så der er ingen grund til at uddybe yderligere.

  Vi foretog nu en kalibrering af AOC i2353Fh. Herunder ses resultatet.

  AOC i2353Fh test


  Efter kalibrering står farverne stort set spot-on og farvetemperaturen ligeså. Husk dog på, at vi også anvender ICC-profiler i forbindelse med vores kalibreringsproces.

  Et par iagttagelser af interesse: for at kunne indstille RGB (rød, grøn, blå), skal man skifte til "User"-farveprofilen. Når man skifter til User sænkes RGB-niveauerne til 50 (fra 100 i de andre farveprofiler), hvilket betyder, at lysstyrken sænkes en del på skærmen – hvilket er okay – men det betyder også, at kontrasten tager et stort dyk nedad – hvilket er uhensigtsmæssigt. I stedet ønsker vi at hæve RGB-niveauer til omkring 100 igen og sænke lysstyrken på skærmen vha. en anden indstillingsmulighed.

  Vores kalibrerede indstillinger (skærmen har ikke dansk sprog):


  Eco Mode:Standard
  Brightness33
  Contrast50
  Gamma:Gamma3
  DCROff
  DCB:Off
  Color temp User
  Red 98
  Green 89
  Blue 100


  Ingen af gamma-tilstandene er helt korrekte og rammer ikke 2,2 helt præcis. Den bedste løsning er enten gamma3 (som er lidt for høj) eller gamma1 (som er lidt for lav). Vi tog gamma3.

  AOC bruger et IPS-panel med en antirefleksiv overflade, der har samme grynede tendens som andre IPS-paneler, men dog i langt mindre omfang. På en helt hvid baggrundsskærm kan man bemærke, at skærmen ser lidt grumset / krystalliseret ud, men ved blandet brug ses det meget sjældent. Det er bestemt et plus i vores bog.

  Vi gik videre til at undersøge farvenuancering ved hjælp af vores farvegradient-tests. Vi sigter mod en perfekt gengivelse af farvegradienter, hvori der ikke opstår ”bånd” i farveovergangene fra én nuance til en anden. Her plejer skærme med IPS-paneler at klare sig pænt, men i sidste ende afhænger det også af, hvilken intern processor, som sidder i skærmen. AOCs skærm klarer sig pænt i dette henseende, men kan ikke sige sig fri fra at have lidt småproblemer. Skærmen har visse problemer med at skelne de mørkeste nuancer fra hinanden. Det kan have betydning for grafikere, men i dagligdagen er det af mindre betydning.

  Nedenfor har vi målt sortniveau, lysstyrke og kontrastforhold.

  Sortniveau 0.24 cd/m20.14 cd/m2
  Lysstyrke 218 cd/m2118 cd/m2
  Kontrastforhold908:1843:1
  Kontrastforhold +/- 50


  Efter kalibrering måles sortniveauet til 0,14 cd/m2, hvilket er en tand bedre end på Dells 23-tommer U2312HM, men stadig langt højere end på sammenlignelige VA-baserede skærme såsom Eizo EV2333W. Et sortniveau på 0,14 cd/m2 betyder, at den sorte farve fremstår grålig, specielt i svagt oplyste rum.

  Shadow detail er ikke helt overbevisende heller, og de 3 mørkeste nuancer af mørkegrå falder sammen med den helt sorte farve på skærmen. Det betyder i praksis, at ikke alle detaljer i mørke scener i spil og film skelnes.

  Endelig har vi undersøgt AOC i2353Fh i mørkelagt rum for at se om skærmen har tendens til ujævn fordeling af lyset.

  AOC i2353Fh test
  AOC i2353Fh test


  Desværre havde vores eksemplar af AOC i2353Fh ret udtalte problemer med lys der slipper igennem i bunden af LCD-panelet. Problemer som disse kan variere fra eksemplar til eksemplar, men panelet i i2353Fh kæmper bestemt med backlight bleeding, som det ofte kaldes.

  Responstid og spil

  Vi tog i2353Fh en tur igennem et par spil, der stiller krav til responstid. AOC i2353Fh opfører sig i som et typisk IPS-panel. Selvom AOC angiver 5 ms (g2g) på specifikationsarket, er skærmen ikke hurtigere end de IPS skærme, som praler af 8, 10 eller endda 14 millisekunder. I praksis vil man opleve en vis grad af sløring på skærmen i forbindelse med krævende spil.

  AOC i2353Fh er heller ikke lige så hurtig som Dell U2312HM, og Dell-skærmen klarer sig bedre i First Person Shooter-spil. AOC i2353Fh har derimod ingen synlig overdrive slør, hvilket er positivt, men det er klart, at skærmen ikke er den ideelle løsning for krævende gamere. Hvis du nyder en spil i ny og næ, så kan skærmen dog sagtens opfylde behovene.

  Input lag blev målt til 18-20 ms, hvilket er højere end på de hurtigste IPS-paneler, men sammenligneligt med størstedelen af IPS-skærme i dag.

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne er brede, og vi oplevede meget beskedne skift i farveintensiteten.

  AOC i2353Fh test
  AOC i2353Fh test


  AOC i2353Fh test
  AOC i2353Fh test


  Den sorte farve har derimod en tendens til at blive grålig fra yderlige vinkler. Det er et generelt problem på IPS-paneler, og efter en del år på banen, har producenterne stadig ikke adresseret det. i2353Fh får også en tydelig lilla nuance, når den betragtes fra siden og lyset der slipper igennem i bunden af LCD-panelet forværrer problemet.

  AOC i2353Fh test
  AOC i2353Fh test


  Konklusion

  AOC i2353Fh er ekstremt slank og formentlig den tyndeste skærm baseret på IPS-panelteknologien på markedet. Ved at benytte kant LED-bagbelysning og flytte stikkene ned i foden, har AOC formået at skabe et minimalistisk design. Desværre føles skærmen lidt for billig. Rammens aluminiumlegering bølger en smule og sidder flere millimeter fra LCD-panelet på visse punkter, og foden er skabt i plastik med aluminiumslook, fremfor en aluminiumslegering. Skærmen mangler også et par ergonomiske indstillingsmuligheder.

  AOC i2353Fh giver ganske anstændig billedkvalitet og sammenlignet med den typiske TN-baserede skærm i denne prisklasse, så er i2353Fh langt bedre. Skærmens standardindstillinger kræver en smule opmærksomhed, men farverne er generelt pæne og naturlige. Betragtningsvinklerne er brede og skærmen ser mindre grumset ud på lyse farveflader end mange andre IPS-paneler. AOC i2353Fh har imidlertid også en række problemer. Responstiden er ikke på niveau med for eksempel Dell U2312HM og hurtige spil afføder slørede sekvensker. Vores eksemplar led også under kraftig lysgennemtrængning i bunden af LCD-panelet og en lilla nuance, når LCD-panelet betragtes fra siden. Sortdybden er marginalt bedre end på størstedelen af IPS-paneler, men dog stadig svag i forhold til skærme med VA-paneler.

  Den endelige dom? Jo, AOC i2353Fh giver helt sikkert mere attraktiv billedkvalitet end den typiske prisbillige TN-baserede skærm i denne prisklasse. Den har flere billedkarakteristika, der kan sammenlignes med dyrere IPS-baserede skærme, men den kæmper også med et par problemer. På trods af, at den er meget rimeligt prissat, placerer i2353Fh mest i kategorien for en allround-skærm, der er bedst egne til blandet kontor, tekst og internet-brug – måske et spil eller film fra tid til anden. Den excellerer dog ikke indenfor nogen kategorier.

  Pris og forhandler:


  Pæn billedkvalitetLys slipper igennem i bundenAmatørgrafikere
  FarvegengivelseSløring i hurtige spil Fotografisk redigering
  Lavt strømforbrugBillig byggekvalitetKontor
  BetragtningsvinklerSortniveau


  Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online.

  AOC i2353Fh debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: AOC i2353Fh debat  Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |