Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Samsung C685 - FlatpanelsDK

Test: Samsung C685

|


Samsung C685 test

Samsung har lanceret deres nye og billigere 3D Full HD plasma-Tv kaldet C685. Samsung C685 er prissat et godt stykke under andre 50-tommer 3D-fladskærme og derfor er vi ivrige for at finde ud af, hvordan den måler sig med disse modeller, og i særdeleshed om den kan matche 3D-billedkvaliteten fra sin storebror i C7705-serien.

Så hvor god er 3D-billedkvaliteten på den nye Samsung PS50C685? Er det værd at bruge de ekstra penge på en af high-end modellerne såsom C7705? Og hvor god er 2D-billedkvaliteten? FlatpanelsDK har til hensigt at besvare disse spørgsmål i anmeldelsen af Samsung C685 her.

Samsung C685 er venligst udlånt af Fona på Strøget. Samsung C685 er en nordisk model der findes i 50 tommer kaldet PS50C685. Den amerikanske og europæiske betegnelse af C680.

Få direkte besked, når anmeldelsen er online ved at tilmelde dig vores store nyhedsbrev her. Du kan også tilmelde dig vores RSS feeds

This review in English: Samsung C680 review


Størrelse:50" widescreen
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:2.000.000:1 (dynamisk)
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):-
Dot pitch:
Paneltype:Plasma
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 80,5cm x 121,4cm x 7,1cm (uden fod)
Vægt26 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
VGA
DVI (kan konverteres gennem HDMI)
Audio (type) (Audio ind/ud)
SCART (1 indgang)
S-video
Komposit
Komponent
HDMI (4 indgange, 1 HDMI 1.4)
Andet
Udgange
Audio (type) (1 udgang, hovedtelefonudgang)
SCART
S/PDIF (optisk)
Andet
Tunere
Analog
DVB-T
DVB-T (MPEG4)
DVB-C
DVB-C (MPEG4)
DVB-S
DVB-S (MPEG4)
Andet
Øvrigt

Pris og forhandler:


De første indtryk

Samsung C685 har det karakteristiske Samsung design i blankt, sort plastik krydret med den nye firbenede stand i aluminium look. Foden er dog ikke skabt udelukkende i metal, men har i stedet en yderside af plastik.

Samsung C685 test
Samsung C685 test


Foden har en manual drejefunktion, der lader brugeren dreje det store Tv uden problemer.

Samsung C685 test
Samsung C685 test


Stikkene sidder på bagsiden af C685. De fleste påpeger ud mod bagvæggen, hvilket er en lidt mærkværdig beslutning, specielt når man husker, at størstedelen af Samsungs nyere Tv har stik, der peger enten nedad eller ud til siden. Når stikkene peger ud mod bagvæggen kan de komme i vejen ved eventuelt vægmontering, hvilket ikke er særlig praktisk.

Samsung C685 test
Samsung C685 test


Forud for testen

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Fjernbetjeningen føles billig. Den er skabt i plastik og vejer ikke meget, hvilket signalerer discount. Knapperne kan belyses nedefra ved tryk på lys-knappen i øverste, højre hjørne.

Samsung C685 test
Samsung C685 test


Samsung C685 er ikke proppet med samme mediefunktionalitet, som sine storebrødre. Den har blot AllShare (DLNA), USB og Wi-Fi via USB-dongle.

DLNA-funktionalitet er god, og understøtter de fleste formater. For yderligere oplysninger om DLNA-funktionalitet i Samsungs fladskærms-tv, se en af vores tidligere anmeldelser såsom Samsung C7705.

Hvis du ønsker trådløs DLNA-streaming skal du købe en Wi-Fi USB-dongle separat. Denne indsættes i siden på Tv’et.

Kalibreringsmuligheder
I menuerne Samsung C685 har følgende billedprofiler: Standard, Film og Dynamisk.

I menuerne er følgende billedindstilling tilgængelige: Celle lys, kontrast, lysstyrke, skarphed, farve og tone. I de avancerede menuer kan du justere: Sort tone, Dynamisk kontrast, gamma, farverum, hvidbalance (RGB offset og gain), hudfarve, kanforbedrring, xvYCC, digital støjfilter, mpeg-støjfilter, HDMI sort niveau

Strømforbrug

Nedenfor har jeg målt strømforbruget på 50-tommer udgaven af Samsung C685.

Stand-by0.1 W0.1 W
SD+HD151 W188 W
3D219 W219 W


Efter kalibrering målte jeg et forbrug på 188 W. Vi endte faktisk med et marginalt højere strømforbrug efter kalibrering, hvilket ikke er kutyme. Det skyldes, at C685 som udgangspunkt kommer med en standard-profil med lav lysstyrke og en Eco-funktion.

Jeg foretog også en måling af energiforbruget ved 3D. I 3D er baggrundslyset sat til maks for at kompensere for den reduktion i lyset 3D-briller introducerer. Derfor forbruges der også typisk mere strøm når der ses 3D. I 3D-funktionen forbruger Samsung C685 219 W, fordi baggrundsbelysningen er hævet til maksimum.

Kalibrering af Samsung C685

Nedenfor kan du se en måling af Samsung C685 i Standard billedprofilen uden nogen ændringer. Kun Eco-tilstanden er deaktiveret.

Samsung C685 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Tv’ets billedkvalitet direkte fra kassen er over gennemsnittet og bedre end på de fleste af Samsungs LCD/LED-modeller.

  Vi oplevede afvigelser i farvegengivelsen, fordi gamma ikke var stabil. Vi stræber efter en gamma på 2,2, men gamma i skærmens Standard billedindstilling steg fra omkring 2,1 i de lyse nuancer til 2,8 i de mørke nuancer. Det betyder i praksis, at de lyse farver er marginalt for lyse og mørke farver er for mørke (detaljerne i de mørke områder forsvinder).

  Farvetemperaturen var for høj og blev målt til 8378 Kelvin. Vi sigter efter 6500 Kelvin. En farvetemperatur på 8378 Kelvin giver os et lidt for koldt og blåligt billede, men det er efterhånden ganske almindeligt på fladskærms-Tv i dag.

  Læs mere om hvad udtryk som farvetemperatur og gamma betyder for billedet i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

  Jeg skiftede nu til skærmens Film billedprofil og tog en ny måling. Film billedprofilen er en anelse bedre, men ikke meget. Gamma stadig stiger fra omkring 2,2 til 2,8. Farvetemperaturen er nu meget tæt på vores 6500 Kelvin mål, hvilket er positivt, men jeg ønskede at forbedre nøjagtigheden i billedet, så jeg foretog en kalibrering af Samsung C685, med udgangspunkt i Film profilen.

  Se mit resultat nedenfor.

  Samsung C685 test


  Det var ikke muligt at få en perfekt gamma-kurve, simpelthen fordi Samsung C685 ikke har de nødvendige indstillingsmuligheder. Jeg endte op med et middelmådigt kalibreret resultat, der kom bedre ud end standardindstillingerne, men ikke nær så godt som på den dyrere C7705 model.

  Nedenfor er mine kalibrerede indstillinger.

  Billedprofil:Film
  Cellelys16
  Kontrast81
  Lysstyrke:50
  Skarphed:5
  Tone:G50/G50
  EcoFra
  Sort toneFra
  Dynamisk kontrastFra
  Gamma+1
  FarverumAuto
  Hudtone0
  xvYCCFra
  FarvetemperaturWarm2
  FormatScreen Fit
  Digitalt støjfilterFra
  Mpeg støjfilterFra
  HDMI sortniveauLav
  KantforbedringFra
  R-Offset27
  G-Offset24
  B-Offset25
  R-Gain30
  G-Gain21
  B-Gain26


  Jeg hævede indstillingen kaldet Cellelys for at øge lysstyrken på plasma-panelet. Jeg har også sænket indstillingerne kaldet gamma og kontrast for at forbedre nøjagtigheden af gamma. Endelig har jeg ændret RGB (rød, grøn, blå) værdierne for at forbedre farvegengivelsen samt deaktiveret de fleste dynamiske kredsløb, da de ikke gavner i målet mod bedst mulig billedkvalitet.

  Billedkvalitet på Samsung C685

  I dette afsnit vil jeg gennemgå billedkvaliteten på Samsung C685 med de kalibrerede indstillinger.

  Samsung C685 har et blankt plasmapanel, og du vil opleve at se refleksioner fra vinduer og andre lyskilder i hjemmet. C685 klarer dog afgjort opgaven bedre end Samsungs 2-3 år gamle plasma-TV, simpelthen fordi lagene inde i plasma-panelet er rykket tættere sammen, så lyset ikke brydes flere gange. De dyrere plasma-Tv fra blandt andet Panasonic dog har synligt færre reflektioner.

  I dagstimerne bliver skærmen imidlertid en smule mattere, så jeg vil anbefale, at man øger billedindstillingen kaldet Cellelys, hvis man primært ser Tv i dagstimerne. Ved at øge Cellelys sender skærmens panel mere lys ud.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  SD (fællesudtryk for Tv-signaler og DVD) billedkvaliteten er generelt god og bedre end på de fleste af Samsungs LCD/LED modeller. Samsungs plasma-TV har tendens til at have et lidt blødere, om end mindre digitalt og mere naturligt SD-billede end LCD/LED fladskærmene.

  Jeg mener dog ikke, at C685 konkurrerer med de dyrere plasma-Tv hvad angår SD-billedkvalitet, men billedet er generelt pænt og nydeligt.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  HD-billedkvaliteten (dækker over både spil og Blu-ray) er fair, men detaljegraden er ikke perfekt. Billedprocessoren er ikke i stand til at gengive alle detaljer i farverne (derfor opstår der også lidt farve-banding), og det betyder, at HD-billederne synes lidt blødere end på high-end fladskærme. HD ser selvsagt betydeligt bedre ud en SD, pga. den noget højere opløsning, men måler sig ikke med de bedste skærme i dag.

  Jeg oplevede, at sortniveauet var lidt svagt på C685 i de forskellige testscener. Sort blev gengivet for gråligt og det påvirkede billedkvaliteten negativt. Jeg undersøger gengivelsen af sort og kontrast senere i anmeldelsen.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Responstiden er generelt god og C685 klarer sig pænt i vores stresstests. De fleste detaljer i billedet opretholdes i hurtige filmscener og spil, og selvom Panasonics VT20 stadig har den bedste opløsning i bevægende billeder, som vi har observeret, klarer Samsung C685 det pænt, når man tager i betragtning, at der re tale om et mellempris-Tv. Samtidig er responstiden på C685 også noget hurtigere end på Samsungs LCD/LED modeller.

  Jeg gik videre til at undersøge fosfor-slør, som er en vigtig parameter på plasma-Tv. Fosfor-slør er den type af slør, som ligner en glorie omkring objekter, i hurtige bevægende billeder. F.eks. omkring en fodboldspiller på en grøn fodboldbane. Fosfor-sløret på C685 er ikke elimineret, men C685 klarer sig mere eller mindre på niveau med sin storebror, C7705, her.

  Netop 3D plasma-panelerne anvender en ny type fosfor til at skabe billedet, og ved introduktionen af denne type fosfor har man også reduceret fosfor-sløret betydeligt. Jeg bemærkede således sjældent fosfor-slør i praksis.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Da vi testede den dyrere Samsung C7705, bemærkede vi, at det nye 3D-panel havde tendens til mere retention (midlertidig burn-in) end tidligere Samsung plasma-TV, sandsynligvis på grund af den nye type fosfor og højere lyseffekt. På Samsung C685 oplevede vi det samme.

  Dette Tv har retention og du vil opleve det fra tid til anden. Jeg mener også, at retentionen er mere synlig på C685 end på C7705.

  Hvis du generelt oplever retention som et problem på plasma-Tv, er Samsung C685 nok ikke Tv’et for dig. Har du derimod tidligere haft plasma-Tv uden at blive generet af en anelse retention, tror jeg ikke du vil opleve problemet som problematisk på C685.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Et par brugere i vores forum har klaget over pixelfejl på deres eksemplar af C685, men vi fandt ingen pixelfejl på vores testeksemplar. Hverken på rød, grøn, blå, hvid eller sort baggrund, hvilket også indikerer, at der heller ikke er sub-pixel fejl.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrast.

  Sortniveau0.19 cd/m20.13 cd/m2
  Lysstyrke69 cd/m287 cd/m2
  Kontrastforhold363:1669:1
  Kontrastforhold +/- 50


  Efter kalibrering målte jeg et sortniveau på 0,13 cd/m2, hvilket ikke er specielt imponerende. Desværre har vi set, at flere af de nye 3D plasma-TV, har taget et skridt baglæns hvad angår gengivelse af sort, og C685 er et eksempel herpå.

  Sort på 0,13 cd/m2 er ikke særlig dybt og giver i praksis en sort farve, der er en smule grålig. Vi oplevede igen – vi så det samme på C7705 - at sortniveauet forbedres synligt, hvis du skifter til Film billedprofilen, og derfor vil jeg råde folk til at anvende Film billedprofilen i stedet for Standard billedprofilen. Før kalibrering målte jeg et sortniveau på 0,19 cd/m2 i Standard billedprofilen.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Shadow detail (skærmens evne til at skelne de mørkeste farver fra hinanden) er fair, men ikke imponerende. Jeg var ikke i stand til at skelne de to mørkeste mørkegrå nuancer fra sort, simpelthen fordi vi ikke kunne få en perfekt 2,2 gamma. Den for høje gamma i de mørkere gråtoner betyder, at der mistes lidt detaljer i mørke filmscener og i mørke spil på C685.

  Herunder har jeg undersøgt lysfordelingen på Samsung C685 for at se om denne har tendens til ujævnt lys.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Vi oplevede ingen problemer mht. lysfordelingen på skærmen.

  3D billedkvalitet på Samsung C685

  Vi brugte PlayStation 3 og en 3D Blu-ray-afspiller til at teste 3D-film og 3D-spil.

  Nedenfor kan du se 3D-brillerne med batterier.

  Samsung 3D-briller
  Samsung 3D-briller


  Jeg vil ikke sige så meget omkring 3D i almindelighed og hvad du bør forvente dig af 3D, men i stedet henvise til vores Panasonic VT20 anmeldelse for en generel 3D introduktion.

  I denne test vil jeg undersøge 3D dybde, 3D billedkvalitet, 3D crosstalk og endeligt inkludere en lille sammenligning med nogle af de andre 3DTV på markedet.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Samsung C685 kan udsende mere lydsend tidligere ikke-3D plasma-Tv fra Samsung og det bidrager til 3D-oplevelsen. 3D-brillerne dæmper lyset fordi de konstant åbner og lukker og derfor kan man kompensere ved at skrue lyset op på selve skærmens panel. Samsung C685 kan således godt give en pæn 3D-oplevelse i dagstimerne, men jeg mener dog, at den er bedst egnet til 3D-kiggeri i mørkelagte omgivelser.

  I 3D-funktionen forværres sortniveauet synligt, men med 3D-brillerne udlignes forskellen stort set. 3D-billeder på C685 tilføjer dog også en del støj i billeder som kan ses, hvis man sidder tæt på skærmen – specielt i de mørke områder af billedet.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Crosstalk er den vigtigste faktor, når det kommer til 3D-billedkvalitet og vores tidligere tests har vist, at plasma-Tv generelt klarer sig bedre med hensyn til 3D-billedkvalitet sammenlignet med 3D LCD/LED modeller. Derfor var vi ivrige efter at se, om Samsungs nye billigere 3D plasma-Tv kan hamle op med den dyrere C7705.

  Crosstalk på Samsung C685 kan anes i visse filmscener/spil, men alt i alt mener jeg, at Samsung C685 har mange af de samme egenskaber, som vi roste storebroderen C7705 for. Crosstalk er der, og det er en tand mere synligt end på C7705, men det er absolut bedre end på samtlige af Samsungs 3D LCD/LED modeller (det gælder for så vidt også LG, Sony og Sharps 3D LCD/LED modeller).

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Den forholdsvis lave crosstalk sikrer god 3D-dybde og en rimelig overbevisende 3D-oplevelse i både 3D-spil og 3D-film. For et lavpris 50-tommer 3DTV synes jeg dette er ganske tilfredsstillende og jeg mener også, at langt størstedelen af brugere vil opleve 3D-billedkvaliteten som overbevisende. Crosstalk kan spottes, hvis man kigger efter, men det er aldrig kritisk.

  Samsung C685 har en 2D-til-3D konvertering, som fungerer ligesom på andre Samsungs Tv. Jeg må sige, at jeg ikke er overbevist. Hvis du ønsker at se 3D, bliver du nødt til at anskaffe dig 3D-indhold. Denne 2D-konvertering er ikke meget værd, og jeg frygter, at nogle brugere fejlagtigt aktiverer 2D-til-3D konverteringen og forveksler det med ægte 3D. Det er ikke engang tæt på.

  PC og mediecenter

  Der er ingen problemer med at tilslutte en PC eller mediecenter til PS50C685. Skærmen har en Full HD panel (1920x1080), som nemt kan sendes af en PC. Du skal blot indstille skærmen til ”screen fit” i menuen med skærmformater.

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne er brede, ligesom det er tilfældet med de fleste plasma-Tv i dag. Farverne forbliver intense og kontrasten reduceres ikke mærkbart fra vinkler.

  Glaslagene inde i plasma-panelet på C685 er også sat tættere sammen end på ældre plasma-Tv, hvilket i praksis har den effekt, at der opstår færre reflektioner inde i skærmen.

  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Samsung C685 test
  Samsung C685 test


  Lyden

  Højttalerne er anstændige, men mangler dog lidt bas. Lydkvaliteten er uden tvivl bedre end i de meget tynde Samsung TV, der er blevet lanceret over de seneste år, men ikke på niveau med højttalerne i for eksempel Philips 9705H.

  Højttalerne er skjulte, men Tv’et har en Clear Voices funktion, så stemmer fremstår tydeligt. Den manglende bas-dybde medfører imidlertid, at den overordnede lydoplevelse føles en smule flad.

  Til musik og film anbefaler jeg separate højttalere.

  Konklusion

  Samsung C685 har kun en brøkdel af de mediefunktioner, der er proppet i de dyrere modeller. Det betyder ingen internetfunktionalitet, ingen USB-optagelse og ingen Apps. På den anden side har C685 Samsungs DLNA-funktion, der med bred enighed betragtes som den bedste – om end ikke fuldendt – på fladskærme i dag. Jeg ville blot ønske, at Samsung havde integreret stik, der pegede nedad i stedet for ud mod bagvæggen. Stik der peger mod bagvæggen besværliggør vægmontering.

  Samsung C685 har generelt pænt billedkvalitet med acceptabel farvenøjagtighed efter kalibrering, hurtig responstid, lav fosfor-slør, og pæn SD-billedkvalitet (SD dækker over Tv-signaler og DVD) sammenlignet med de fleste LCD/LED modeller i dag. Der mangler imidlertid lidt detaljer i HD-billedet, men den overordnede billedkvalitet er over gennemsnittet. 3D-billedkvaliteten er også ganske god, og absolut bedre end nogen af Samsungs 3D LCD / LED modeller (såvel som Sony, LG og Sharps 3D LCD/LED). Sammenlignet med Panasonic G20, ligger C685 lavere mht. 2D-billedkvalitet, men tilføjer dog 3D-muligheden. Det er dog min opfattelse, at C685 ikke kommer helt op på C7705 for hverken 2D eller 3D.

  Men Samsung C685 har også nogle skavanker; en af disse er retention. Den nye fosfor i Samsungs 3D plasma-Tv, ser ud til at være mere sårbar overfor retention, og vi oplevede det både i spil og sporadisk Tv-kiggeri. Det er ikke kritisk for størstedelen af brugerne, men hvis du normalt bliver generet af retention, bør du kigge andetsteds. Sortniveauet på C685 er heller ikke overbevisende. Vi målte sort til 0,13 cd/m2 (der gør at sort virker en smule grålig), hvilket er højere end på både Samsungs tidligere plasma-Tv samt de aktuelle Samsung LED-modeller.

  Alt i alt er Samsung C685 et fornuftig mellempris-Tv med god, men ikke fantastisk billedkvalitet. 3D-billedkvalitet er også bedre end på samtlige 3D LED/LED fladskærme i dag, men retention og det svage sortniveau kan være en showstopper for nogle af de mere krævende købere. For den gennemsnitlige køber mener jeg imidlertid, at Samsung PS50C685 er et fornuftigt køb, der giver meget for pengene.

  Pris og forhandler:


  PrisLidt upræcise farverStuen
  Lav 3D crosstalkSortniveauHjemmebiograf
  Tv og DVD billedkvalitetRetention
  Responstid og hurtige bevægelserNæsten ingen mediefunktionalitet
  Lav fosfor-slørStandard-billedindstillinger
  Reflektioner


  Samsung C685 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Debat af Samsung C685 • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |