Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: LG PZ950W - FlatpanelsDK

Test: LG PZ950W

|


LG PZ950W test

LGs nye plasma-topmodel hedder PZ950W og kommer med LGs forbedrede Smart TV-platform, 3D, slankt Rammeløst design og USB-optagelse. PZ950W er også første det første plasma-Tv fra LG, som lander på vores testbænk, og vi er spændte på at se hvordan det klarer sig i konkurrencen med Samsung og Panasonics nye plasma-tv.

Men konkurrerer PZ950W med Panasonic VT30 i kampen om billedkvalitets-tronen? Og har LG forbedret 3D-billedkvaliteten i forhold til sidste års plasma-modeller? Det vil FlatpanelsDK undersøge i denne test af LG PZ950W.

LG PZ950W findes i 50 og 60 tommer kaldet 50PZ950W og 60PZ950W. W’et indikerer, at der er tale om en nordisk model.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Sony HX820, Sharp LE831 og Panasonic G30.

This review in English: LG PZ950W review


Størrelse:50" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:5,000,000:1
Lysstyrke:1.500 cd/m2
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):-
Dot pitch:
Paneltype:Plasma-Tv
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 72.0cm x 117,5cm x 4.9cm (uden fod)
Vægt28,9 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (analog stereo)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:

50"60"


De første indtryk

LG PZ950W er slankere og mere elegant end nogensinde før. Med PZ950W har LG formået at nå stort set samme slanke formfaktor, som Samsung gjorde med deres plasma-TV for et par år tilbage og det Rammeløse design bidrager til at gøre PZ950W et flot, gennemført Tv

LG PZ950W test
LG PZ950W test


På fronten har PZ950W en plexiglasplade, der dækker både plasma-panel og ramme. Langs kanten er rammen gennemsigtig.

LG PZ950W test
LG PZ950W test


Standen er solid og giver brugeren mulighed for at dreje Tv’et til højre og venstre.

LG PZ950W test
LG PZ950W test


Indgangene er placeret på bagsiden, og her fandt vi to HDMI-stik og to USB-porte, der peger ud mod siden, men desværre peger størstedelen af stikkene bagud mod væggen. Stikket til internet-kabler kan tilgives, fordi Tv’et understøtter trådløst netværk vha. En USB Wi-Fi dongle, men der er desværre ingen løsning på TV-stikket.

Jeg hørte ingen buzzing eller blæserstøj fra bagsiden af Tv’et.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Nedenfor ses fjernbetjeningen. Det er ikke anderledes end den som fulgte med til 2010 modellerne, og det er i øvrigt den samme, som fulgte med til LW650W, som vi testede for nylig.

LG PZ950W test
LG PZ950W test


Jeg gentager her hvad jeg har sagt før. Jeg er ikke synderligt imponeret over fjernbetjeningen. Den har store knapper, hvilket er positivt, men den føles for let og er udelukkende dækket med plastik. Man bør kunne forvente mere til en high-end model.

PZ950W leveres dog også med LGs Magic Motion fjernbetjening, der giver en Wii-agtig oplevelse. Vi har prøvet LGs Magic remote før og foreslår, at du ser videon nedenfor for at få en fornemmelse for, hvordan den fungerer.


Derudover kommer PZ950W med Smart TV, DLNA og USB-funktionalitet. LGs App Store er endnu ikke tilgængelig og bliver det først med en senere firmware opdatering, så PZ950W er grundlæggende identisk med LG LW650W når det kommer med multimedie og internet-funktionalitet. Derfor henviser jeg også til funktionalitetsafsnittet i LW650W anmeldelsen her. Jeg vil ikke gentage hele gennemgangen her.

En ny funktion er USB-optagelse. Ved at tilslutte en ekstern USB-harddisk, kan PZ950W optage SD, HD og 3D fra dine tv-kanaler. Alt indhold er krypteret, så du kan ikke flytte det fra harddisken til f.eks. en PC.
Optagefunktionen spiller naturligvis også sammen med EPG’en (den elektroniske programguide), så du kan planlægge fremtidige optagelser i programoversigten.

Optagefunktionen er nem at opsætte. Når harddisken er tilsluttet, kan man formatere via et tastetryk på fjernbetjeningen, den og herefter er man klar. Man kan starte optagelser ved at trykke på den røde optage-knap i bunden af fjernbetjeningen, men man kan også pause direkte Tv-udsendelser og spole tilbage. Vi oplevede ingen problemer og det er en tjeneste, som LG har manglet før i tiden, så det er positivt at se, at den nu er tilgængelig.

Kalibreringsindstillinger
På LGs TV med Smart TV skal man ind i menuerne via Home-knappen og derefter vælge Setup på skærmbilledet. I menuerne har LG PZ950W disse billedindstillingsmuligheder: kontrast, lys, skarphed, farve, farvetone, og Eco mode.

I den avancerede menu kan du styre: Dynamisk Kontrast, Støjreduktion, Super opløsning, gamma, Sortniveau, Film-tilstand, Farverum, kantforstærker, farvetemperatur, og xvYCC. Endelig har PZ950W både 2-punkt RGB indstillinger en 10-punkt RGB indstillinger.

Du kan også vælge mellem disse billedprofiler: Standard, Levende, Biograf, Spil, THX Cinema, THX Bright Room, Expert1 og Expert2.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme

Nedenfor har jeg målt energiforbruget på 50-tommer LG 50PZ950W.

Standby0.1 W0.1 W
SD+HD223 W153 W
3D235 W235 W


Efter kalibrering målte jeg strømforbruget til 153 Watt. Det er omkring 20 W lavere end på Panasonic VT30, men højere end 50-tommer LCD/LED-modeller.

Jeg foretog desuden en måling af strømforbruget ved 3D, fordi skærmen her sender væsentligt mere lys ud, hvilket også betyder et højere strømforbrug.

Kalibrering af LG PZ950

Nedenfor kan du se måling af billedkvaliteten på LG PZ950W med skærmens standardindstillinger uden Eco-tilstanden slået til.

LG PZ950W test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Billedkvaliteten med skærmens standardindstillinger er ikke særlig god, men det var forventet. Gamma stiger fra 1,9 i de lyse nuancer til 2,9 i de mørke nuancer, hvilket betyder, at lyse farver er for lyse og mørke farver er for mørke. Som du kan se på grafen til højre, er farveafvigelserne også betydelige.

  Jeg målte farvetemperaturen til 8392 Kelvin i gennemsnit, hvilket er for højt og betyder, at billeder på PZ950W som udgangspunkt er for blålige og kolde. Lysstyrken blev målt til 174 cd/m2, hvilket er ganske højt for et plasma-Tv og højere end på Panasonics VT30. Dette er positivt og bidrager specielt til bedre billedgengivelse i meget oplyste rum.

  Jeg ændrede nu skærmen til THX-profilen og tog en ny måling. PZ950W har rent faktisk to THX-profiler; en til mørke rum (THX Cinema) og en til oplyste værelser (THX Bright Room). Målingerne nedenfor er taget i THX Bright Room profilen.

  LG PZ950W test


  THX profilen gav gode billedgenskaber med kun mindre farveafvigelser. Vi har før set rigtig fine resultater fra THX-profiler på både Panasonic plasma-Tv og LGs plasma-Tv, så det kom ikke som nogen stor overraskelse.

  Gamma er tæt på vores 2,2 mål, men dog lidt for lav i de lyse nuancer. Farvetemperaturen blev målt til 5973 Kelvin, hvilket er omkring 500 Kelvin for lavt. Det medfører, at billedet er lidt for rødligt og varmt. Det betyder også, at THX-profilen på PZ950W ikke er helt så nøjagtig som på Panasonic VT30 - men stadig meget fornuftig.

  Jeg bemærkede dog, at THX Cinema profilen ikke er lige så nøjagtig som THX Bright Room profilen. Jeg har ikke medtaget mine målinger her, men for at opsummere, så har LG øget gamma i mørke ende af skalaen og derved mistes der detaljer i mørke filmscener og spil. Det er ikke hensigtsmæssigt og ikke hvad man kan forvente af en THX-certificering. Vi har set bedre resultater fra THX-profilerne på tidligere LG plasma-Tv. Derfor anbefales det også som udgangspunkt at bruge THX Bright Room profilen, selvom den dog kan virke lidt lysstærk i mørkelagte rum.

  Jeg foretog nu en kalibrering for at forbedre billedkvaliteten på PZ950W. Før det kan lade sig gøre, skal man skifte til enten Expert 1 eller Ekspert 2 billedprofilen i skærmens menu. Det er kun på disse profiler, hvor man kan få adgang til kalibreringsmulighederne. Her er mit resultat.

  LG PZ950W test


  Expert-profilerne giver ikke et særlig godt udgangspunkt at kalibrere ud fra, da de er baseret på THX Cinema profilen og jeg ville ønske jeg i stedet kunne anvende THX Bright Room profilen som udgangspunkt. Derfor var jeg også nødsaget til at foretage flere ændringer, der forklares om et øjeblik.

  Men efter kalibrering lykkedes det mig at nå en mere præcis farvetemperatur og reducere farveafvigelserne en smule. Jeg formåede aldrig at få en perfekt gammakurve, men jeg tog heller ikke de avancerede 10-punkts RGB-indstillinger i brug. Det giver ikke mening, at dele forslag til disse indstillinger, da de skal kalibreres individuelt for hvert enkelt Tv.

  Man må nødvendigvis tage 10-punkts RGB-indstillingerne i brug for at nå et perfekt kalibreringsresultat på PZ950W, og jeg anbefaler, at brugere satser på enten de kalibrerede indstillinger, som jeg foreslår nedenfor eller holder sig til THX Bright Room profilen, hvis de ikke har planer om at lave en komplet kalibrering af PZ950W. Mit kalibrerede resultat er ganske godt, men det krævede en del arbejde.

  Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.


  Billedprofil:Expert1
  Kontrast85
  Lys49
  H Skarphed:50
  V Skarphed:50
  Farve:50
  Farvetone0
  Dynamisk kontrastFra
  StøjreduktionFra
  Super opløsningFra
  GammaLav
  Sort niveauLav
  FilmtilstandFra
  FarveområdeStandard
  KantforbedringFra
  xvYCCAuto
  EkspertmønsterFra
  Farvetemp.Varm
  RGB metode2 points
  Rød kontrast0
  Grøn kontrast-3
  Blå kontrast2
  Rød lysstyrke4
  Grøn lysstyrke-14
  Blå lysstyrke11
  Eco-tilstandFra


  Jeg var nødt til at sænke gamma til indstillingen"lav" for at forbedre gamma og komme tættere på 2,2. Jeg måtte også ændre indstillingerne for kontrast og lysstyrke for at forbedre gamma.

  Ud over det, udnyttede jeg RGB (rød, grøn, blå) indstillingerne til at forbedre farvenøjagtigheden, men tog dog ikke de avancerede 10-punkt RGB-indstillinger i brug. Med disse avancerede RGB kan man forbedre farvenøjagtigheden yderligere.

  Billedkvalitet på LG PZ950W

  I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

  LG PZ950W bygger på et design med en plexiglas-front. Det er naturligvis kilde til reflektioner, som LG dog har prøvet at komme til livs med et nyt filter. Filteret håndterer lys, der kommer fra toppen af skærmen såsom loftslamper. Filteret er imidlertid anderledes end det der bruges af Samsung og Panasonic på deres plasma-Tv. Fra toppen bliver PZ950W ikke blot mørkere, billedet bliver også meget udtværet.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Efter min mening fungerer filteren på Panasonic VT30 bedre, men jeg er dog også positivt stemt overfor LGs bestræbelser på PZ950W. Filteret bidrager til at afskærme en del lys fra loftet og filteret fungerer tilmed bedre end på tidligere LG plasma-Tv. Som nævnt i sidste afsnit kan PZ950W også klare en forholdsvis høj lysstyrke fra plasma-panelet, hvilket bidrager til at gengive bedre billeder i meget oplyste rum.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Jeg gik nu videre til at undersøge farvenuanceringen på PZ950W. Farvenuancering er et udtryk for, hvor godt skærmen skelner de mange forskellige farver fra hinanden og vi anvender farvegradienter til at teste dette.

  Farvenuanceringen på PZ950W er ikke imponerende, men lidt bedre end på Panasonic VT30. Jeg så nogle"bånd" i vores farvegradienter, hvilket betyder, at farve-”banding” (farveflader opdeles, f.eks. en overgang fra en mørk himmel til en lys himmel) kan forekomme i f.eks. film eller på Tv-signaler. PZ950W har primært problemer med at skelne de mørke farver fra hinanden, men også visse semi-mørke farver giver anledning til småproblemer.

  Jeg bemærkede imidlertid, at PZ950W har betydeligt mindre plasma støj (dithering støj) end Panasonic VT30. Farver (og dermed billeder i almindelighed) ser mere"rolige" ud og dette sikrer en mere behagelig oplevelse, hvis du sidder tæt på Tv’et (ved f.eks. konsolspil). Jeg bemærkede også dette under normal brug, og det er helt sikkert et plus i min bog.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  SD-billedkvaliteten (SD er fællesudtryk for ikke-HD Tv-signaler og DVD) er generelt god, og hives op af gode billedkredsløb og god skalering af de lavtopløselige billeder. Detaljerne i f.eks. Tv-udsendelser fremstår flot og PZ950 har tilmed meget overbevisende gengivelsen af hurtige bevægelser i f.eks. sport.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  HD-billeder fremstår naturligvis smukke og PZ950W gav os imponerende detaljegrad samt flot detaljering i hurtige sportsscener og actionsekvenser. Farvegengivelsen er forholdsvis god, men jeg bemærkede til tider en smule farve-banding på PZ950W. Det lave niveau af plasma-støj sikrer også rolige og behagelige billeder.

  Jeg bemærkede dog hurtigt, at gengivelsen af sort ser ud til at være svag, hvilket gjorde, at flere af mine testscener manglede intensitet og så ”døde” ud i forhold til eksempelvis Panasonic VT30. Jeg går videre til at måle sortniveauet om lidt, men jeg har en klar fornemmelse af, at PZ950W ikke hører til i den bedste liga på dette punkt. Det er synligt ved normalt brug.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Før jeg går videre vil jeg dog gerne tale lidt om responstid. Responstiden på PZ950W er utrolig hurtig og rangerer i den absolutte top af fladskærme i dag. Jeg oplevede meget lidt fosfor-slør (fosfor-slør er rødlige/gullige/grønlige glorier omkring bevægende objekter), og jeg er imponeret over LGs forbedringer på dette område.

  Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at PZ950W er et hak bedre end Panasonic VT30 her. PZ950W har lavere fosfor-slør og jeg så heller ingen pixelstøj omkring objekter i bevægelse (det så vi på VT30). Det betyder også, at PZ950W er hurtigere end selv LCD/LED-topmodellerne.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Input lag (forsinkelse på signalet fra det modtages til det vises på skærmen) blev målt til 30-35 ms, hvilket gør PZ950W et fint egnet Tv til eksempelvis konsolspil.

  PZ950W har dog desværre problemer med retention (midlertidig burn-in) og jeg oplevede det mere end én gang. Det forsvinder meget hurtigt igen, men det er bestemt til stede og værre end på Panasonics plasma-Tv og en tand værre end på Samsung 2010 plasma-Tv. Nedenfor har jeg taget et billede der viser et hvidt pause-logo, der forbliver på skærmen i 1-2 minutter efter 15-20 minutters brug.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Det er en skam fordi det har betydning i praktisk brug.

  Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrast.

  Sortniveau0.09 cd/m20.09 cd/m2
  Lysstyrke174 cd/m2130 cd/m2
  Kontrastforhold1933:11444:1
  Kontrastforhold +/- 50


  Efter kalibrering målte jeg sort-niveaut til 0,09 cd/m2, hvilket ikke er særlig imponerende for et plasma-Tv. Til sammenligning gav Panasonic VT30 os 0,02 cd/m2 sort og Samsungs 2010 plasma-Tv C7705 gav os 0,06 cd/m2 sort, hvilket også var lidt skuffende. Det er også noget lavere end på Panasonic GT30 model, der prismæssigt ligger tæt på LG PZ950W.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Det svage sortniveau har betydning i praktisk brug, og PZ950W gengiver en grålig tone i stedet for sort, og der er en meget synlig forskel i forhold til de Tv, der klarer sig godt mht. sortgengivelse. Jeg er skuffet over at se, at LG faktisk også har taget et skridt tilbage i forhold til deres 2010 model, PK950, som vi målte til 0,04 cd/m2 sort.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Shadow detail (skærmens evne til at skelne de mørkeste nuancer fra hinanden) på PZ950W er til gengæld overbevisende. Jeg var i stand til at skelne stort set alle nuancer af mørkegrå fra sort. og det er for at gengive detaljer i mørke filmscener og spil. PZ950W har også mindre plasma-støj i de mørke områder af skærmbilledet i forhold til VT30.

  Herunder har jeg undersøgt LG PZ950W i et helt mørkt rum for at se, om det er tendens til ujævn lysfordeling eller ”floating blacks”.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Vores PZ950W eksemplar havde ingen problemer.

  3D-billedkvalitet på LG PZ950

  Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

  Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør forvente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

  I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  I afsnittet omkring kalibrering, målte vi en betydelig højere lysstyrke på LG PZ950W i forhold til Panasonic VT30 og Panasonic GT30, og det betyder ikke mindst, at 3D i dagstimerne er langt mindre problematisk. Lyseffekten på PZ950W er dog stadig lavere end på 3D LCD/LED TV.

  Jeg gik videre til at undersøge crosstalk på PZ950W og her klarede PZ950W sig ganske godt. Jeg bemærkede dog en smule crosstalk i scener med høj kontrast og PZ950W er ikke 100 % på højde med Panasonic VT30 og Panasonic GT30, hvad angår 3D-billedkvalitet. I Avatar spottede jeg crosstalk i et par jungle-scener og jeg bemærkede det også i visse spil.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Når det er sagt, må jeg dog også sige, at dybden i 3D-billeder og 3D-billedkvalitet i almindelighed er rigtig god. Jeg nød at se 3D-indhold på PZ950W og et andet stort plus, er det faktum, at PZ950W har en 3D THX profil, som sikrer præcis billedkvalitet selv i 3D.

  Trods en smule crosstalk, er PZ950W således en god performer mht. 3D. Tv’et er bedre end alle 3D LCD/LED vi har testet indtil videre, herunder også Samsung D8005 og Sony EX720, men dog ikke 100 % på niveau med Panasonic VT30 og Panasonic GT30.

  PC og mediecenter

  Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit Media Center og vælge"Just scan" skærmformatet på LG PZ950W:

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne er meget brede, og vi kunne ikke spotte nogen væsentlig ændring i farveintensitet eller kontrast fra selv brede vinkler. LG har også sikret, at glaslagene ind i selve plasmapanelet er placeret meget tæt, så der ikke opstår reflektioner mellem glaslagene i panelet. Det har på tidligere generationer af plasma-Tv betydet, at f.eks. hvid tekst, der bliver vist på sort baggrund, giver en refleksion af den hvide tekst inde i selve skærmen. Det forekommer ikke på PZ950W. Herunder kan du se betragtningsvinklerne på PZ950W.

  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  LG PZ950W test
  LG PZ950W test


  Billedet bliver noget mørkere fra toppen pga. det anti-refleksive filter.

  Lyden

  Højttalerne er ikke gode, men bedre end gennemsnittet. Bassen mangler men mellemtonerne gengives pænt. LG har indbygget en Clear Voices-funktion, men selv uden denne funktion aktiveret, fremstod stemmer i film klare og tydelige.

  Til film, spil og musik anbefaler jeg separate højttalere.

  Konklusion

  LG PZ950W har LGs komplette Smart TV platform med Apps (kommer senere), en web browser, USB-optagelse og DLNA. LGs Smart TV-platform er meget lovende, og som vi sagde i vores LW650W test, så er det utvivlsomt en af de mest lovende indslag hidtil, og den der konkurrerer tættest med Samsungs Smart TV-platform. PZ950W kommer også med et slankt og elegant design baseret på LGs Rammeløse designfilosofi. Desværre peger størstedelen af stikkene på bagsiden af skærmen udad mod bagvæggen.

  PZ950W leverer god billedkvalitet og er THX-certificeret. Desværre var THX-profilerne ikke helt nøjagtige på vores eksemplar af PZ950W, primært fordi gamma ikke var stabil. Det lykkedes os dog at få temmelig præcise farver efter kalibrering, hvilket hev PZ950W op på et niveau, hvor den klarede sig rigtig fint. Vi oplevede også meget lavt fosfor-slør og responstiden er ekstremt hurtig; formentlig den hurtigste vi endnu har set på et plasma-Tv. PZ950W har tilmed mindre plasma-støj (dithering) end de fleste plasma-Tv i dag, og endeligt bemærkede vi, at det nye anti-refleksive filter er ganske effektivt.

  På den anden side er sortniveauet på PZ950W skuffende og LG har faktisk taget et skridt tilbage på dette punkt, hvilket også bringer dem et stykke bagud i forhold til Panasonics 2011 plasma-Tv, såsom Panasonic GT30. PZ950W har desuden problemer med retention (midlertidig burn-in). Det skyldes sandsynligvis den nye fosfor i PZ950W, der dog omvendt tillader højere lysstyrke ved 3D-gengivelse. Den højere lysstyrke i 3D er da også et klart plus, hvis du ønsker at se 3D i dagstimerne og 3D-billedkvaliteten på PZ950W er generelt rigtig fin, og kun et par skridt efter Panasonic VT30.

  Alt i alt er LG PZ950W en god performer, men Tv’et har nogle problemer, hvor retention og det svage sortniveau er de mest iøjnefaldende. Samtidig skal det dog siges, at hvis du er på udkig efter en god fladskærm til blandet Tv-brug - endda med en meget lovende Smart TV-platform - så er PZ950W absolut værd at overveje. PZ950W handles ikke mindst til en væsentligt lavere pris end for eksempel Panasonics high-end Plasma-Tv, og hvis du kan leve med Tv’ets mangler, så mener jeg, at du kan gøre et rigtig godt køb med PZ950W.

  Pris og forhandler:

  50"60"


  BilledkvalitetSortniveauStuen
  RespontidRetentionHjemmebiografen
  Smart TV platformSmart TV mangler indhold
  Lavt niveau af plasma-støjStik peger ud mod bagvæggen
  3D-billedkvalitetEn smule crosstalk i 3D
  Meget lav fosfor-slørTHX-profiler giver ikke helt præcise farver


  Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til anmeldelser af Sony HX820, Sharp LE831 og Panasonic G30.

  LG PZ950W debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af LG PZ950W • Flere anmeldelser

  Test: B&O Beosound Theatre

  08 Mar 2023 |

  Test: Panasonic LZ2000 OLED

  29 Dec 2022 |

  Test: Sony A80K OLED

  18 Nov 2022 |

  Test: Philips OLED807

  14 Nov 2022 |