Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung D8005 (plasma) - FlatpanelsDK

Test: Samsung D8005 (plasma)

|


Samsung D8005 (plasma) test

Samsungs nye plasma-TV er ikke bare slanke; de er også fyldt med endnu mere multimedia-funktionalitet og Smart TV funktionalitet end nogensinde før. D8005 er Samsungs nye high-end-model med lovende billedkvalitet, sølv-design, 3D og internet Apps.

Men kan Samsungs nye high-end plasma-Tv konkurrere med Panasonic VT30 og LG PZ950W? Og har Samsung formået at håndtere de problemer med midlertidig fastbrænding af billeder, som sidste års modeller kæmpede med? Det vil FlatpanelsDK finde ud af i denne D8005 anmeldelse.

Bemærk: Dette er plasma-versionen af D8005. LED-versionen hedder også D8005 og testen kan findes her. Samsung D8005 (plasma) lanceres i 51 og 64 tommer kaldet PS51D8005 og PS64D8005. Bemærk, at 5-tallet til sidst indikerer, at der er tale om en Nordisk model med korrekt fungerende Tv-tunere.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Philips 6606H, Panasonic DT30, Apple TV og LG ST600.

This review in English: Samsung D8005 (plasma) review


Størrelse:51" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dot pitch:
Paneltype:Plasma-TV
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 71.9cm x 119.6cm x 3.7cm (uden fod)
Vægt23,2 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (1 udgang, hovedtelefonudgang)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:

51"64"


De første indtryk

I 2009 introducerede Samsung deres første slanke plasma-Tv og i 2010 og 2011 er modellerne forblevet stort set identiske hvad angår design. Små ændringer er der dog blevet plads til og D8005-modellen er nu bygget op omkring et aluminiums-look – skabt i plastik - og en gennemsigtig plastiklinje, der løber langs kanten af rammen.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Med 2011 modellerne har Samsung omfavnet den firbenende fod, som først blev introduceret sammen med LED-modellerne i 2010. Foden giver brugeren mulighed for at dreje skærmen manuelt.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Alle indgange findes på skærmens bagsiden, og vender enten nedad eller til siden.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Jeg hørte en meget svag brummen fra skærmens bagside. Jeg kunne dog intet høre fra 1-2 meters afstand.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Fjernbetjeningen er ikke forskellig fra sidste års udgave, og dermed også identisk med den, som leveres sammen med LED-modellerne. Den er stor og klodset, men den virker.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


D8005 understøtter imidlertid Samsungs Touch Remote, som kan købes separat. Den kan du læse mere om her.

Herudover er Samsungs D8005 plasma-Tv stort set spækket med samme Smart TV og multimedie-funktionalitet, som er presset ind i D8005 LED modellen. Det betyder også, at vi finder Samsungs Smart TV-platform med Internet Apps, DLNA og netværksfunktioner. Samtidig kan vi fremhæve funktioner såsom smartphone-styring, USB-optagelse, social-Tv og en internet-browser.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Vi har imidlertid allerede kigget på alle disse indbyggede funktioner i vores test af Samsungs D8005 LED-model og derfor vil jeg ikke gentage det hele her. Vil du læse mere om Samsungs Smart TV muligheder, så se D8005 LED anmeldelsen her.

En ny funktion, som jeg dog gerne vil knytte et par ord til, er smartphone styring. Det betyder i korte træk, at du vha. din iPhone eller Android-telefon kan styre dit Tv, når begge enheder er tilsluttet samme hjemmenetværk.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Via telefonen kan du styre lydniveau, kanalvalg og alle de typiske fjernbetjeningens-kommandoer. Men du kan også styre Smart TV-platformen og udnytte tastaturet på skærmen af din smartphone når du eksempelvis skal skrive tekst ind på hjemmesider. Samsungs App er fornuftig, men kan dog være lidt forvirrende at navigere rundt i.
En kæmpe mangel er wake-on-lan funktionen, og det betyder, at en så essentiel funktion som at tænde Tv’et fra slukket tilstand, ikke er muligt! Så lad hver med at gem den medfølgende fjernbetjening alt for langt væk.

Herunder ses Samsung EPG (elektroniske programguide):

Samsung D8005 test
Samsung D8005 testKalibreringsindstillinger
I menuerne har Samsung D8005 følgende billedprofiler: Standard, Dynamisk, Afslapning og Film

Der er følgende indstillingsmuligheder: cellelys, kontrast, lysstyrke, skarphed, farve, tone.

I den avancerede menu kan der indstilles: Sort tone, dynamisk kontrast, gamma, farverum, hvad balance (RGB gain and offset), 10p hvidbalance, hudfarve, kantforbedring, xvYCC, digital støjfilter, mpeg støjfilter, HDMI sortniveau og bevægelseslys

Der er også indstillinger for Øko-tilstand og 3D.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme

Nedenfor har jeg målt strømforbruget på 51-tommer PS51D8005.

Standby0.1 W0.1 W
SD+HD169 W203 W
3D215 W215 W


Efter kalibrering målte jeg strømforbruget på skærmen til 203 W, hvilket er meget normalt for et 50-tommer plasma-Tv, men lidt højere end på Panasonic VT30.

Kalibrering af Samsung D8005

Herunder kan du se en måling af farverne på Samsung D8005 i i skærmens standardindstillinger, direkte udpakket fra kassen.

Samsung D8005 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Som forventet, er skærmens standard-indstillinger ikke særlig præcise. Farverne er intense og for blålige. Vi målte en gamma, der stiger fra 1,65 i de lyse nuancer til 2,7 i de mørke nuancer, hvilket betyder, at lyse farver er overmættede og mørke farver er for mørke (detaljer i mørke film vises ikke). Dette er efterhånden mere reglen end undtagelsen på fladskærms-Tv, der står i deres standard-profil.

  Jeg skiftede til nu til Film-profilen og tog en ny måling.

  Samsung D8005 test


  Film-profilen er betydeligt bedre, men stadig langt fra perfekt. Jeg målte farveafvigelser som kan ses i grafen til højre, forårsaget af gamma der stiger fra 2,0 til 2,5. Farvetemperatur blev målt til 6554 Kelvin, hvilket er meget tæt på vores 6500 Kelvin mål. Det sikrer, at billedet hverken er for blåligt eller rødligt.

  Bemærk også, at lysstyrken nu er målt til 119 cd/m2 - en ganske høj lysstyrke for et plasma-Tv, hvilket også sikrer god billedgengivelse i meget oplyste rum, såsom en stue.

  Jeg gik nu videre til at kalibrere Samsung D8005. Her er mit resultat.

  Samsung D8005 test


  Efter kalibrering lykkedes det mig at få gamma meget tæt på vores 2,2 mål, hvilket også sikrer mere præcis farvegengivelse. Efter kalibrering målte jeg gamma til at stige fra 2,17 til 2,30. De mørke gråtoner er lidt for mørke, men alt i alt er jeg tilfreds med resultatet.

  Farvetemperaturen er også målt til at være meget tæt på 6500 Kelvin, hvilket betyder, at farverne hverken er for rødlige eller blålige. Bemærk at lysstyrken er 126 c/m2 efter kalibrering - imponerende for et plasma-Tv.

  Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.


  Billedprofil:Film
  Cellelys15
  Kontrast86
  Lysstyrke:53
  Skarphed:5
  Tone:G50/G50
  Sort toneFra
  Dynamisk kontrastFra
  Gamma0
  FarverumIndbygget
  Hudfarve0
  KantforbedringFra
  BevægelseslysFra
  xvYCCFra
  FarvetoneWarm2
  Digitalt støjfilterFra
  MPEG støjfilterFra
  Digitalt støjfilterFra
  HDMI sortniveauLav
  FilmFra
  StørrelseScreen Fit
  R - 24
  G - 24
  B - 28
  R + 28
  G + 22
  B + 29


  Jeg hævede cellelys-indstillingen for at få højere lysstyrke og for at opnå en mere præcis gammakurve. Jeg ændrede desuden kontrast og lysstyrke for at forbedre gamma. Jeg forsøgte også at ændre på den indstilling, der styrer gamma, og jeg er klar over, at mange brugere oplever de bedste resultater, når gamma er sat til -1, men på vores eksemplar af 51-tommer PS51D8005 fik vi mest præcise resultater, når gamma stod på 0.

  Endelig ændrede jeg på RGB (rød, grøn, blå) værdierne for at forbedre farvenøjagtigheden. D8005 har også et komplet 10-punkts RGB kalibreringssystem, men jeg tog det ikke i brug. Disse indstillinger kan forbedre farvenøjagtigheden yderligere, men hvert unikke eksemplar af D8005 skal bruge individualiserede indstillinger og derfor giver det ikke noget mening at dele vores indstillinger for dette specifikke eksemplar.

  Billedkvalitet på D8005

  I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

  Samsung D8005 er baseret på et plasma-panel, og derfor har det også tendens til lidt reflektioner. Når det er sagt, så er Samsungs anti-refleksive filter - som også gør Tv’et mørkere fra toppen – dog meget effektivt til at reducere de værste reflektioner fra lamper og vinduer.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  D8005 er ikke det bedste TV når det kommer til meget oplyste stuer og matte LCD-skærme er stadig det foretrukne valg, men D8005 hører til blandt de bedste plasma-Tv (på niveau eller bedre end Panasonic VT30) i denne kategori og personligt mener jeg sagtens, at Tv’et kan tjene som stue-Tv. Det effektive anti-refleksive filter og den høje lysstyrke sikrer, at billeder fremstår intense og flotte.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Farvenuanceringen er god og farverne fremstår et hak mere nuancerede end på Panasonic VT30. D8005 har ingen problemer i den lyse ende af vores farvegradient-mønstre, men vi så en tendens til lidt ”banding” og dithering i de mørke farvenuancer. Det er intet problematisk og D8005 gjorde det ganske pænt i vores tests. Samtidig må jeg dog sige, at der bestemt er plads til forbedringer og dithering er synligt fra kort afstand.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  SD-billedkvaliteten er smuk, og som sagt før; plasma-TV er vores foretrukne valg, hvis man primært ser Tv-kanaler. Detaljegraden er højere end på gode LCD/LED modeller og skærmen formår at opretholde den høje detajlegrad i bevægende billeder. Samsung klarer sig således rigtig flot og jeg er meget overbevist af skærmens egenskaber på lavtopløseligt indhold. Samtidig mener jeg dog ikke, at D8005 er 100 % på niveau med Panasonic VT30, og jeg mener, at D8005 nærmere konkurrerer med den billigere Panasonic GT30.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  HD-billedkvaliteten er fantastisk - virkelig smuk. D8005 har utrolig flot håndtering af hurtige bevægelser i sport og actionfilm, og efter kalibrering er farverne forholdsvis nøjagtige. Men jeg foretrækker imidlertid stadig Panasonic og LGs THX-farveprofiler fremfor Samsungs Film-profil, der ikke er nær så præcis. Detaljegraden er ekstremt høj med HD-indhold og kun i de mørkeste områder af billedet, oplevede vi et lille fald i detaljegraden, samt lidt utrolige pixels (dithering – umuligt at se fra en afstand på 2,5-3 meter).

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  1080p24 Blu-ray film håndteres korrekt uden hak i bevægelser. Cinema Smooth funktionen fungerer nu efter hensigten og de ”judder”-problemer, hvor billedet havde en tendens til at hakke lidt, og som nogen klagede over på 2009 og 2010 modellerne, er ikke længere relevante.

  Responstiden på Samsung D8005 er utrolig hurtig, og vi også før har rost Samsungs plasma-Tv for deres imponerende håndtering af hurtige bevægelser i billedet. Fosfor-slør (typisk grønt eller gult slør omkring objekter) er reduceret til et minimum, og formentlig til det laveste niveau vi nogensinde har set på et plasma-Tv - endda lavere end på Panasonics VT30 model.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Jeg lagde ikke mærke til pixel-støj omkring bevægelige objekter på D8005 heller. Vi så netop pixel-støj omkring objekter i bevægelse (f.eks. en fodbold henover en grøn bane) på VT30. D8005 gav os tilmed bedre farvenuancering i hurtige sportssekvenser og actionscener i forhold til Panasonic VT30. Det betyder også, at vi ikke oplevede udbredt tendens til opdeling af farveflader (banding). Det kan dog fremprovokeres.

  Et af vores mest markante kritikpunkter på sidste års Samsung plasma-Tv var retention. C7705 modellen var den første til at indføre 3D i Samsungs plasma-Tv, men den nye og hurtigere fosfor gav også større tilbøjelighed til retention. Derfor håbede vi på, at Samsung havde taget hånd omkring problemet med 2011 modellerne.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Heldigvis er det tilfældet. Samsung er tilbage til et meget lavt niveau af retention og samme niveau, som vi så på præ-3D modellerne. Retention kan opstå på D8005 – f.eks. efter flere timer på samme Tv-kanal med samme kanallogo – men det er næsten irrelevant. Og selv om du er hardcore konsolspiller, mener jeg ikke, at du vil opleve udbredte problemer.

  Input lag blev målt til 28 ms i Game mode.

  Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrastforholdet.

  Sortniveau0.06 cd/m20.06 cd/m2
  Lysstyrke69 cd/m2126 cd/m2
  Kontrastforhold1150:12100:1
  Kontrastforhold +/- 50


  Efter kalibrering målte jeg sortniveauet til 0,06 cd/m2 hvilket er på niveau med sidste års C7705 model. Samsung har således ikke forbedret gengivelse af sort betydeligt og Panasonic er stadig den førende producent af plasma-Tv på dette område. Men D8005 klarer sig dog bedre end LG PZ950W.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  På den anden side, oplevede vi ikke udsving i gengivelsen af sort ligesom på sidste års modeller. Hvis du husker vores C7705 anmeldelse fra 2010, husker du måske også, at Tv’et havde problemer med meget svagt sortniveau i Standard-billedprofilen samt dårligt sortniveau med visse signaler-typer. Dette er ikke tilfældet med Samsung D8005 og kun i 3D oplevede vi en mindre reduktion i sortdybden – det er dog normalt givet den højere lyststyrke.

  Shadow detail på D8005 er god, men ikke perfekt. D8005 skelner ikke samtlige af de mørkeste gråtoner fra sort efter kalibrering, og de 1-2 mørkeste gråtoner falder sammen med den sorte farve. Det er et rigtig pænt resultat, men jeg tror også, at man kan klemme det sidste ud af skærmen, hvis man tager den fulde 10-punkt kalibreringsmulighed i brug.

  Nedenfor har jeg undersøgt Samsung D8005 et helt mørkt rum for at se om Tv’et har tendens til ujævn lysfordeling.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Vi oplevede ingen problemer overhovedet.

  3D-billedkvalitet på Samsung D8005

  For en generel introduktion til 3D vil jeg henvise til vores anmeldelse af Panasonic VT20. I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Vi har allerede introduceret Samsungs nye 3D-briller her på FlatpanelsDK og vi har også set dem på udstillinger. Men det er første gang, at vi får lov at sidde med dem i fred og ro i vores eget testrum. Og jeg må sige, at Samsung virkelig har taget et stort skridt fremad. Den nye 3D-briller er ultra-lette og meget mere elegante end nogen andre aktive 3D-briller, vi har set fra Samsung eller de andre TV-producenter.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  De er ikke helt lige så elegante og casual, som de polariserede 3D-briller man bruger i biograferne og på passive 3DTV, men faktisk ganske tæt på. Samsung 3D-briller kommer med indbyggede batterier, der er genopladelige via US, men det tilføjer ikke særlig meget vægt. I kassen finder man også en afskærmnings-top og nogle næse-dutter. Det skal dog bemærkes, at 3D-brillerne ikke medfølger. De skal købes separat.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Samsung solgte ganske fornuftige 3D-plasma-TV i 2010 - men ret dårlige 3D LED/LCD-modeller. Samtidig oplevede vi dog mindre crosstalk og bedre 3D-billedkvalitet fra Panasonics plasma-Tv. Derfor forventede vi naturligvis også forbedringer fra Samsungs side.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Og niveauet af crosstalk er da også meget beskeden på D8005. Jeg var i stand til at spotte crosstalk lejlighedsvis i et par af vores test-sekvenser, men disse sekvenser afslørede også crosstalk på Panasonics Tv. D8005 har nemlig et af de laveste niveauer af crosstalk vi endnu har set på et 3DTV, og det bidrager til at flotte, fordybende 3D-film og PS3-spil med overbevisende 3D-dybde.

  Samsung D8005 præsenterer samtidig højere lysstyrke end Panasonics 3D-plasma-Tv, og selvom D8005 ikke fremstår perfekt i meget oplyste stue-omgivelser – 3D LCD/LED modeller klarer sig bedre i dette henseende – vil jeg mene, at 3D-kiggeri er muligt i oplyste stue-omgivelser i løbet af dagstimerne. På mange plasma-Tv lader det sig ikke gøre.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Men D8005 har dog også sine skavanker, og farvegengivelsen i 3D-film efterlader en smule tilbage at ønske. Vi oplevede mere præcise farver på eksempelvis Panasonic VT30 og LG PZ950W. Begge disse Tv er udstyret med en THX 3D-profil, mens Samsung i stedet anvender deres egen Film-profil, der ikke er helt så nøjagtig. Skubbet i farvepræcisionen opstår fordi 3D-brillernes glas tilføjer en tonet farve, når 3D-billeder betragtes, og netop derfor er farverne mindre præcise end i 2D – samtidig med, at sortgengivelsen er lidt svagere. Endeligt mener jeg, at hurtige bevægelser i f.eks. konsolspil eller når der panoreres over landskaber i film håndteres en smule bedre på Panasonic VT30.

  Hvis jeg skal knytte et par ord til 3D-spil fra PlayStation 3, så blev de afviklet pænt, men spil er lidt mere krævende end film og ind i mellem kan man ane en smule crosstalk – som dog går igen på alle 3D-fladskærme. Jeg synes, at 3D-spiloplevelsen på D8005 er en af de bedste jeg endnu har set og tæt på Panasonic VT30. Der er god dybde i 3D-spillene og selv de hurtige skydespil volder ikke skærmen virkelige problemer. Jeg synes dog stadig, at 3D-spil er en smule for grynede og udetaljerede, men det et problem skabt af spiludviklerne og PS3-maskinenes manglende muskler i disse moderne tider. Man kan sige, at flaskehalsen for rigtig imponerende 3D-spiloplevelser på et 3D TV nærmere begrænses af spilkonsollen end af 3DTV’et, og selvom både PS3 og Xbox360 understøtter 3D (Xbox360 dog kun i halv opløsning), så tror jeg, at den store revolution kommer sammen med næste generation af spilkonsoller.

  På trods af småskavankerne synes jeg, at Samsung D8005 tilbyder brugeren en solid 3D-oplevelse, og med et af de laveste niveauer af crosstalk og det højeste lysstyrke-niveau vi har set på et 3D plasma-Tv, mener jeg, at Samsungs D8005 plasma-Tv rangerer i den absolutte top af 3D-fladskærme. Jeg vil ikke sige, at det er 100 % på niveau med Panasonic VT30, men til 3D-spil og 3D-film betragter jeg D8005, som er et godt valg.

  PC og mediecenter

  Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit Media Center og vælge"Screen Fit" skærmformatet.

  Betragtningsvinkler

  Der er ingen grund til at tale særlig meget om betragtningsvinkler. De fleste nye plasma-TV har ingen reflektioner mellem glaslagene inde i skærmen og ingen betydelige ændringer i farver fra yderlige vinkler. Farverne ser levende og intense ud fra stort set alle vinkler. Den eneste ændring der kan spottes på Samsung D8005, er fra toppen, hvor farverne har en tendens til at blive mørkere på grund af det anti-refleksive filter.

  Lyden

  Højttalerne er ikke særlig overbevisende. Samsung har forbedret lydkvaliteten i forhold til sidste års TV, hvilket gør højttalerne mere egnet til sporadisk Tv-visning, men ikke mere end det.

  Til film, spil og musik anbefaler jeg separate højttalere.

  Konklusion

  Samsung D8005 er proppet med multimedia-funktioner såsom USB-optagelse, USB-afspilning, DLNA, smartphone fjernstyring og ikke mindst Samsungs nye Smart TV-platform med internet Apps. Samsungs Smart TV-platform er i øjeblikket den mest veludviklede af Tv-producenternes forskellige platform. Den er ikke perfekt, slet ikke, men udvalget af Apps og hjemmenetværkets-funktionerne gør den til en ganske lovende platform.

  Samsung har skabt flere betydningsfulde forbedringer i billedkvaliteten på deres plasma-Tv gennem de seneste par år. Derfor var vi også ivrige for at finde ud af, hvad D8005 ville bringe til bordet. Og vi blev ikke ladt i stikken. D8005 et rigtig godt TV med meget hurtig responstid, det laveste niveau af fosfor-slør vi har set og smuk detaljegrad i både bevægende og statiske HD-billeder. Skærmens standardindstillinger er dog ikke særlig gode og Film-profilen ej heller, men det lykkedes os at få relativt præcise og meget flotte farver efter kalibrering.

  D8005 er også en reel forbedring i forhold til sidste års C7705 model. Retention (midlertidig billedfastbrænding) er reduceret til et ubetydeligt niveau og den sorte farve ændrer sig ikke afhængigt af, hvilken billedprofil man vælger eller hvilket signal Tv’et modtager. Men sortniveauet er dog stadig et område, hvor Samsung ikke har halet ind på Panasonic, og både GT30 og VT30 gav os bedre og mere intens sortdybde. 3D-billedkvaliteten er derimod rigtig flot. Vi oplevede næsten ingen crosstalk og 3D-dybde er tæt på Panasonic VT30. Det bør desuden fremhæves, at Samsungs nye 3D-briller er ekstremt lette og komfortable, hvilket hiver 3D-oplevelsen markant op.

  Alt i alt er Samsung D8005 et super godt plasma-Tv, og jeg er sikker på, at bliver en populær model. Samsung vinder stadig ind på Panasonics plasma-Tv, men jeg mener ikke, at D8005 er helt på niveau med Panasonic VT30. Personligt ser jeg snarere D8005 som et alternativ til den billigere Panasonic GT30. Taget prispunktet, billedkvaliteten og funktionaliteten i betragtning, oplever jeg dog Samsung D8005 som et meget anbefalelsesværdigt fladskærms-Tv med en meget attraktiv pris. Og derfor belønnes Tv’et med vores Top Anbefalings Award.


  Tryk på awarden for at læse mere.


  Pris og forhandler:

  51"64"


  SD & HD-billedkvalitetStandard-indstillingerStuen
  Responstid og lavt phosphor-slørSummer fra 30-50 cm.Hjemmebiografen
  Retention næsten elimineretFilm-profil ikke så præcis som THXSpil og 3D-spil
  3D-billedkvalitetSortdybde mangler en smule
  Smart TV og multimediafunktionalitet
  Stik vender nedad og til siden  Samsung D8005 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Samsung D8005 debat • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |