Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG ST600 test - FlatpanelsDK

Test: LG ST600

|


LG ST600 test

LG ST600 er en lille medie-afspiller, der giver adgang til filmudlejning og andet video-indhold såsom Viaplay og SF Anytime over internettet. Samtidig kan boksen streame videoer, billeder og musik fra andre enheder i hjemmet op på fladskærms-Tv’et. ST600 er i kort træk LGs Smart TV-funktioner fra deres fladskærms-Tv, indbygget i en lille sort boks.

Men hvor god er ST600? Og hvordan klarer den sig i forhold til Apple TV, som vi for nylig har anmeldt? Det finder vi ud af i denne test, som også suppleres med video-gennemgange.

Testen bliver ikke bygget lige så stringent op som vores anmeldelser af TV, og formen er derfor lidt mere artikelagtig.

This review in English: LG ST600 reviewHDMI
Optisk lyd
Wi-Fi
Ethernet
USB
Størrelse (HxBxD): 3 cm x 11 cm x 11 cm
Vægt0,8 kg

Pris og forhandler:


Sammenlign LG produkter som LG ST600 hos PriceRunner.


De første indtryk

LG ST600 er en lille sort boks, der ikke er meget større end en håndflade. Boksen har på toppen et børstet look og på siderne har LG valgt blankt, sort plastik.

LG ST600 test
LG ST600


Stik tilsluttes bagpå og på siden af boksen, hvor der findes en lille USB-port. Strømforsyningen er ekstern og fylder derfor en smule.

LG ST600 test
LG ST600


Der medfølger denne lille fjernbetjening.

LG ST600 test
LG ST600


Forud for testen

LG ST600 er testet på et Philips 6606H og Panasonic DT30 og tilsluttet via HDMI. LG ST600 er tilsluttet en router via kabel. Internettet i testlokalet er 8 Mbit/s.

LG ST600 er testet sammen med en iPhone, en PC og en Macbook Air, men der kan tilsvarende bruges iPad/iPod samt andre PC/MAC-computere med Plex installeret.

Strømforbrug

Nedenfor ses strømforbruget på LG ST600-boksen.

Standby0,4 W
I brug 5,3 W


LG ST600 forbruger 5,3 W i brug og 0,4 W i stand-by tilstand. Det er en smule mere end Apple TV, men stadig meget beskedent. Til sammenligning slugte Apple TV 1,7 W i brug.

Video-streaming og Apps

LG ST600 har ingen indbygget harddisk og hele grundidéen med boksen er streaming-tanken. Streaming skal forstås på den måde, at film, musik og billeder leveres over internettet eller via hjemmenetværket, og vises på fladskærms-Tv’et i stuen, uden at noget indhold rent fysisk ligger på den lille box. Fladskærmen behøver derfor ikke at have internet-funktionalitet – det hele er indbygget i boksen, der blot tilsluttes via HDMI. På den måde kan man leje film og Tv-serier hjemme fra sofaen over internettet.

LG ST600 test
LG ST600


ST600 er opbygget omkring tanken med internet-Apps, der kan tilføjes gennem LGs App Store og som udgangspunkt er de samme Apps tilgængelige, som findes på LGs 2011 Smart TV-fladskærme.

De mest relevante Apps:

 • Viaplay: Viasats on-demand-tjeneste, hvor Viasat-kunder kan se film, serier, sport (også fodbold) og dokumentarer. Andre seere kan købe sig adgang via Tv-pakker, f.eks. ”TV + Film”-pakken, der koster 99 kroner pr. måned. Viaplay har meget indhold og er pt. en af de mest interessante videotjenester i Danmark, men den er endnu ikke åbnet på ST600. Den bliver tilgængelig via en senere opdatering. Læs mere om Viaplay i den artikel, som kommer online inden længe.

  LG ST600 test
  LG ST600


 • Viewster: En filmudlejningstjeneste, der giver mulighed for enten at betale per film eller give 10 Euro per måned for adgang til hele kataloget. Tjenesten er endnu i en beta-version, så udvalget er meget begrænset, men tjenesten åbnes snart fuldt ud. Der kommer også udlejning af 3D-indhold. Desværre oplever vi billedkvaliteten som værende dårlig og personligt synes jeg den er under lavmålet. Det kan forbedres med tiden, og det er muligt, at det kun er tilfældet her i beta-versionen, men uanset hvad, skal billedkvaliteten forbedres.

 • Headweb: Udlejningstjenester med omkring 4300 film. Filmene er gratis, men der er også primært tale om gamle, ukendte film. Billedkvaliteten er tilmed alt for dårlige til at jeg personligt kunne komme igennem en hel film.

 • SF Anytime: Film-udlejningstjeneste, hvor en film typisk koster mellem 19 og 45 kroner. Udvalget er rimeligt og billedkvaliteten er bedre end i Headweb og Viewster-tjenesterne. Billedkvaliteten er imidlertid stadig i den lave ende af, hvad man kan forvente og vi savner indhold. Pt. er SF Anytime dog den mest interessante af de tilgængelige tjenester på ST600. Af nye film kan vi nævne blandt andet True Grit, Harry Potter 6, Animal Kingdom, Knight and Day, Kongens Store tale, The Tourist m.fl.

  LG ST600 test
  LG ST600


 • YouTube: YouTube kræver ikke nærmere introduktion. Selve App’en er dog noget træg at navigere rundt i. Specielt tastaturet er elendigt og reagerer dårligt på tryk via fjernbetjeningen. Det bør kunne gøres bedre.

 • Picasa: Googles online-billedtjeneste, hvor du kan organisere dine egne billedalbums. Disse kan herefter vises via Picasa-App’en på LG ST600. Picasa fungerer rigtig fint på ST600 og App’en er noget mere lækker at navigere rundt i end flere af de andre Apps; både hastighedsmæssigt og grafisk.

  LG ST600 test
  LG ST600


 • vTuner: Internetradio-tjeneste. Gennem vTuner kan man eksempelvis lytte til DRs radiostationer. Der kan også lyttes til udenlandske radiostationer fra andre europæiske lande.

  Se denne video, hvor der navigeres igennem de forskellige Apps på boksen.


  Først og fremmest bør bemærkes det, at der er betydelig ventetid, når man navigerer rundt i Apps (som det også ses i videoen). Personligt bliver jeg frustreret af det sløve system, og det er helt bestemt noget LG skal arbejde på. Oplevelsen med boksen er ikke særlig god lige nu.

  Helt overordnet for Apps må jeg dog sige, at oplevelsen er lidt blandet. SF Anytime giver en fin oplevelse og det samme gør Picasa. Viaplay bør fungerer ligesom på LGs Smart TV, som vi alle har erfaringer med, og selve udbuddet af film, sport og serier er rigtig fornuftigt. Den generelle brugeroplevelse bør imidlertid forbedres og billedkvaliteten er generelt i den lave ende. Billedkvaliteten er ikke særlig overbevisende og jeg havde håbet på mere. Vi er klar over, at internet-video giver visse begrænsninger, men amerikanske tjenester såsom Netflix giver trods alt noget bedre billedkvalitet end de danske – og hvor er HD-indholdet i øvrigt?

  LG ST600 test
  LG ST600


  LG App Store er en positiv tilføjelse, men udvalget lige nu er meget spinkelt- som du også kan se i videoen længere oppe.

  LG ST600 tilbyder en internet-browser og LG har nu fået Flash til at køre. Browseren har dog sine mangler og den læser eksempelvis FlatpanelsHD.com forkert. Overskrifter vises ikke som fed, og generelt ser tekst meget pixelleret ud. Det er også ret besværligt at indtaste adresser i adresse-feltet, simpelthen fordi man kun kan bruge tastaturet på Tv-skærmen. Samtidig skal det siges, at jeg personligt ikke kan se den store fidus i internet-browsere på et TV – Apps giver i mit hoved mere mening.

  LG ST600 test
  LG ST600


  Ligesom vi prøvede at sætte netop Netflix op i vores test af Apple TV, forsøgte vi også på LG ST600. Boksen er dog låst til Europa og man kan derved ikke få adgang til den amerikanske App Store uden af rode i de underliggende menuer. Det er en skam, da muligheden for at åbne for Netflix ellers ville have bidraget særdeles positivt til oplevelsen på ST600.

  Smart Share - Plex

  ST600 understøtter DLNA, som giver brugeren mulighed for at streame video, musik og billeder fra andre enheder såsom PC/MAC, mobiltelefoner, bærbare computere og tablets, som er tilsluttet samme hjemmenetværk. LG kalder det for Smart Share, og Smart Share er baseret på Plex. Det fungerer som udgangspunkt på samme måde som DLNA.

  LG købte tidligere en stor aktiepost i firmaet Plex, og derfor er der ret dyb integration med netop programmet Plex, der findes til PC og MAC. Gennem Plex kan man vælge hvilke film, musiknumre og billeder fra sin PC/MAC man vil gøre synlig for andre enheder i hjemmet, herunder også ST600. Dette indhold kan efterfølgende ses på boksen ved at gå ind i Medialink-tjenesten (LG kalder Plex for Medialink).

  LG ST600 test
  LG ST600


  Går man eksempelvis ind i Movie-sektionen kan man se de film, som man har liggende på sin PC/Mac. Plex er designet på den måde, at den selv henter titel, film-beskrivelse og filmcover for alle de film, som kan genkendes. Det som du ser i videoen herunder (og på billedet ovenfor) er således ikke noget jeg selv har opsat.


  Filmafspilningen under Medialink fungerer dog ikke. Medialink er først aktiveret på boksen via en senere opdatering og det ser ikke ud til at LG har fået helt styr på sagerne. Ingen af mine videoer kunne afspilles, og jeg kan se fra en søgning på Plex-brugerforum, at det er en generel fejl.

  Musik-delen fungerer bedre og igen henter Plex selv information omkring kunsterne, albums og numrene. Musik afspilles fint.

  Musik, film og billeder kan naturligvis også afspilles direkte fra en USB-nøgle. Her fungerede video-delen uden problemer.

  Endeligt giver Plex muligheden for at tilføje andre tjenester, og f.eks. snakke sammen med iTunes på den PC/MAC, hvor Plex er installeret. På den måde kan man også få sine podcasts (eksempelvis fra DR) fra iTunes eller andet indhold over på Tv’et. Det er ganske smart, men det undrer mig meget, at det ikke blot er indbygget direkte i boksen. Plex/Medialink kræver jo trods alt, at du har en PC/MAC stående tændt med Plex-programmet kørende.

  Plex er et ret fedt mediecenter-system og det giver masser af muligheder for at dele indhold fra andre enheder. Plex findes også til Android og iOS-enheder såsom iPhone, iPad og iPod. Specielt den grafiske brugerflade, som Plex er opbygget på, er elegant, men som nævnt før, oplevede vi et problem med afspilning af video-filer gennem Plex. Vi ved dog det fungerer godt i praksis, for vi har afprøvet det på LGs fladskærms-Tv – det er formentlig blot et spørgsmål om tid før der kommer en opdatering.

  Styring via iPhone / Android

  LG har vedlagt en fjernbetjening i kassen og den gør hvad den skal. Antallet af knapper er relativt beskeden, men jeg har personligt svært ved at se, hvad de fire røde, grønne, gule og blå knapper skal til for. De bruges fra tid til anden til at opdatere boksen, men hvorfor ikke blot nøjes med de andre knapper?

  LG ST600 test
  LG ST600


  Generelt er min holdning, at fjernbetjeninger skal være så brugervenlige som muligt, og LGs egen fjernbetjening er da også ganske simpel, men jeg undres til stadighed over producenternes valg. Hvorfor kan Play-knappen ikke også bruges som pause-knap? Og hvorfor kan spole knapperne frem og tilbage ikke styres med piletasterne øverst? Hvad bruger man i øvrigt en Stop-knap til, når Back-knappen også fører brugeren væk af filmen?

  I stedet kan man bruge sin smartphone til at styre boksen. Vha. den gratis App ”LG Remote” kan man omdanne en iPhone/iPod/iPad eller Android-enhed til fjernbetjening.

  LG ST600 test
  LG ST600


  Det fungerer nogenlunde og LGs brugerflade er fornuftigt opbygget. Man kan tilmed frembringe en slags touchpad, så ST600 boksen styres ligesom en mus ville styre en computer.

  LG Remote kan godt slukke ST600-boksen, men den kan ikke tænde for boksen, hvilket begrænser brugbarheden betydeligt. Jeg kunne heller ikke få et tastatur frem på min iPhone, så når der skal søges på f.eks. YouTube, skal det gøres vha. piletasterne og tastaturet oppe på skærmen.

  Kritikpunkter

  LG ST600 har flere interessante funktioner, men udførslen er ikke helt vellykket og vi oplever flere problemer med boksen. Herunder ses de væsentlige:

 • For langsom: Boksen er simpelthen for langsom. Menuerne er sløve og hver gang en App skal åbnes, må man væbne sig med tålmodighed. Oplevelsen bliver derfor lidt frustrerende.
 • Video i Medialink virker ikke: Som vi nævnte i afsnittet omkring Smart Share, så virker afspilning af film og Tv-shows ikke via Medialink/Plex. Det betyder, at boksen DLNA-funktionalitet pt. er begrænset visning af billeder og afspilning af musik. Det rettes formentlig i en senere firmware-opdatering.
 • Intet tastatur i smartphone remote: Med en boks der har adgang til både YouTube og søgefunktioner inde i filmkatalogerne, er et tastatur et must. Man kan ikke bruge tastaturet på Tv’et til særlig meget, da det er en tidskrævende og frustrerende oplevelse.
 • Billedkvalitet skal løftes: Selvom LG ikke direkte kan afgøre, hvilken billedkvalitet udbyderne tilbyder, så forværres oplevelsen i specielt Viewster og Headweb ret betydeligt af de meget komprimerede billeder. Det er som sådan et generelt fænomen hos de danske video-on-demand-tjenester, og derfor skal vi som forbrugere presse hårdere på, for at løfte kvaliteten.

  Konklusion

  LG ST600 var på forhånd udråbt som en direkte udfordrer til Apple TV-boksen. LG ST600 er en lille smule større og har en ekstern strømforsyning, men derudover så minder de to bokse meget om hinanden – hvert fald udseendemæssigt.

  LG ST600 tilbyder nogle fine video-tjenester med Viaplay og SF Anytime, som de mest interessante. Viaplay er dog endnu ikke oppe og køre og det er faktisk den generelle historie om ST600. Der er for mange ting, som ikke spiller helt endnu, med Medialink/Plex DLNA-delen som et andet eksempel. Medialink-idéen er som sådan rigtig fin og brugerfladen er elegant; ikke mindst fordi LG selv tilføjer titler, beskrivelser og coverbilleder til film og musik-filer som kan genkendes, og derfor er det også ekstra ærgerligt, at oplevelsen hives ned pga. problemerne. På den måde føles ST600-boksen lige nu som et ”work-in-progress”- projekt.

  Navigeringen rundt i menuerne er for sløv, og selvom der tilbydes en del indhold gennem flere Apps, så er billedkvaliteten i den lave ende af hvad man kan forvente. Jeg ser stadig Viaplay som et af de stærkeste købsargumenter; primært fordi Viaplay giver mulighed for at se eksempelvis Champions League-fodbold, film og danske Tv-serier på alle Tv, så længe ST600-boksen blot er tilsluttet internettet (og man abonnerer på Viaplay).

  Vi kan sagtens se lovende perspektiver i ST600-boksen og LGs idéer er rigtig fine. Den praktiske eksekvering er bare ikke helt overbevisende og det er en skam.

  Pris og forhandler:


  Video-tjenester; Viaplay & SF AnytimeLangsomme menuerStuen
  Medialink/Plex er elegantMedialink kan pt. ikke afspille videoSoveværelset
  Lavt strømforbrugBilledkvalitet i video-tjenesterSommerhuset
  Intet tastatur i smartphone App  LG ST600 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: LG ST600 debat • Flere anmeldelser

  Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Xbox Series X

  01 Dec 2020 |

  Panasonic HZ2000

  12 Oct 2020 |