Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: NEC SpectraView PA271 - FlatpanelsDK

Test: NEC SpectraView PA271

|


NEC SpectraView Reference 271 test

NEC har frigivet deres serie af PA-modeller, og vi kiggede senest på 24-tommer modellen PA241W. I denne test vil vi tage et kig på den dyrere high-end SpectraView Reference udgave kaldet SpectraView 271, rettet mod grafisk brug, redigering og CAD. Skærmen anvender et kvalitets IPS-panel og kommer desuden i en ikke-Reference udgave kaldet PA271W. Forskellen er, at SpectraView udgaven anvender et håndplukket panel, har mere omfattende billedindstillingsmuligheder og er blevet kalibreret fra fabrikken.

Men kan NEC SpectraView PA271 hamle op med vores reference Eizo CG243W? Og hvor præcis billedkvalitet kan vi hive ud af den? Læs videre for at finde ud af alt dette i FlatpanelsDKs test her. De fleste resultater fra denne test kan også genbruges på ikke-SpectraView udgaven kaldet NEC PA271W.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev for at få direkte besked når nye anmeldelser er online.

This review in English: NEC SpectraView PA271 review


Panelstørrelse:27"
Opløsning:2560x1440
Responstid:6 ms (g2g)
Overdrive:
Kontrastforhold:1000:1
Lysstyrke:300 cd/m²
Farveunderstøttelse:16.7 Millioner farver
Farvespektregengivelse:98 % af NTSC
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178°/178° (kontrasttab 10:1)
Dotpitch:0.233 mm
Panelnummer (Type):P-IPS
Vægmontering:
Størrelse (HxBxD): 39.7cm x 64.4cm x 25.0cm (med fod)
Vægt:- kg
Justeringsmuligheder

Tilt
Swivel
Højde
Pivot
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI
DisplayPort
Audio (type)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI
Andet
Diverse:


Pris og forhandler


De første indtryk

NEC PA271 ligner de fleste professionelle skærme. Den har et sort, plastik finish og rammen er dyb og firkantet. PA271 leveres med en skærmhætte, som kan monteres efter behag.

NEC Spectraview PA271 test


Foden giver meget attraktive, ergonomiske funktioner såsom tilt, dreje og højdejustering. Skærmen står i øvrigt stabilt fordi foden er tung.

NEC Spectraview PA271 test


NEC PA271 har tilmed en 90 graders pivot-funktion.

NEC Spectraview PA271 test


Indgange tilsluttes på bagsiden og her finder du 2xDVI, DisplayPort og 2xUSB Hubs. De to USB-hubs styres separat, hvilket betyder, at du kan tilslutte to forskellige PC'er / MACs, hvorefter skærmen håndterer de forskellige tastaturer og mus separat for de to tilsluttede maskiner.

NEC Spectraview PA271 test


I menuerne har NEC SpectraView PA271W følgende billedindstillingsmuligheder: Lysstyrke (cd/m2), eco-mode, sort, skarphed, farvetemperatur (med 100 Kelvin trin), 6-farve kontrol og PIP (picture in picture).

I den avancerede menu fandt jeg herudover også: gamma, RGB xy coordinates, uniformity, response improve (overdrive), auto brightness, ambient light comp og hue/saturation indstllinger.

NEC Spectraview PA271 test


Du kan vælge mellem følgende billedprofiler: Adobe RGB, sRGB, High Bright, Full og DCI.
Der findes dog ingen Rec709 (for HDTV arbejde) eller SMPTE-C (NTSC) profiler ligesom på Eizo CG243W.

Nedenfor ser du et eksempel på Picture in picture. Du kan også bruge andre PIP-størrelser og kombinationer.

NEC Spectraview PA271 test


Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme.

Du kan se vores strømmålinger på NEC SpectraView PA271 nedenfor.

Out-of-BoxEfter kalibrering
Standby0.1 W0.1 W
PC88.6 W57 WEfter kalibrering målte jeg energiforbruget til 57 W på NEC SpectraView PA271. Dette er typisk for en større grafikerskærm.

Forud for testen

Bemærk at skærmen gennem testen, testes der med DVI tilslutning. Grafikkortet er et Geforce GTX260.

Skærmen vil blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Herefter testes den i praksis i alt lige fra tekstbehandling til hurtige spil.

Billedkvalitet på NEC Spectraview PA271

Out-of-box billedkvaliteten med standardindstillingerne på NEC SpectraView PA271W er målt nedenfor i sRGB billedprofilen.

NEC Spectraview PA271 test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Skærmens standardindstillinger er gode. Afvigelserne i farver er lave, men gamma er dog ikke 100 % perfekt. Jeg målte afvigelser på 0,1 fra vores 2,2 gamma-mål. Farvetemperaturen er også en smule for lav ved de målte 5748 Kelvin, og i praksis betyder det, at vi får et lidt varmere / mere rødligt billede i forhold til vores referenceværdi på 6500 Kelvin.

  NEC SpectraView anvender – som du måske bemærkede i specifikationslisten – et panel med bredt farvespektre, som er bredere end hvad der normalt arbejdes for PC-skærme. Men som du kan se i grafen ovenover (i venstre kvadrant), så emuleres det mindre sRGB farveskalaen perfekt.

  Jeg gik videre til at tage en måling i AdobeRGB farvespektret, som også anvendes i nogle grafiske miljøer.

  NEC Spectraview PA271 test


  Skærmens AdobeRGB profil er god og gamma er her meget tættere på vores 2,2 mål end det var i sRGB-profilen. I AdobeRGB profilen målte jeg kun afvigelser på 0,01. Afvigelserne i farverne er også lave, men farvetemperaturen er ikke spot-on, og stadig lidt for lav ligesom i sRGB-profilen.

  AdobeRGB-indstillingen har en foruddefineret lysstyrke på 160 cd/m2 værdi (menuen på PA271 definerer lysstyrke som cd/m2-værdier), men skærmen nåede ikke denne værdi og gav mig i stedet en lysstyrke i praksis, målt til 142 cd/m2 - altså lidt for lavt.

  Bemærk også farvespektret i grafen til venstre. Skærmen har nu udvidet spektret, så det dækker AdobeRGB standarden.

  Jeg undersøgte desuden de foruddefinerede farvetemperaturer, som kan vælges i skærmens menu, for at se hvor godt NEC SpectraView PA271 overholder disse mål.


  Som du kan se, så er ikke alle farvetemperatur der er præindstillet på skærmen, korrekte, og nogle - for eksempel 6500 Kelvin - afviger. PA271 har en generel tendens til at give lidt for lav farvetemperatur, og Eizo CG243W klarede sig bedre mht. dette.
  Bemærk venligst, at PA271 kan gå helt ned til 3000 Kelvin og op til 15000 Kelvin, men jeg målte ikke helt ud til yderpunkterne, for at sikre, at målingerne er sammenlignelige med Eizo CG243W.

  Nøjagtigheden i farvegengivelsen er én ting, men lige så vigtigt er farvenuanceringen – altså hvor godt de forskellige små farvenuancer skelnes fra hinanden. Jeg tester derfor også dette med flydende farveovergange, såsom en farveovergang fra f.eks. sort til rød.

  NEC SectraView PA271 har meget imponerende farvegengivelse på alle mine testbilleder. Der er ingen problemer med hverken de mørke eller lyse dele af farveskalaen, og NEC SpectraView PA271 giver et lidt så godt resultat som vores reference model, Eizo CG243W. Farverne er meget imponerende.

  Opløsningen på SpectraView PA271 er 2560x1440 pixel i 16:9-formatet. Jeg foretrækker personligt 16:10 formatet, når skærme skal bruges til arbejdsopgaver, men den høje opløsning er særdeles velegnet til CAD / CAM og placerer også PA271 i en naturlig rolle mellem en 24-tommers skærm og en 30-tommer skærm.

  Folk der arbejder med grafik fremhæver ind i mellem overflade-behandlingerne på IPS baserede PC-skærme. Jeg havde håbet, at SpectraView PA271 ville anvende et IPS-panel med en anderledes overfladebehandling end typiske IPS-paneler, men desværre ser vi meget sjældent A-TW filtre i selv de dyrere modeller. Eizo CG243W brugte heller ikke dette. Det betyder, at NEC SpectraView kan synes at have en lidt beskidt / krystalliseret overfladebehandling, som dog primært er synlig på hvide billeder eller meget lyse nuancer.

  Nogle brugere finder dette distraherende, mens andre ikke bliver generet. Har du før arbejdet foran en skærm med IPS-panel, så vil du dog heller ikke opleve problem med NEC SpectraView PA271, idet overfladebehandlingen er den samme.

  Jeg gik videre til at undersøge gengivelsen af sort og kontrastforholdet. Se nedenfor.

  Out-of-BoxEfter kalibrering
  Sortniveau0,26 cd/m20,13 cd/m2
  Lysstyrke142 cd/m274 cd/m2
  Kontrastforhold546:1569:1
  Kontrastforhold +/- 50  Efter kalibrering målte jeg et sortniveau på 0,13 cd/m2 ved en lysstyrke for hvid på 74 cd/m2. Det er fair, men alligevel et stykke vej fra skærme baseret på VA panelteknologien, som vi for nylig så forbedret til 0,03-0,04 cd/m2 på Eizo EV2333V.

  Vores reference monitor CG243W , der også har et IPS panel, havde en sortgengivelse på 0,19 cd/m2 ved en lysstyrke for hvid på 111 cd/m2. CG243W havde derfor et kontrastforhold på 584:1, mens NEC PA271 har et på 569:1 – og resultatet er dermed mere eller mindre identisk.

  Shadow detail er imponerende præcis, og jeg var derfor i stand til at skelne alle nuancer af mørkegrå i vores monitorTest software. Dette er særdeles positivt, og medvirkende til, at jeg også kunne skelne alle de mørkeste farver fra hinanden i vores gradient farvetests.

  Jeg gik videre til at undersøge lyshomogeniteten på SpectraView skærmen.

  NEC Spectraview PA271 test


  NEC SpectraView 271 har absolut ingen problemer med backlight bleeding eller clouding, hvilket er meget positivt. Dette betyder også perfekt farvehomogenitet på panelet.

  Responstid og spil

  NEC SpectraView PA271 er naturligvis ikke designet til hurtige skydepil, men responstiden er ikke desto mindre vigtig, hvis du planlægger at anvende skærmen til video-redigering eller video-afspilning.

  Og responstiden er ganske god på SpectraView PA271. Skærmen har et Overdrive-kredsløb, og dette bidrager til en hurtigere og mere ensartet responstid for de forskellige farveskift. Jeg så derfor også ganske lidt sløring af hurtige bevægelser, og PA271 holder et pænt niveau.

  Jeg foretog også nogle stresstests og oplevede ingen Overdrive-slør (glorier omkring bevægende objekter) i skift mellem hverken mørke eller lyse farvenuancer. NEC SpectraView er ikke lige så hurtig som egentlige gamerskærme, men sammenlignet med andre IPS-skærme - såsom Dell populære IPS-skærme – ligger PS271 bestemt på samme, pæne niveau.

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne er brede og farverne opretholder intensitet fra vinkler. Dette er også en af fordelene ved IPS panelteknologien, så det var forventet.

  NEC Spectraview PA271 test


  NEC Spectraview PA271 test


  Et andet kendetegn ved IPS teknologi er imidlertid, at kontrasten ofte reduceres fra vinkler, og dette gælder også for NEC SpectraView PA271. Se på billedet herunder, hvordan den sorte farve bliver mere grå fra vinkler.

  NEC Spectraview PA271 test


  Konklusion

  NEC SpectraView PA271 er en dyrere variant af PA271W rettet mod grafisk brug, redigering og arbejde med CAD. Skærmen har meget omfattende kalibreringsmuligheder og funktioner såsom PIP (billede i billede), 2xUSB hub med en USB-switch, samt en fod med omfattende ergonomisk indstillingsmuligheder.

  Vores testresultater giver et tydeligt billede af en skærm, som klarer sig utrolig godt, med meget præcis billedkvalitet, om end farvetemperaturerne konsekvent er en smule for lave, når de måles, og ikke 100% på niveau med Eizo CG243W. I praksishar PA271 har ekstremt flot farvegengivelse og detaljegrad. Skærmen har ingen problemer med ujævnt baggrundsbelysning overhovedet, og betragtningsvinklerne sikrer, at farverne ikke skifter nuance, når du flytter dit hoved fra side til side. Responstiden er også hurtig, og jeg oplevede ingen overdrive slør.

  Gengivelsen af sort er dog ikke særlig dyb, og dette er et generelt problem med IPS baserede skærme i dag. Vi målte lignende resultater på Eizo CG243W modellen. Jeg havde desuden håbet på et panel med en A-TW polarisator på NEC PA271 for at slippe for den krystaliserede overflade fra IPS panelet, men NEC har valgt ikke at anvende sådan en.

  Alt i alt er NEC SpectraView PA271 dog en fantastisk god skærm til grafisk arbejde. Den har nøjagtige billedkarakteristika og meget omfattende billedindstillinger til kalibrering. Prisen er højere end både ikke-SpectraView varianten PA271 og Eizos CG243W. I forhold til sidstnævnte, så har SpectraView PA271 både mindre fordele og ulemper, men overordnet er testresultaterne temmelig ens. For de fleste af grafikerne derude, kan den billigere ikke-SpectraView PA271W sandsynligvis også gå an.

  Pris og forhandler


  PositivNegativMålgruppe
  Billedkvalitet og farvepræcisionPrisGrafisk arbejde
  Meget omfattende billedindstillings-mulighederSortniveauCAD
  Fantastisk farvenuanceringMindre afvigelser i farvetemperaturerVideoredigering
  Intet ujævnt baggrundslys overhovedetIngen A-TW polarizer
  Foden og ergonomiske indstillingsmulgiheder
  Responstid


  NEC SpectraView PA271 debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: NEC SpectraView PA271 debat • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |