Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung D8005 (LED) - FlatpanelsDK

Test: Samsung D8005 (LED)

|


Samsung D8005 (LED) test

Samsung imponerede verden med deres nye 2011 fladskærme på CES 2011 i Las Vegas. De nye TV er ikke kun slanke, Samsung har også formået at gøre rammen omkring skærmen næsten usynlig. I denne test vil vi kigge på topmodellen D8005 med det nye elegante design, Edge LED, 3D og Smart TV funktionalitet med Apps, internet browser og mange andre fede funktioner.

Samsung D8005 ser godt ud, men kan den også levere på billedkvaliteten? Kan Samsungs nye Smart TV platform imponere os? Og Samsung har formået at forbedre 3D-billedkvaliteten i forhold til sidste års LED-modeller? FlatpanelsDK har til hensigt at undersøge dette og mere i denne test af Samsung D8005.

Samsung D8005 findes i 40, 46 og 55 tommer kaldet UE40D8005, UE46D8005 og UE55D8005. Bemærk, at vi har tester LED-varianten. Der findes også en plasma-model kaldet D8005.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til LG PZ950W, Panasonic G30 og Sharp LE830.

This review in English: Samsung D8000 review


Størrelse:55" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dot pitch:
Paneltype:LCD-TV med Edge LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 78.7cm x 123.3cm x 3.0cm (uden fod)
Vægt18,6 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (analog stereo)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:

40"46"


De første indtryk

Samsung D8005 ser fantastisk og meget diskret ud. Jeg har ikke været stor fan af Samsungs tidligere plastikrammer på deres LED-modeller, men det nye D8005 har et elegant og eksklusivt look med den nye ekstremt slanke ramme omkring billedskærmen.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


I midten af rammen sidder et lille Samsung logo, der lyser op når Tv’et tændes. Udover logoet er sølvrammen fuldstændig ren og fri for knapper, indikatorer eller andre forstyrrende elementer.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


I 2010 introducerede Samsung deres firbenede fod og den blev brugt på de fleste high-end modeller (undtagen C9005). Denne fod er nu overført til 2011 modellerne og D8005. Foden har desuden en manuel drejefunktion.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Alle indgange er placeret på bagsiden. Og som vi er blevet vant til fra Samsung, så peger indgangene enten nedad eller til siden, hvilket er vigtigt, hvis du har planer om vægmontere Tv'et.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Samsung D8005 leveres med denne traditionelle plastik fjernbetjening, som ses nedenfor. Den har ikke ændret sig siden 2010.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Men det er også muligt at købe denne nye Touch Remote med en kapacitiv berøringsskærm.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Touch fjernbetjeningen er ganske interessant. Designet minder mig om en iPhone 3GS med et hjem-knap i midten. Denne knap bringer dig tilbage til hovedskærmen og knappen i øverste venstre hjørne tænder og slukker Tv'et.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Fjernbetjeningen er ikke så forskellig fra 2010-varianten, der også kom med berøringsfølsom skærm. Hvis du er fortrolig med en smartphone med berøringsskærm kan du stort set overføre dine erfaringer til denne fjerbetjening. Fra hovedskærmen har du forskellige ikoner, som giver adgang til forskellige tjenester på Tv’et. Du kan også rulle til højre med fingeren for at se flere muligheder. Der er naturligvis også en skærm med lydsstyrke, kanalvalg osv.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Alle Samsungs Smart TV funktioner kan styres med fjernbetjeningen og her kommer specielt tastaturet til nytte. I stedet for at anvende Tv’et med et on-screen tastatur, når der skal søges i YouTube-videoer, kan du bruge tastaturet på Touch-fjernbetjeningen. Du kan også styre D8005 med andre smartphones der kører Android eller iOS og anvende f.eks. tastatur-funktionen.

Samsung har indbygget en del funktioner fra 2010-modellerne såsom DLNA, USB-optagelse og USB-afspilning. Men den helt nye Smart TV-platform minder på ingen måde om 2010-modellerne, så lad os tage et kig på det. Smart TV er en generel betegnelse for TV, der er tilsluttet til internettet og netværk. Dette åbner op for en verden af tilslutningsmuligheder og indhold.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Fra hovedskærmen ser vi forskellige Apps, USB-optagelse, en internet browser og AllShare (DLNA). Nye Apps kan downloades via Samsungs App Store, som f.eks. denne poker App.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Brugergrænsefladen er pæn, men jeg oplevede desværre nogen ventetid, da jeg navigererede rundt i menuerne og i App Store. Vi er ikke forbundet med den hurtigste internetforbindelse her på kontoret, men jeg ville have ønsket, at Samsung kunne levere en mere flydende og brugervenlig oplevelse.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Når du kommer ind i App Store har du adgang til forskellige kategorier såsom video, spil og livsstil. Udvalget af Apps varierer fra land til land, og desværre er der ikke meget indhold i den danske butik på nuværende tidspunkt. Jg savner specielt mere videoindhold.

Der findes imidlertid to interessante video-Apps, som er henholdsvis YouSees video-on-demand App og SF Anytime, der giver adgang til at leje film over internettet. Herunder ses YouSees App, der også debatteres i vores forum her.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Og herunder ses SF Anytime App’en.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Samsung har skabt en ny funktion, som de kalder Social TV. Den grundlæggende idé er, at du kan se en Tv-udsendelser, samtidig med, at du har din Facebook-profil eller Twitter kørende ved siden af. Hvem der så reelt gider det, ved jeg ikke.

Samsung Smart TV


Den indbyggede internetbrowser er også blandt de nye funktioner, men det er ikke nyskabende for Tv. VI har set internetbrowsere i fladskærme fra LG, Philips og Sony og i de forbindelser har vi ikke været imponeret. Ingen af dem understøtter Flash eller Java på nuværende tidspunkt og derfor blev vi overraskede over at se, at Samsung klarer dette. Nedenfor kan du se FlatpanelsHD hjemmesiden (den engelske version af FlatpanelsDK).

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Menuen til venstre er en Flash menu. Desuden ændres skrifttyperne ikke, hvilket er tilfredsstillende. På f.eks. Sony EX720 ændrede internetbrowseren på skrifttyperne.

Browseren er dog ikke den hurtigste og navigationen er generelt sløv. Selvom tastaturet på Touch fjernbetjeningen er en hjælp, når man skal søge på nettet, er det stadig meget vanskeligt at navigere rundt, hvilket er en skam, da Samsung har en rimelig god integreret internetbrowser i deres hænder her. Samtidig må jeg dog også sige, at jeg aldrig helt har set idéen med en internetbrowser i et Tv.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Der er også en række andre multimediefunktioner, såsom fjernstyring med telefoner og mulighed for at streame indhold fra Tv’et til telefonen eller vice versa. Du kan læse mere om Samsungs Smart TV platform her:


Samsung har tilmed udviklet et nyt look til deres menuer.

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


Endeligt ses her Samsungs EPG (elektroniske programguide).

Samsung D8005 test
Samsung D8005 test


For at opsummere så mener jeg, at Samsungs Smart TV-platform har masser af potentiale. Brugervenligheden og den generelle oplevelse er ikke perfekt lige nu, men forbedret betydeligt i forhold til sidste års modeller. Jeg siger"potentiale", fordi Smart TV-tanken stadig ung, og vi har kun set de første skridt i retning af internettilsluttede TV. App Store på Samsungs TV er lovende og har mere indhold end de andre producentens App-butikker. Men vi mangler stadig indhold – i hvert fald i Danmark.

Kalibreringsindstillinger
Følgende billedindstillinger er tilgængelige: Baggrundslys, kontrast, lysstyrke, farve, nuance og skarphed.

Det har også en Eco-tilstand (til at spare strøm) og i de avancerede indstillinger fandt jeg: Sort tone, dynamisk kontrast, shadow detail, gamma, farverum, hvidbalance (RGB), 10p hvidbalance, hudtone, Kant forbedring, Motion Lighting, xvYCC og LED Motion Plus. Endelig fandt vi farvetone, format, digital støjfilter, MPEG-støjfilter, HDMI Sortniveau, Film tilstand og 200Hz Motion Plus.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme

Nedenfor har jeg målt energiforbruget på Samsung D8005 i 55 tommer.

Standby0.0 W0.0 W
SD+HD117 W81.5 W
3D120 W120 W


Efter kalibrering målte jeg strømforbruget til 81,5 W. Det er betydeligt lavere end de fleste plasma-Tv og lavere end på Toshibas 55-tommer WL768 model, der blev målt til 124 W efter kalibrering.

Jeg foretog desuden en måling af strømforbruget ved 3D, fordi skærmen her sender væsentligt mere lys ud, hvilket også betyder et højere strømforbrug.

Kalibrering af Samsung D8005

Nedenfor kan du se måling af billedkvaliteten på Samsung D8005 med skærmens standardindstillinger uden Eco-tilstanden slået til.

Samsung D8005 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Billedkvaliteten på D8005 med standardindstillingerne er ikke særlig imponerende og Standard billedprofilen på D8005 er ikke meget anderledes end på andre Samsung LED-modeller. Farverne er ikke nøjagtige og naturlige, hvilket først og fremmest skyldes, at gamma kurven ikke er korrekt.

  Vi ønsker en stabil 2,2 gamma-kurve, men på D8005 målte vi en gamma, der stiger fra 1,7 i de mørke nuancer til 2,7 i de lyse nuancer, hvilket betyder, at de lyse farver er for lyse og at de mørke farver er for mørke (detaljerne i mørke film/spil forsvinder).

  Lysstyrken er også meget høj og jeg målte den til 357 cd/2, hvilket er blandt de højeste lysstyrker vi endnu har målt på en fladskærm. Det ønsker jeg bestemt at sænke efter kalibrering. Farvetemperaturen blev målt til 9005 Kelvin. Vi sigter efter 6500 Kelvin, hvilket betyder, at billederne på D8005 er for kolde og blålige med standardindstillingerne. Vi håber på et bedre resultat med skærmens Film-billedprofil.

  Læs mere om hvad udtryk som farvetemperatur og gamma betyder for billedet i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

  Jeg skiftede til billedprofilen kaldet Film og tog en ny måling.

  Samsung D8005 test


  Film profilen er langt bedre, men stadig langt fra perfekt. Gamma blev nu målt mellem 2,3 og 2,5 og farvetemperaturen er for lav, hvilket betyder, at billeder på D8005 er lidt for varme og rødlige.

  Lysstyrken blev målt til 238 cd/m2 og er stadig for høj. De overordnede farveafvigelser er meget lavere end i Standard profilen. Men jeg håber stadig, at Samsung i fremtiden vil indbygge mere retvisende og naturlige billedindstillinger i deres fladskærme. Det er en mangel i dag.

  Jeg gik videre til at kalibrere Samsung D8005. Her er mit resultat.

  Samsung D8005 test


  Efter kalibrering nåede jeg god billedkvalitet. Gamma er ikke 100 % stabil og varierer med 0,13, men mine kalibrerede billedindstillinger giver langt mere præcis billedkvalitet på D8005 end Film og Standard profilerne. Den ikke-helt-præcise gamma betyder dog, at de mørkeste farver ikke gengives perfekt.

  Som det fremgår af grafen, er farveafvigelserne nu meget lavere. Farvetemperaturen er meget tæt på vores 6500 Kelvin mål og blev målt til 6744 Kelvin. Jeg har også reduceret lysstyrken til 128 cd/m2, med henblik på at optimere billedet på D8005 til mørke rum eller Tv-kiggeri i aftentimerne.

  Jeg er tilfreds med det kalibrerede resultat på D8005, og avancerede brugere kan endda forbedre billedet yderligere ved hjælp af den avancerede RGB-menu. Jeg har kun brugt det grundlæggende RGB Gain og Cutoff indstillingsmuligheder her, da det ikke giver mening at videre give de avancerede indstillinger. De skal foretages specifikt for hvert enkelt Tv.

  Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.


  Billedprofil:Movie
  Baggrundslys8
  Kontrast95
  Lysstyrke:45
  Skarphed:0
  Farve:50
  Tone:G50/G50
  EcoFra
  Sort toneFra
  Dynamisk kontrastFra
  Skyggedetalje0
  Gamma+1
  FarverumAuto
  Hudtone0
  xvYCCFra
  Kant forbedringFra
  BevægelseslysFra
  Ekstra bevægelse (LED Motion Plus)Til
  FarvetoneVarm1
  StørrelseScreen Fit
  Digitalt støjfilterFra
  MPEG-støjfilterFra
  FilmFra
  HDMI, sortniveauLav
  Motion PlusFra
  Rød -27
  Grøn -24
  Blå -22
  Rød +32
  Grøn +22
  Blå +17


  Jeg sænkede indstillingen kaldet skyggedetalje til 0 (standard er +2) og øgede indstillingen kaldet gamma med +1 for at forbedre gamma. Jeg har også ændret kontrast-indstillingen. Endelig gjorde jeg brug af RGB (rød, grøn, blå) indstillingerne. Samsung giver også adgang til RGB 10 point indstillinger til de mest avancerede brugere.

  Jeg har endeligt sænket indstillingen kaldet baggrundslys for at reducere lysstyrken på panelet. Hvis du primært ser Tv i dagtimerne, bør du øge denne indstilling med 2-3 ryk.

  Billedkvalitet på Samsung D8005

  I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

  Samsung D8005 har et semi-blankt panel med nogle refleksioner. Tv’et bygger ikke på en glasfront ligesom mange nyere LG, Sharp og Sonys fladskærme, men i stedet et blankt overfladelag, som minder om det der findes på mange bærbare computere. I et oplyst rum, vil du opleve refleksioner i de mørke områder på skærmen, men de fleste billedsekvenser gengives uden distraherende refleksioner fra lamper og vinduer.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Jeg gik videre til at undersøge farvenuanceringen på Samsung D8005. Vi har før forklaret forskellen på farvenøjagtighed og farvenuancering, men det er vigtigt at forstå denne. Når vi siger farvenøjagtighed mener vi, hvor nøjagtige farverne gengives i forhold til det signal der modtages. Med farvenuancering menes hvor god skærmen er til at skelne de forskellige tætliggende farver fra hinanden. Vi bruger flydende farvegradienter – f.eks. en gradient fra sort til rød – til at undersøge farvenuanceringen. Den kan ikke måles.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Farvenuanceringen på Samsung D8005 er god, men ikke perfekt. I de mørkere områder af farvegradienten, har D8005 nogle problemer med at adskille alle farverne. Jeg så også ”bånd” i de semi-mørke farver og D8005 er ikke en top-performer på dette område. Den er på niveau eller måske lidt lavere end Panasonic VT30, når det kommer til farvenuanceringen. Toshibas WL768 er stadig blandt de bedste LCD-TV jeg endnu har testet, når det kommer til farvenuancering.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  SD-billedkvaliteten (SD er kort for standard definition og angiver Tv-signaler og DVD) på D8005 er generelt god. Farverne er korrekte efter kalibrering og SD-billederne fremstår detaljerede. Jeg mener, at Samsung har opnået mærkbare forbedringer på dette punkt i forhold til sidste års C8705 model. Samtidig må jeg dog sige, at Panasonic VT30 fortsat giver mere detaljeret og nuanceret SD-billedkvalitet.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  HD-billedkvaliteten er fantastisk. Jeg nød virkelig at se HD-indhold på D8005. Billederne er ekstremt detaljerede, og jeg bemærkede også i mange HD-sekvenser, at Samsung har forbedret sortniveauet i forhold til sidste års modeller - og især C9005 serien. Dette bidrager til at skabe intens og flot HD-billedkvalitet på D8005, som er meget overbevisende.

  Et vigtigt aspekt af HD-billedkvalitet er responstid, simpelthen fordi det ikke er nok at et Tv kan gengive stillestående billeder. Den rigtige prøve kommer naturligvis når der er hurtige bevægelser i billedet og vi ønsker ikke blot bevægende billeder uden slør, men også med en høj detaljegrad. Derfor gik jeg videre til at undersøge responstiden på Samsungs D8005, og jeg håbede på at se bedre responstid end Samsung har præsteret på deres seneste LED-modeller. Sidste års model var semi-hurtig, men 2009-modellen var alt for langsom, hvilket resulterede i synligt slør.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Heldigvis er responstiden på D8005 hurtig, faktisk temmelig hurtig. Jeg så meget lidt sløring ved hurtige bevægelser og Samsung har forbedret responstiden synligt i forhold til 2010 modellerne. Jeg lagde heller ikke mærke til nogen form overdrive slør (hvide glorier omkring objekter i bevægelse), hvilket er meget positivt.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  En af årsagerne til den hurtige responstid er scanning backlight systemet, som Samsung har integreret. Ligesom mange andre nye LCD-TV, har D8005 et såkaldt scanning backlight system, der skal forbedre gengivelsen af sekvenser i eksempelvis sport og spil, ved at lade en sort linje rulle fra toppen af skærmen til bunden ved meget hurtig opdateringshastighed. Dette trick udnyttes for at"nulstille" det menneskelige øje (fordi LCD-paneler er baseret på sample-and-hold-princippet).
  Nedenfor har jeg taget et par billeder for at illustrere hvordan scanning backlight princippet virker.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  For at benytte scanning backlight skal du aktivere LED Motion Plus i den avancerede billedmenu. Det er ikke aktiveret som standard på alle billedprofiler.

  Samsungs 200 Hz system kaldes Motion Plus (uden LED), og jeg foretrækker personligt at slå det fra. 200 Hz systemer er designet til at udglatte bevægelser, ved at beregne nye billeder, der indsættes i billedstrømmen. Ved at udnytte dette, kan man få bevægelse til at fremstå mere flydende, men det har også sideeffekter, såsom en kunstig billedeffekt, der ofte får filmen til at ligne en sæbe-opera. Systemet har indstillinger, så man kan gøre det mindre aggressivt og til f.eks. normalt Tv-kiggeri, kan det have en positiv effekt, men til Blu-ray og konsolspil bør du slå systemet fra. Motion Plus tilføjer også en del input lag (forsinkelse på signalet fra det modtages til det vises på skærmen) i konsolspil.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Med Motion Plus deaktiveret målte jeg input lag til 42 ms, og input lag steg til 70 ms med Motion Plus aktiveret. Dette er ikke optimalt til spilbrug, og ønsker du derfor den bedste spiloplevelse, er plasma-Tv stadig de Tv med lavest input lag i dag. På Panasonic VT30målte jeg eksempelvis kun 19-24 ms input lag.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrast.

  Sortniveau0.08 cd/m20.03 cd/m2
  Lysstyrke357 cd/m2128 cd/m2
  Kontrastforhold4463:14267:1
  Kontrastforhold +/- 50


  Efter kalibrering målte jeg gengivelsen af sort til 0,03 cd/m2, hvilket er fantastisk. Det er på niveau med Sony EX720, som vi roste for sin dybe sortgengivelse og det er også på niveau med nyere plasma-Tv, såsom Panasonics GT30 serie.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Sammenlignet med Samsungs 2010 modeller, er det også en også en synlig forbedring. Vi målte C8705 til 0,05 cd/m2 sort. Det dybeste sortniveau nås dog fortsat på LCD-TV med LED local dimming såsom LG LE850N.

  Shadow detail på Samsung D8005 er ganske god, men ikke perfekt. Gamma i den mørke ende af skalaen er ikke perfekt, hvilket vi påviste i vores kalibreringsafsnit – hverken i Film-profilen eller Standard profilen. Og selvom jeg opnåede forbedringer efter kalibrering, nåede jeg aldrig helt perfekt 2,2 gamma. Det betyder også, at nogle af detaljerne i mørke filmscener og spil mistes. Det er ikke kritisk, men de 2-3 mørkeste gråtoner gengives ligesom sort på D8005. Dette er meget almindeligt på LCD/LED-modeller.

  Herunder har jeg undersøgt Samsung D8005 et helt mørkt rum for at se, om det er tendens til ujævnt lys, ofte kaldet bleeding eller clouding.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Samsung D8005 har en meget jævn lysfordeling; faktisk tæt på perfekt. Vi testede 55-tommer versionen af D8005, der naturligvis er mere tilbøjelig til at give inhomogen lysfordeling pga. det store skærmareal, så hvis de mindre varianter giver endnu mere jævn lysfordeling, tegner 2011 sig bestemt meget positivt for Samsungs LED-fladskærme.

  3D-billedkvalitet på Samsung D8005

  Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

  Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør forvente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

  I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

  Som jeg har sagt før, så kan LCD-modeller med LED-baggrundlys gengive en noget højere lysstyrke i 3D end 3D plasma-Tv. Det betyder også, at 3D fremstår noget bedre i oplyste lokaler.

  Jeg var ikke imponeret over Samsungs første generation af 3D LED-modeller fra 2010 og jeg kritiserede C8705 og C9005. Begge TV havde alt for markant crosstalk (dobbeltbilleder i 3D) til at give en behagelig 3D-oplevelse. Derfor var jeg spændt på at se, om Samsung havde taget vores kritik alvorligt og forbedret 3D-billedkvaliteten på 2011-modellerne.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Derfor er jeg også fornøjet over at se, at Samsung har nået store forbedringer. Faktisk er D8005 langt, langt bedre end C8705, som den erstatter. D8005 har crosstalk, men for det meste så jeg intet, og 3D-oplevelsen er langt bedre, ligesom 3D-ybdeeffekten er flot på D8005.

  Avatar så fantastisk ud i 3D og i PlayStation 3 spil i 3D gav kun sjældent anledning til crosstalk. Jeg nød generelt 3D-oplevelsen på D8005 – noget som jeg bestemt ikke kunne på sidste års 3D LED-modeller fra Samsung.

  Vi så for nyligt meget lav crosstalk på Sony EX720 og Toshiba W768N og jeg må sætte Samsung D8005 i samme kategori. D8005 har bedre 3D-billedkvalitet end EX720, og på niveau eller meget tæt på Toshiba WL768N.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Hvilke konkrete forbedringer Samsung har arbejdet på internt er svært at sige, men jeg har bemærket, at de har indbygget et billedkredsløb, der tager sig af 3D. Dette er et billedkredsløb, som analyserer 3D-billederne før de vises på LCD-panelet. Jeg så et par tilfælde af artefakter (grums og støj i billedet) i 3D, som skabes af dette billedkredsløb, som formentlig virker ligesom 100/200 Hz systemer. Jeg gætter på, at det muligvis er synligt for folk, der primært spiller på en spilkonsol, men for den typiske bruger mener jeg ikke det er nogen problem overhovedet.

  Alt i alt overraskede D8005 mig en del på 3D-billedkvaliteten – positivt vel og mærke. Jeg havde håbet på disse forbedringer, men jeg var skeptisk i forhold til, hvad jeg skulle forvente. Hvis denne tendens fortsætter betyder det dybest set, at 3D LCD/LED-modeller rykker betydeligt tættere på 3D plasma-Tv i 2011 end i 2010. Men jeg er dog stadig klar af den holdning, at plasma-teknologien er det overlegne valg til 3D-oplevelser og især 3D-konsolspil. Samsung D8005 er et langt bedre 3D-TV end sidste års LED-modeller fra Samsung, men det er stadig ikke på niveau med for eksempel Panasonic VT30.

  PC og mediecenter

  Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit Media Center og vælge"Just scan" skærmformatet.

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne på Samsung D8005 er faktisk ganske gode. Jeg så et mindre fald i farveintensiteten fra brede vinkler, men intet alarmerende. Samsung D8005 er bestemt i den gode ende, når det kommer til betragtningsvinkler. Det er positivt, fordi Samsungs 2010 og 2009 varianter har kæmpet lidt på dette punkt. Betragtningsvinklerne er dog ikke på niveau med plasma-Tv. Se betragtningsvinklerne på D8005 nedenfor.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Kontrasten falder derimod fra vinkler, hvilket også betyder, at sortniveauet ikke er lige så dybt, hvis man sidder skråt for Tv’et. Dette er et almindeligt problem på LCD/LED-modeller og Sony HX900 er en af de få Tv uden problemer på dette område. Plasma-TV har ingen problemer med kontrast-fald fra vinkler.

  Samsung D8005 test
  Samsung D8005 test


  Lyden

  Samsung har gjort en indsats for at forbedre lydkvaliteten i deres meget tynde fladskærme i 2011, og endda med en vis succes. Højttalerne giver renere og dybere lyd end 2010 og 2009 modellerne kunne levere og til sporadisk Tv-kiggeri, er højttalerne faktisk tilstrækkelige.
  Bassen er svag, men ikke så svag som før. Mellemtonerne gengives meget bedre på D8005 end tidligere.

  Til film, spil og musik anbefaler jeg dog stadig separate højttalere.

  Konklusion

  Samsung D8005 er meget slankt og elegant, Den nye ekstremt tynde ramme gør Tv’et diskret og alle indgange på bagsiden af Tv’et vender enten nedad eller til siden. Samsungs nye Smart TV-platform har potentiale med en App Store, social-TV og en indbygget internet browser, der rent faktisk virker og understøtter flash. Tilføj hertil tonsvis af andre multimediafunktioner, såsom DLNA-streaming, USB-optagelse, USB-afspilning og fjernstyring vha. smartphones, og vi har en af de mest lovende Smart TV-platforme. Jeg kunne dog godt ønske mig lidt kortere ventetider ved navigering rundt i systemer. Smart TV fra Samsung findes også i de billigere LED-varianter og Samsungs plasma-Tv.

  Billedkvaliteten på D8005 er generelt flot og Samsung har nået en række forbedringer i forhold til sidste års LED-modeller. Dybden af sort er den bedste vi endnu har set fra et Edge LED baseret Tv og endda på niveau med Panasonic GT30. Tv'et har stort set ingen problemer med ujævn lysfordeling og betragtningsvinklerne er bredere end på tidligere LED-modeller fra Samsung (kontrasten falder dog fra brede vinkler). Responstiden er tilmed hurtig pga. scanning backlight systemet, og jeg lagde ikke mærke til nogen form for overdrive slør (glorier omkring bevægende objekter). Alle disse faktorer bidrager til at skabe god SD-billedkvalitet og fantastisk HD-billedkvalitet.

  Skærmens standardindstillinger er dog ikke særlig gode og heller ikke skærmens andre billedprofiler imponerer. Det lykkedes os at nå god farvepræcision efter kalibrering, men jeg ville ønske, at Samsung ville integrere mere nøjagtige billedprofiler i fremtiden. Farvenuanceringen er heller ikke perfekt, men dog på niveau med f.eks. Panasonic VT30. Shadow detail (detaljerne i de mørkeste farver) mangler også lidt. På den anden side har Samsung forbedret 3D-billedkvaliteten betydeligt og crosstalk er langt, langt lavere end på 2010 modellerne. Det betyder også, at Samsung D8005 har ganske god 3D-billedkvalitet med imponerende dybdekontrol, og D8005 giver langt mere behagelige og fornøjelige 3D-oplevelser. Det er helt sikkert et stort plus i min bog, baseret på det faktum, at 2010 LED-modellerne nærmest var ubrugelige i 3D.

  D8005 en enorm forbedring i forhold til C8705 fra 2010, og jeg er begejstreret for at Samsung stadig arbejder hårdt. Jeg mener, at Samsung har opnået væsentlige forbedringer i 2011, og D8005 er efter min mening det bedste Edge LED-baserede Tv vi har testet hidtil. Kløften mellem Edge LED-fladskærme og baggrundsbelyste LED-fladskærme er også snævret ind med lanceringen af D8005, og jeg mener D8005 er den første Edge LED-model fra Samsung, der virkelig kan blande sig i high-end arenaen og konkurrere med plasma-Tv . Derfor tildeler jeg Samsung D8005 vores Top Anbefalings Award.


  Tryk på awarden for at læse mere.


  Pris og forhandler:

  40"46"


  HD-billedkvalitetStandard billedindstillingerStuen
  Responstid og scanning backlightFarvenunanceringHjemmebiografen
  SortniveauShadow detail ikke perfekt
  Stort set ikke ujvænt lysMangler en præcis billedprofil
  Smart TV og funktionalitet
  Slankt design med stik der vender til siden
  3D-billedkvalitet forbedret drastisk  Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til LG PZ950W, Panasonic G30 og Sharp LE830.

  Samsung D8005 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Samsung D8005 • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |