Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Sony EX720 (EX723) - FlatpanelsDK

Test: Sony EX720 (EX723)

|


Sony EX720 test

Sony EX720 er en af Sonys nye mellemprismodeller og Sonys billigste fladskærm med 3D. EX720 kommer desuden med Bravia Internet Smart Tv-funktionalitet, MotionFlow XR 200 og Wi-Fi. I denne test vil vi tage et kig på, hvordan Sonys klarer sig i dette segment og om EX720 kan skille sig ud i konkurrencen med andre de andre producenters fladskærme.

Kan Sony EX720 overbevise os? Hvor god er 3D-billedkvaliteten? Og har Sony forbedret deres Smart TV-platform yderligere? Det vil vi finde ud af i denne test af Sony EX720.

Sony EX720 findes i 32, 37, 40, 46 og 55 tommer kaldet 32EX720, 37EX720, 40EX720, 46EX720 og 55EX720. Der findes i øvrigt en EX723 og EX725 variant. EX723 kommer med DVB-T2 tuner og EX725 kommer med DVB-S tuner til parabol-Tv.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online. Se blandt andet frem til Samsung D8005, Panasonic VT30, LG PZ950W, Panasonic G30 og Sharp LE830.

This review in English: Sony EX720 review


Størrelse:46" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:-
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dot pitch:
Paneltype:LCD med Edge LED
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 66.0cm x 107.8cm x 4.2cm (uden fod)
Vægt17,9 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (1 udgang, hovedtelefonudgang)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:

40"55"


De første indtryk

Med EX720 Sony har Sony slanket både ramme omkring Tv’et og dybden på Tv’et. EX720 er slankere end de fleste af Sonys tidligere Tv, men bygger stadig på det velkendte sorte, højglans look med en frålig linje nederst der ligner børstet stål.

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Foden bygger på samme blanke finish og giver desuden brugeren mulighed for at dreje Tv’et til begge sider.

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Højttalerne er skjult fra Tv’ets front og på højre side har Sony integreret en række knapper, som er usynlige forfra.

Stik-indgange og udgange findes på bagsiden af Tv’et, og selvom nogle enkelte peger af dem peger ud til siden, er de fleste stadig placeret, så de peger ud mod bagvæggen. Sony har stadig ikke adresseret dette problem med lanceringen af EX720, og det kan besværliggøre vægmontering betydeligt.

Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Sonys fjernbetjening har ikke ændret sig fra 2010-modellerne, og den er stadig en stor krabat. Der er alt for mange knapper, hvilket forstyrrer overblikket - endda 1 på bagsiden, som kan tænde og slukke fjernsynet.

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Sony kalder deres Smart TV platform for Bravia Internet Video og vi tog allerede et dybdegående kig på systemet sidste år i vores test af vores Sony NX700. I 2011 har Sony tilføjet en række nye funktioner til Smart TV platformen, såsom flere Apps, Remote Keyboard, Qriocity (i visse lande, men ikke Danmark) og USB-optagelse. Sony summerer funktionalitet med denne grafik.


En af de nye funktioner er Remote Keyboard, hvor man kan bruge en Sony VAIO bærbar til at styre Tv’et. På den måde kan man også bruge tastaturet fra VAIO-computeren til at styre for eksempel YouTube.

Har du ikke en VAIO-laptop, kan din smartphone komme til gavn. Med"Remote & 2. Display"-funktionen kan du hente en App på telefonen. Denne App kan lave telefonen om til en sekundær skærm, så du kan se videoindhold fra dit Sony BRAVIA TV direkte på smartphone skærmrn. Alt hvad der kræves er et trådløst hjemmenetværk.
Desværre fandtes denne funktionalitet ikke i vores eksemplar af EX720, så vi havde ikke mulighed for at teste det. Sony siger, at de frigiver en software-opdatering i slutningen af april 2011. App’en til blandt andet iPhone vil også være at finde i App Store inden længe.

DLNA er naturligvis stadig muligt, og Sony har tilføjet understøttelse af flere video codecs. Den fuldstændige liste kan ses på Sonys officielle hjemmeside. Sony har nu også tilføjet understøttelse af Skype, hvis du køber det eksterne kamera.

Den grafiske brugerflade på Bravia Internet Video har ændret sig i forhold til 2010 modellerne, og Sony anvender ikke længere Xross-menulinjen, som kendes fra PlayStation 3. Apps skal f.eks. nu findes i en separat menu. Her er der adgang til forskellige tjenester afhængig af landet, men i Danmark er listen over over Apps ikke rigtig udvidet i forhold til 2010 modeller, hvilket er ret skuffende.

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Personligt kunne jeg bedre lide opsætningen på 2010 modellerne. Ventetiden, når man går rundt mellem de forskellige menuer er dog reduceret og Sonys Internetsystem er hurtigere end f.eks. LGs i deres Smart TV, såsom LW650W. TV2 Sputnik er naturligvis også stadig en del af Sonys Smart TV-platform:

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Blandt de nye funktioner finder en søgefunktion leveret af Gracenote. Ved at indtaste en søgning relateret til en film eller musik, kan man finde information herom. Søgefunktionen giver desuden mulighed for at søge på tværs af Apps, så man ikke skal ind igennem hver videotjeneste for at finde et specifikt videoklip. På nuværende tidspunkt er det ikke en essentiel funktion, men den har dog potentiale i takt med at antallet af Apps øges.

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Sony har også tilføjet en Internet browser, så du kan søge på internettet frit ligesom fra en PC. Browseren understøtter dog ikke flash. Nedenfor kan du se et billede af Flatpanels hjemmeside. Det bemærkes blandt andet, at skrifttyperne er ændret - vi så det samme på LGs LW650W, der også kommer med en integreret web-browser. Det er bestemt ikke noget man som hjemmeside-ejer bryder sig om. En browser skal vise en hjemmeside, som webmasteren har defineret – ikke fortolke f.eks. skrifttyper.

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Endelig har Sony indbygget en USB-optagelsesfunktion. Alt hvad du skal gøre, er at tilslutte en USB-harddisk til USB-indgangen på EX720 for at muliggøre optagelse af Tv-kanaler. Du kan starte optagelser til enhver tid eller du kan bruge EPG’en (elektronisk programguide) til at planlægge fremtidige optagelse.

Der er også en billede-i-billede (PIP) funktion.

Sony EX720 test
Sony EX720 test


Kalibreringsindstillinger
I billedindstillingsmenuen kan følgende justeres: Baggrundslys, kontrast, lysstyrke, farve, nuance, farvetemperatur, skarphed, støjreduktion, MPEG støjreduktion, Motionflow og film-mode.

Du kan vælge mellem disse billedprofiler: Standard, Levende, og Custom.

Hvis man går ind i den avancerede menu kan der justere: Sort korrektion, Adv. kontrastforstærker, gamma, Auto lysbegrænser, klar hvid, levende farver, og hvidbalance med RGB gain og RGB bias. Endelig har Sony indbygget funktioner såsom detaljeforbedring og kantforbedring.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores interaktive applet her: Sammenlign strømforbrug på fladskærme

Nedenfor har jeg målt energiforbruget på 46-tommer versionen, 46EX720.

Standby0.1 W0.1 W
SD+HD75 W64 W
3D103 W103 W


Efter kalibrering målte jeg et strømforbrug på 64 W. Sammenlignet med andre 46-tommer Tv med Edge LED, har EX720 et lavt strømforbrug.

Jeg foretog desuden en måling af strømforbruget ved 3D, fordi skærmen her sender væsentligt mere lys ud, hvilket også betyder et højere strømforbrug.

Kalibrering af Sony EX720

Nedenfor kan du se en out-of-box måling på Sony EX720 i standard billedprofilen uden Eco-mode.

Sony EX720 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Skærmen har som udgangspunkt for overmættede standardindstillinger. Farverne er for lyse og ekstreme og Sony har også tilføjet en del kunstig skarphed i billedet.

  Jeg målte en gamma, der stiger fra 1,9 i de lyse nuancer til 3,1 i de mørke nuancer, hvilket betyder, at lyse farver er for lyse og mørke farver er alt for mørke, og dermed mistes detaljer i de mørke områder af billedet. Farvetemperaturen blev målt til 8156 Kelvin, hvilket for højt, så billederne der vises på skærmen er for kolde og blålige.

  Jeg ændrede nu til billedindstillingen Tilpasset. Nedenfor kan du se min nye måling.

  Sony EX720 test


  Profilen kaldet Tilpasset (Custom på engelsk) er væsentlig bedre og farvenøjagtigheden er nu tættere på Sonys sædvanlige standarder. Men resultatet efterlader dog plads til forbedring.

  Gamma blev målt mellem 1,9 og 2,5 og igen mistes detaljer i de mørkere områder af billedet på EX720. Farvetemperatur er nu en smule for lav.

  Jeg håber, at Sony fremover vil integrere en mere præcis farveindstilling. For at få det fulde potentiale ud af skærmen, bliver man nødt til at kalibrere skærmen.

  Jeg gik videre til at kalibrere Sony EX720. Herunder ses mit resultat.

  Sony EX720 test


  Efter kalibrering lykkedes det mig at få ganske pæne resultater. Jeg havde til formål primært at forbedre gamma, fordi det er en grundlæggende parameter for præcis billedkvalitet. Sony har ikke noget billedindstilling med nøjagtig gamma, så jeg brugte profilen kaldet Tilpasset og ændrede på indstillingerne for kontrast og lysstyrke (ikke baggrundslys) for at opnå en stabil gammakurve.

  Efter kalibrering målte jeg en gamma, der steg fra 2,15 til 2,29, hvilket er pænt i forhold til vores reference på 2.2 Jeg ændrede også RGB (rød, grøn, blå) værdierne for at forbedre farvenøjagtighed yderligere. Farvetemperatur er nu tæt på vores 6500 Kelvin mål og farveafvigelserne er små. Jeg har også reduceret baggrundslyset og målt lysstyrken til 115 cd/m2, hvilket er optimalt til mørke omgivelser.

  Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.

  After calibration
  Picture mode:Custom
  Backlight5
  Contrast89
  Brightness:57
  Color:50
  Hue:0
  Sharpness:0
  Color temperatureWarm2
  Noise reductionOff
  Mpeg noise reductionOff
  MotionflowOn
  Film-modeAuto 1/Auto 2
  Black correctorOff
  Adv. Contrast EnhancerOff
  Gamma0
  Auto Light LimiterOff
  Clear WhiteOff
  Live ColourOff
  Detail/Edge enhancerOff
  R Gain-10
  G Gain-9
  B Gain0
  R Bias-2
  G Bias-1
  B Bias+1


  Jeg reducerede kontrastindstillingen for at forbedre gamma i de lyse toner og øgede indstillingen kaldet lysstyrke for at sænke gamma i de mørke toner. Det gav mig et rimelig godt kompromis.
  Ser du oftest TV i dagtimerne eller i meget lyse rum, foreslår jeg, at du øger indstillingen baggrundslys til 5-6. Med baggrundslys på 3 EX720 er optimeret til aften-brug eller mørke rum.

  Billedkvalitet på Sony EX720

  I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten med de kalibrerede indstillinger.

  Sony EX720 har et mat panel og ingen virkelig generende reflektioner opstår i forbindelse med normalt brug. Panelet er dog ikke 100 % mat og på en sort baggrund kan man ind i mellem spotte en lille spejlning fra f.eks. el-pærer bag skærmen. Jeg betragter det dog ikke som noget problem overhovedet.

  Som sædvanlig tester vi farvenuanceringen på skærme vha. flydende farvegradienter med henblik på at undersøge, hvor godt – eller skidt – et Tv adskiller de mange farver fra hinanden. EX720 klarer sig gennemsnitligt på dette område. Vi så lidt"bånd" i de semi-mørke og mørke farver på farvegradienten, hvilket betyder, at ikke alle farver skelnes perfekt. Jeg er ikke imponeret på dette punkt.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  SD-billedkvaliteten (SD er fællesudstryk for ikke-HD Tv-signaler og DVD) er god, og jeg var overrasket over at se flere forbedringer i forhold til 2010 modellerne (når man sammenligner med mellempris-modellerne). Detaljegraden er højere, sandsynligvis på grund af den nye X-reality chip, som Sony har integreret. Det er min oplevelse af både skalering og de-interlacing håndteres pænt, hvilket bidrager detaljegrad i billedet. Jeg lagde heller ikke mærke til decideret sløring på hurtige bevægelser i billedet.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  HD-billedkvalitet på EX720 er ganske pæn, men ikke fantastisk. Detaljegraden er høj, men jeg bemærkede lidt problemer med at gengive alle detaljerne i de mørke områder. Efter kalibrering blev HD-billedkvaliteten forbedret betydeligt som følge af de langt mere præcise farver, og fordi den kunstige skarphed blev elimineret. Gengivelsen af sort fremstod også pæn og bidrager til billedkvaliteten.
  Sony EX720 er imidlertid ikke på niveau med for eksempel Panasonic GT30, når det kommer til HD-billedkvalitet.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Responstiden på EX720 ligger over gennemsnittet og er hurtigere end på de fleste af Sonys tidligere skærme. I 2009 og 2008 havde Sony eksemeplvis problemer med slør i de mørke områder af billedet. Dette blev elimineret i 2010 og i 2011 er historien den samme.

  Dette er bestemt positivt og EX720 har relativ hurtig responstid. Den er ikke på højde med de hurtigste LCD-TV og plasma-Tv, men EX720 er en god performer. Jeg lagde heller ikke mærke til nogen betydelig grad af overdrive-slør (overdrive slør er en type slør, hvor man kan se en glorie omkring objekter i bevægelse på skærmen).

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Blandt årsager til den pæne responstid, finder vi det såkaldte scanning backlight system, som er et element i Sonys MotionFlow XR 200 system (det andet element er et 100 Hz rframe interpolation system, der beregner nye billeder som indsættes mellem de eksisterende). MotionFlow skal aktiveres for at udnytte scanning backights, men jeg mener ikke dette er et stort problem, fordi Sonys 100 Hz system hører til blandt de bedste hos LCD/LED producenterne.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Sonys MotionFlow har til hensigt at udjævne bevægelser på skærmen og det håndteres pænt, uden at tilføje den kunstige / sæbe-opera-agtige effekt, som visse andre 100/200 Hz systemer har. Jeg bemærkede en grad af artefakter (grums og fnidder i billeder), oftest i sport, men det er ikke et kritisk problem.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrast.

  Sortniveau0.08 cd/m20.03 cd/m2
  Lysstyrke207 cd/m2116 cd/m2
  Kontrastforhold2588:13867:1
  Kontratforhold +/- 50


  Efter kalibrering målte jeg sortniveauet til 0,03 cd/m2, hvilket er fantastisk flot fra et Edge LED baseret LCD-TV. Edge LED betyder, at dioderne sidder langs kanten af skærmen og ikke bag selve skærmen. Faktisk er det blandt de laveste niveauer, vi endnu har målt på et Edge LED baseret Tv hidtil og bedre end på Samsungs C8705 LED model fra 2010.

  Det er imidlertid ikke lige så lavt, som på bagbelyste LED baserede LCD-TV og de bedste plasma-Tv, men EX720 er i stand til at gengive relativt dybe sort, hvilket er en vigtig faktor i billedkvalitet.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Shadow detail (angiver skærmen evne til at skelne de meget mørkeste farver fra hinanden) er fornuftig men de 1-2 mørkeste gråtoner blev gengivet ligesom sort og derfor mistet nogle detaljer i meget mørke filmscener og spi. Dette er typisk for mange LCD-TV.
  Før kalibrering var shadow detail på EX720 ikke god, og kommentarerne ovenfor vedrører billedet med de kalibrerede indstillinger.

  Herunder har jeg undersøgt Sony EX720 i et helt mørkt rum for at se om der er tendens til ujævn lysfordeling; ofte kaldet backlight bleeding eller clouding.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Sony EX720 har tendens til ujævnt lys, men det er ikke så slemt, som på tidligere generationer af Sonys mellempris-modeller, der har kæmpet hårdt med netop dette problem. EX720 har lidt lysgennemfald i hjørnerne, men det var ikke kritisk på vores testeksemplar.

  3D-billedkvalitet på Sony EX720

  Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

  Nedenfor kan du se Sonys 3D-briller.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør forvente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

  I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

  Det er muligt at øge baggrundsbelynsingen på EX720, så der kommer en del lysstyrke ud af skærmen. Det er praktisk, hvis man gerne vil opleve 3D i kraftigt oplyste rum, og lysstyrken på EX720 kan hæves en del mere end på 3D plasma TV.

  Jeg har før sagt, at 3D-billedkvaliteten på Sonys fladskærme er blandt den bedste indenfor LCD/LED modeller, og derfor havde jeg naturligvis en forventning om, at Sony kunne forbedre 3D yderligere. For selvom Sony havde bedre 3D-billedkvalitet end de fleste konkurrerende LCD/LED fladskærms-TV i 2010, mente jeg stadig, at crosstalk (dobbelt-billeder) burde reduceres.

  Og jeg kan derfor med glæde berette, at Sonys rent faktisk har reduceret crosstalk-problemet på EX720, og tager således et skridt fremad i 2011. Det er bestemt lovende, da dette blot er et mellempris 3D TV, og man kan forvente at se endnu bedre resultater fra high-end modellerne (som vi vil modtage senere).

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Crosstalk er imidlertid ikke fjernet helt og på f.eks. billeder med høj kontrast, kan crosstalk stadig spottes. For eksempel hvis du har et billede med et hvidt objekt på en sort baggrund. Vi så også crosstalk i et par filmscener og i spil, men som jeg sagde før, er det bestemt lavere end på 2010 modellerne fra Sony.

  Sonys 3D-fladskærme har også et andet problem, som relaterer sig til 3D-brillerne. Ud over at de fleste selvfølgelig gerne ville være foruden, så mistes 3D-effekten gennem 3D-brillerne, hvis man blot lægger hovedet lidt på skrå. Det samme skete på Sonys 2010 modeller, og jeg kan langt bedre lide løsningen, som Samsung, LG, Sharp og Philips anvender, hvor billedet blot bliver mørkere, når hovedet lægges på skrå. Plasma Tv opretholder i øvrigt 3D-billedet uanset vinklen på brillerne.

  Vi har langt fra testet samtlige 2011 LCD/LED modeller med 3D på nuværende tidspunkt, men på trods af problemerne med 3D-brillerne, så placerer EX720 sig i den bedre end af skalaen af 3D LCD/LED-fladskærme, som vi har kigget på indtil videre.
  Samtidig må jeg dog sige, at vi oplevede bedre 3D-billedkvalitet på Toshiba WL768, som vi testede for nylig. Ydermere, hvis man vil have bedst mulig 3D-billedkvalitet er plasma-teknologien stadig det bedste valg, selvom EX720 dog viser en fin forbedring på 3D-siden i 2011. Panasonic GT30 giver eksempelvis bedre billedkvalitet til lidt flere penge.

  PC og mediecenter

  Hvis du ønsker 1:1 pixelmapping skal du sende en 1920x1080 opløsning fra dit mediecenter/PC og vælge"Full" skærmformatet på Sony EX720.

  Betragtningssvinkler

  Betragtningsvinklerne på EX720 er ikke specielt brede og fra yderlige vinkler ser farverne udvasket og døde ud. Billedet er helt overordnet en del lysere fra vinkler.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Dybden i den sorte farve reduceres også fra vinkler, og får en let lilla nuance. Det anbefales derfor at du sidder lige for fjernsynet for den bedste oplevelse. Se billedet nedenfor.

  Sony EX720 test
  Sony EX720 test


  Lyden

  Højttalerne er skjulte og kan ikke ses fra fronten. Vi har fortalt denne historie før, og skjulte højttalere i meget slanke Tv er næppe at foretrække, hvis du vil have god lyd til film og musik. Sonys højttalere er fine til sporadisk Tv-kiggeri, men ikke meget mere end det. Bassen er flad og mellemtonerne er heller ikke overbevisende. Samtidig må jeg dog sige, at højttalerne i EX720 er bedre end dem fra Samsungs meget tynde 2010 LED-modeller – men ikke meget.

  Til film, spil og musik anbefaler jeg separate højttalere.

  Konklusion

  Sony har tilføjet en række nye funktioner til deres Smart TV-platform og der er også grafiske ændringer at finde, såsom App-platformen, der nu er rykket ind i sin egen menu. Fjernkontol via andre enheder, USB-optagelse og søgefunktionen er alle gode tilføjelser til Bravia Internet Video, men det er skuffende at konstatere, at Sony ikke har tilføjet nye video Apps – eller særlig meget indhold - til deres Tv siden 2010. Content er stadig King, og vi har brug for mere af det for at få tingene til at glide.

  Billedkvaliteten på EX720 er god for et mellempris-Tv og gengivelsen at Tv-signaler er bestemt forbedret i forhold til 2010 modellerne. HD-billedkvaliteten hjælpes på vej af dyb sort og hurtig responstid, men jeg mener stadig, at EX720 slåes af f.eks. Panasonics plasma-Tv i samme prisklasse, når det kommer til HD-billedkvalitet.
  Nøjatigheden i farver er ikke god med skærmens standardindstilling og værre end på tidligere Sony fladskærme, men det lykkedes os dog at opnå temmelig præcise farver efter kalibrering.

  3D-billedkvalitet er blevet forbedret i forhold til 2010 modellerne, hvilket er positivt. Sonys EX720 er i øjelbikket i den gode end af 3D-skalaen for LCD/LED modellerne – vi mangler dog stadig at teste en del af 2011 modellerne. Men crosstalk er vel og mærke stadig ikke elimineret, og når man hælder hovedet på skrå, forsvinder 3D-effekten stadig på Sonys Tv pga. 3D-brillernes konstruktion.

  Alt i alt er Sony EX720 er et godt Tv og bestemt en model, som du kan holde øje med, hvis du søger et Tv i mellemprisklassen. EX720 giver massser af multimediafunktionalitet, men vi savner indhold i Smart TV-delen. Tv’et er også et godt valg, hvis du søger rimelig 3D-billedkvalitet til en lav pris, hvor man rent faktisk kan nyde 3D-oplevelsen i modsætning til på mange 3D LCD/LED fladskærme fra 2010.

  Pris og forhandler:

  40"55"


  Respontid og scanning backlightsStandard billedindstillingerneStuen
  FunktionalitetIkke nok video-indhold i Smart TVHjemmebiografen
  Sortniveau for et Edge LED TV3D-effekt forsvinder hvis du lægger hovedet på skrå
  3D crosstalk reduceretStik peger ud mod bagvæggen
  USB-optagelseEn smule ujævn lys  Sony EX720 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Sony EX720 • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |