Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOplevelser med B&Os første 3D TV – 85” BeoVision 4-85 - FlatpanelsDK

Oplevelser med B&Os første 3D TV – 85” BeoVision 4-85

|

Vi fik i dag en unik mulighed for at opleve Bang & Olufsens nye 85” BeoVision 4-85, der også er Struer-virksomhedens første 3D-fladskærm. Her kan du læse FlatpanelsDK oplevelser med BeoVision 4-85 og hvordan den traditionsrige danske elektronikproducent klarer sig på 3D-billedkvalitet.

Teknisk introduktion til BeoVision 4-85

Det nye BeoVision 4-85 fra Bang & Olufsen er ikke alene et af de største 3D-fjernsyn på markedet – det er også spækket med en imponerende række patenterede teknologier. BeoVision 4-85 er desuden lillebroderen til den endnu større 103-tommer BeoVision 4-103, der også bliver opdateret med 3D.

B&O BeoVision 4-85
Bang & Olufsens nye 85” BeoVision 4-85


Før vi går videre til vores praktiske oplevelser med Tv’et, så lad os et kort øjeblik dvæle lidt ved Tv’ets teknik. Vi har allerede introduceret Tv’et her på FlatpanelsDK, men hvis vi skal prøve at tilknytte et par ekstra ord, så er det værd at bemærke to ting; B&Os valg af plasma-teknologien og B&Os valg af aktiv 3D-teknologi.

Bang & Olufsen har altid sværget til plasma-teknologi på deres helt store skærme. B&O mener, at plasma-teknologien stadig leverer overlegen billedkvalitet i de store skærmformater og så har Bang & Olufsens tætte samarbejde med Panasonic også givet dem en unik mulighed for at levere verdens første 103-tommer - og senere denne 85-tommer – skærm, som fungerer som et egentlig Tv og ikke blot er en monitor.

Bang & Olufsen 85” BeoVision 4-85
Bang & Olufsen præsenterer 85” BeoVision 4-85


Det er da heller ikke nogen hemmelighed, at BeoVision 4-85 bygger på Panasonics plasma-panel. Her stopper sammenligningen dog også, for mens Panasonic har leveret selve plasma-panelet, leverer B&O selv alt den elektronik, som styrer skærmen og leverer den fantastiske billedkvalitet, som B&O kan præstere. Vha. B&Os egen kraftige billedmotor og VisionClear-systemet (læs mere om B&Os billedsystemer her) klares al billedbehandling og billedprocessering, hvilket er den virkelige hemmelighed bag den detaljerede billedkvalitet.

Et andet teknisk interessant faktum er B&Os valg af 3D-teknologi. Ligesom mange andre producenter har Bang & Olufsen valgt at satse på den aktive 3D-teknologi. Bang & Olufsens tekniske ingeniører har dog ikke hovedløst kastet sig ud i 3D-trenden, og gennem 2010 har man betragtet 3D-teknologien fra flere synspunkter.

Bang & Olufsens 3D-briller generation 1
B&O arbejder stadig på udfordringer med at designe egne 3D-briller, og indtil udfordringerne er løst, bruges standard 3D-briller


Bang & Olufsen har valgt at tage skridtet ind i den tredje dimension netop nu, fordi man mener, at 3D-teknologien opfylder de krav man har haft. Samtidig har Bang & Olufsen valgt at satse på aktiv 3D-teknologi, som kræver aktive 3D-briller, ud fra ønsket om at levere 3D i Full HD opløsning og ud fra et krav om, at 3D ikke må kompromittere 2D-billedkvaliteten. Det føler Bang & Olufsen man har nået ved kombinationen af Panasonics plasma-panel, B&Os egen billedmotor og aktiv 3D-teknologi.

103” BeoVision 4-103
BeoVision 4-85


Og lad os slutte dette tekniske afsnit af med Bang & Olufsens automatiske kalibrator, der løbende indstiller BeoVision Tv’ets billedgengivelse for et optimalt resultat. I toppen af skærmens ramme sidder en lille måleenhed, som kører ned foran skærmen og måler billedgengivelsen – naturligvis aldrig mens Tv’et er i brug.

BeoVision 4-85 kalibrerer automatisk sig selv
BeoVision 4-85 kalibrerer automatisk sig selv


Ph.d. i bevægelsesstyring

På trods af sine gigantiske 85-tommer har Bang & Olufsen alligevel formået at bringe elegance over den store fladskærms. Det er ikke mindst et resultat af den motorstand, der elegant bevæger skærmen, bare man trykker på en knap.

Bang & Olufsen praler således med, at de ikke alene en af de få virksomheder i verden, som er i stand til at fremstille et fjernsyn af denne størrelse – det er også den eneste, der kan fremstille en stand, som kan løfte den 144 kg tunge skærm samt dreje og vippe den, så den vender perfekt for seeren.

B&O BeoVision 4-85
Bang & Olufsens nye 85” BeoVision 4-85


Når fjernsynet ikke er tændt, ”parkeres” det diskret et par centimeter over gulvet, så alle tilslutninger er skjulte. Men når fjernsynet tændes, hæves skærmen elegant til den optimale højde, mens den perfekt integrerede BeoLab 10 centerhøjttaler bevæger sig frem under skærmen, indtil den flugter med fjernsynsrammen.

Med en Bang & Olufsen fjernbetjening kan skærmen både drejes (+/-20 °) og vippes (+/-4 °), så den vender perfekt, når man skal se fjernsyn. Når fjernsynet sættes på standby, gentages denne proces, men omvendt – og igen ved kun et tryk på Beo6 fjernbetjeningen.


For at kunne løfte skærmen og flytte højttaleren har Bang & Olufsen implementeret en række elmotorer, som kaldes aktuatorer. Stanislav Cajánek, som er Mechanical Engineer hos Bang & Olufsen, forklarer:

”Der sidder to aktuatorer på hver side af standen, og de kan bevæge sig op og ned. Hævebevægelsen starter langsomt, accelererer til fuld hastighed og sænker så farten til sidst. Dette er for at gøre bevægelsen så glidende som muligt. Hvis der i stedet blev brugt en konstant hastighed, ville det se lettere klodset ud, når skærmen blev hævet. Ligeledes ville standen ryste, når skærmen igen skulle sænkes”

Oplevelser med BeoVision 4-85

Vi fik naturligvis også lejlighed til at kigge og lytte, og jeg vil her fokusere på oplevelsen af 3D. For selvom BeoVision 4-85 har utrolig smuk 2D-billedkvalitet, er Bang & Olufsens færden udi 3D-territorie opsigtsvækkende – specielt når det kombineres med et så stort skærmformat.

Bang & Olufsen 85” BeoVision 4-85
Bang & Olufsen 85” BeoVision 4-85


B&O lagde ud med en demonstration af Grand Canyon 3D Blu-ray skiven, som vi kender indgående, da det er en af testskiverne, som anvendes i forbindelse med anmeldelser her på FlatpanelsDK. Og BeoVision 4-85 gjorde det imponerende flot. Grand Canyon dokumentaren er en velproduceret 3D-skive og kombineret med 85-tommer fjernsynet fik vi virkelig en intens og virkelighedstro 3D-oplevelse.

Det blev dog endnu bedre da Bang & Olufsen tændte op under en IMAX-optagelse med undervandsscener. Dybden i billedet var utrolig og da en større fisk langsomt svømmede omkring kameraet og kom tættere på, følte de tilstedeværende seere en utrolig virkelighedstro fisk, der kom så langt ud af skærmen, at fisken næsten kunne røres. Vi samtidig fornemme en generel, anerkendende konsensus i lokalet.

Bang & Olufsen 85” BeoVision 4-85
Bang & Olufsen 85” BeoVision 4-85


Jeg har aldrig været helt imponeret af ud-af-billedet scener på 3D-fladskærme, da de ofte har en tendens til at være meget slørede og anstrengende, men det her var en utrolig oplevelse. Det beviser ikke mindst, at 3D har et langt større potentiale end vi har set tidligere. Det kræver dog en kombination af en stor 3D-fladskærm, hæderlig 3D-billedkvalitet og ikke mindst et instruktør-team, der ved hvordan man udnytter mulighederne i 3D-formatet gennem en kameralinse på optimal vis.

Jeg er selv ivrig dykker og med en række eksotiske dyk bag mig med hajer, delfiner, pilrokker, pukkelhvaler, havskildpadder, skibsvrag og meget mere, ved jeg hvordan oplevelserne under vandet tager sig ud. Netop den referenceramme, prøvede jeg at have i baghovedet da IMAX-filmen rullede hen over skærmen, og det var ret utroligt at opleve kombinationen af de flotte optagelser og de fordybende 3D-oplevelser, som BeoVision 4-85 kan levere med sit store format og overbevisende 3D-billedkvalitet.

103” BeoVision 4-103
Bang & Olufsen har nu lanceret første 3D-fladskærm


Det bekræfter mig samtidig endnu en gang i, at 3D bedst opleves på en veldimensioneret skærm - og så kan det godt være, at biograflærredet er stort, men med 85-tommer er man nu engang langt. Jeg kan kun forestille mig, at 103-tommer versionen leverer mindst lige så imponerende 3D-billedkvalitet og efter dagens oplevelser med Bang & Olufsens første 3D-fladskærm, må jeg endnu en gang erklære mig imponeret over, hvad der kan komme ud Bang & Olufsens minutiøse tilstræbelser mod de ultimative billed- og lydoplevelser. BeoVision 4-85 er uden tvivl det bedste 3D-fjernsyn jeg endnu har haft fornøjelsen af at opleve.

Priser

Er du selv fristet, kan du se priserne på 85-tommer BeoVision 4-85 herunder:

BeoVision 4-85 inkl. BeoSystem 3, DVB-HD og Beo6: 381.135 kroner
BeoVision 4-85 gulvstand: 125.000 kroner
BeoVision 4-85 vægbeslag: 7.495 kroner
BeoLab 10: 25.695 kroner
3D-briller: 995 kroner

Læs eventuelt mere i følgende artikler:
 • B&O lancerer 85" BeoVision 4-85 fladskærm med 3D
 • B&O på vej med 103-tommer 3D-fladskærm
 • Bag kulisserne hos B&O
 • BeoVision 4-103: En kæmpe bevæges

  Fakta om BV4-85

 • Full HD-opløsning (1920 × 1080 pixels) med 3D-teknologi baseret på tilhørende active shutter-briller.
 • Den anerkendte videoplatform BeoSystem 3.
 • Brugerspecifik betjening med Beo6.
 • Motordrejestand, som løfter, drejer og vipper skærmen.
 • VisionClear teknologier, som justerer billedet løbende, så det fremstår optimalt uanset omgivelserne:
       – Automatic Colour Management, en patenteret Bang & Olufsen teknologi, justerer
       plasmaskærmens farvetemperatur for at kompensere for den ældning, der gør billedet
       mere og mere gulligt.
       – Automatic Picture Control overvåger automatisk lysforholdene i rummet og
       tilpasser billedet derefter.
       – Og mange flere i BeoSystem 3.
 • Advanced Surround Sound modulet og Adaptive Sound Technology bruger den avancerede Digital Signal Processing-teknologi (DSP) til at forstørre lydens sweet spot og placere dig midt i oplevelsen, uanset hvor i rummet, du sidder.
 • Den antirefleksbehandlede højkontrastskærm er skabt til at gøre selv almindelige dagsudsendelser til en både behagelig og knivskarp oplevelse.
 • De elektroniske gardiner er en Bang & Olufsen specialitet, der giver en unik biografstemning.
 • BeoSystem 3 videoplatformen med 3D-funktionalitet og HDMI-udgang.
 • Den skræddersyede BeoLab 10 højttaler med patenteret Acoustic Lens Technology, som styrer retningsvirkning og spredning af diskanten, så den oprindelige klang gengives så nøjagtigt som muligt – i ét stort sweet spot, som fylder hele rummet.
 • Integreret DVB-HD (på relevante markeder). • Flere anmeldelser

  Test: LG C1 OLED

  10 May 2021 |

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |