Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Asus VG236H - FlatpanelsDK

Test: Asus VG236H

|


Asus VG236H test

Asus VG236H er Asus nye 120 Hz skærm designet til spil. VG236H er en 23-tommer skærm med en opløsning på 1920x1080 pixels og 3D-understøttelse (kræver Nvidia 3D Vision). Asus har også indbygget gode ergonomiske funktioner i VG236H, såsom højdejustering.

Vi har set frem til at kigge nærmere på Asus første 120 Hz skærm efter vi har fået gode resultater i spil fra andre 120 Hz modeller. Vi har allerede testet 120 Hz skærme fra Samsung, LG, og Alienware, men hvor god er VG236H i forhold til disse skærme? Find ud af det i testen her.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev for at få en e-mail, når nye anmeldelser er online.

Panelstørrelse:23"
Opløsning:1920x1080
Responstid:2 ms (g2g)
Overdrive:
Kontrastforhold:20.000:1 (dynamic)
Lysstyrke:400 cd/m²
Farveunderstøttelse:Op til 16,2 millioner farver
Farvespektregengivelse:72 % af ntsc
Signal processering: 6 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):170°/160° (kontrasttab 10:1)
Dotpitch:0.265 mm
Panelnummer (Type):TN
Vægmontering:
Størrelse (HxBxD): 41.9cm x 55.0cm x 25.0cm (med fod)
Vægt:7,0 kg
Justeringsmuligheder

Tilt
Swivel
Højde
Pivot
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI
DisplayPort
Audio (type)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI
Andet
Diverse:

Pris og forhandler:

PricerunnerEDB-priser


De første indtryk

Asus VG236H er ikke anderledes end de fleste skærme i dag. Rammen er lavet af sort, blank plastik og foden er rund.

Asus VG236H test


Kabinettet føles stabilt, og er solidt.

Asus VG236H test


Foden giver brugeren mulighed for at justere VG236H i højden, hvilket er en lækker funktion, som ikke er mulig på særlig mange gamer-skærme. En vippe-funktion er også integreret.

I det nederste højre hjørne af kabinettet findes knapper til at navigere gennem menuerne. Disse er egentlige knapper og ikke berøringsfølsomme knapper, som mange skærme i dag anvender.

Asus VG236H test


Indgangene er placeret på skærmens bagsiden og VG236H har DVI, HDMI og komponent.

I menuerne findes følgende billedindstillingerne: lysstyrke, kontrast,. Trace Free (Overdrive), farve temp, og RGB. Der er også en aspect ratio-menu, hvorfra man kan vælge om skærmen skal vise Fuld, 4:3 eller Overscan.

Endeligt kan der vælges mellem disse billedindstillinger: Scenery, Standard, Theater, Game og Night View.

Strømforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme.

Du kan se vores strømmålinger på Asus VG236H nedenfor.

Out-of-BoxEfter kalibrering
Standby0,7 W0,7 W
PC45,2 W26,2 WEfter kalibrering målte jeg et energiforbrug på VG236H til 26,2 W. Dette er typisk for ikke-LED baserede skærme, men en smule lavere end 23-tommer Alienware AW2310, som også er en 120 Hz skærm.

Forud for testen

Bemærk at skærmen gennem testen, testes der med DVI tilslutning. Grafikkortet er et Geforce GTX260.

Skærmen vil blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Herefter testes den i praksis i alt lige fra tekstbehandling til hurtige spil.

Billedkvalitet på Asus VG236H

Out-of-box billedkvaliteten på VG236H er målt nedenfor i sRGB billedprofilen.

Asus VG236H test


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Standdardindstillingerne giver et flot resultat, og det er ganske overraskende for mig. Gamerskærme har ofte alt for intense og overmættede farver fra start af for at intensivere billedets udtryk.

  Men det er ikke tilfældet på VG236H. Vores VG236H havde meget små farveafvigelser, primært på grund af en forholdsvis præcis gamma. Vi sigter efter gamma på 2,2, og VG236H gengav en gamma, der svingede mellem 2,27 og 2,16, hvilket er ganske pænt for en gamerskærm.

  Farvetemperaturen er også præcis, men lysstyrken er for høj til all-round brug (men egnet til 3D-spil).

  Jeg prøvede at se hvor meget jeg kunne presse ud af VG236H og foretog en kalibrering.

  Asus VG236H test


  Det kalibrerede resultat er rigtig pænt. Jeg behøvede ikke at ændre meget på grund af de gode standardindstillinger, så jeg foretog en RGB kalibrering og sænkede lysstyrken.

  Efter kalibreringen fik jeg gamma tættere på 2,2 og den varierede nu blot med 0,05 fra de mørke gråtoner til de lyse, hvilket er flot for en skærm rettet mod spilbrug. Afvigelserne i farverne er også lave, og farvetemperaturen er meget tæt på vores 6500 Kelvin mål.

  Mine kalibrerede indstillinger:


  Efter kalibrering
  Lysstyrke:18
  Kontrast:80
  Trace Free:60
  RGB:Custom
  • R:98
  • G:89
  • B:90  Trace Free-indstillingsmuligheden er et Overdrive system, som kan forbedre udformningen af responstiden på skærmen. Jeg vil vende tilbage til denne i"responstid og spil"-sektionen.

  Farvenuanceringen (hvordan farverne skelnes fra hinanden) og farvegengivelsen er fair. Jeg testede med flydende farvegradienter og VG236H er placerer sig lidt over gennemsnittet, men jeg oplevede stadig lidt problemer og “bånd” i testbillederne for de flydende farveovergange. Det vidner om, at ikke alle farve skelnes korrekt fra hinanden.

  Dette er dog et typisk resultat på de prisbillige TN paneler og gamerskærme generelt. Asus formår at gengive de fleste farver pænt, men flere af de mørkere farver kan ikke fuldstændig adskilles.

  Alt i alt er farvegengivelsen på VG236H over gennemsnittet og bedre end på Samsung 2233rz, men ikke 100 % på niveau med Alienware AW2310.

  Asus VG236H har et blank panel og selv om nogle brugere foretrækker dette, kan man ikke komme uden om, at det kan give generende refleksioner i dagstimerne. Ind i mellem ses spejlinger i overfladen og sollys kan være et problem.

  Asus VG236H test


  Nedenfor har jeg målt sortniveauet og kontrastforholdet:

  Out-of-BoxEfter kalibrering
  Sortniveau0,38 cd/m20,14 cd/m2
  Lysstyrke354 cd/m2117 cd/m2
  Kontrastforhold931:1836:1
  Kontrastforhold usikkerhed +/- 50  Efter kalibrering målte jeg et sortniveau på 0,14 cd/m2, hvilket er bedre end på LG W2363D og Alienware AW2310, og tæt på det resultat, som vi opnåede på Samsung 2233rz. Jeg ville stadig foretrække en dybere gengivelse af sort, men sammenlignet med konkurrenterne, leverer Asus et pænt resultat.

  Asus VG236H test


  Shadow detail gengives fair, men ikke perfekt. Det blanke panel synes at skære de mørkeste gråtoner fra, så de blot gengives som het sort. Jeg var i stand til at skelne de fleste gråtoner, men de 3-4 mørkeste nuancer af grå, blev gengives som sort.

  Endelig har jeg taget et billede af et helt mørkt rum at undersøge for clouding / backlight bleeding (ujævn lysfordeling på skærmen) problemer.

  Asus VG236H test


  Asus VG236H har en anelse ujævnt lys langs kanterne, men det holdes på et acceptabelt niveau. Kameraet har øget effekten end smule i forhold til hvad jeg oplevede i praksis.

  Responstid og spil

  Responstiden er naturligvis af stor betydning i anmeldelser af gamerskærme og i dette afsnit vil jeg undersøge responstiden, slør, overdrive slør og input lag.
  Se også frem til en sammenlignende artikel mellem LG W2363D og Asus VG236H.

  Responstiden på Asus VG236H er god. VG236H er dog ikke den allerhurtigste skærm jeg endnu har testet, når det kommer til responstid og slør, men den klarer opgaven som gamerskærm meget fornuftigt.

  Jeg så en smule slør på hurtige bevægelser på skærmen, og sløret blev en tand kraftigere på farveskift i de mørke farver, sammenlignet med farveskift i de lyse farver. Men igen; sløret er ganske beskedent.

  Trace Free-indstillingen i menuen er - som nævnt tidligere - et Overdrive system (som skal forbedre responstiden på skærmen ved at tilføre højere strøm-effekt). Den er som standard sat til 60 og jeg foreslår, at du holder den her. Forøges den til 80 får du udtalt Overdrive slør (glorier omkring bevægende objekter) og reduceres den til 40 får du mere udpræget slør og sløring af hurtige bevægelser.

  På 60 oplever jeg stadig en anelse Overdrive slør (hvide glorier omkring bevægende objekter og mennesker på skærmen), men det er ganske beskedent, og kun synlig på nogle af de mørkere farveovergange.

  Asus VG236H er summeret set en meget hurtig skærm, og meget velegnet til spil og film. Responstiden er hurtig, men ikke den hurtigste vi har oplevet på en gamerskærm.

  Vi foretog også en input lag test. Input lag er forsinkelsen fra skærmen modtager et signal til at det rent faktisk gengives på skærmen. For at teste input lag anvendes en DVI-splitter og vores egen inputlagTest software.

  Jeg målte input lag til 0 frames (0 ms) op imod LG W2363D, hvilket er et perfekt resultat. I de senere W2363D vs VG236H artikel bringer jeg også en række sammenlignende billeder af de to skærme.
  Det er klart, at der kan være visse afvigelser i side-by-side målinger af input lag, men resultatet vidner ikke mindst om en flot ydelse.

  Bemærk, at du skal bruge et dual-link DVI-kabel for at få skærmen til at køre 120 Hz. 120 Hz er ikke understøttet via HDMI på VG236H.

  3D-spil

  3D-spil kræver Nvidia 3D Vision, som vi har testet her. Asus VG236H kan også købes sammen med Nvidia 3D Vision i en bundle.

  Jeg vil ikke sige meget om 3D spiloplevelse på VG236H. Oplevelsen er stort set lig andre 120 Hz skærme og VG236H har ligesom de andre 120 Hz skærme lidt problemer med crosstalk, men intet alarmerende.

  Lysstyrken er meget høj på VG236H, når den er indstillet til 100% i skærmens menu, og det er vigtigt, fordi 3D-brillerne reducerer lysstyrken på skærmen en del.

  Det blanke panel kan dog være generende. Fordi det reflekterer lys kan det også påvirke 3D-oplevelsen, hvis du spiller i dagtimerne. Derfor vil jeg også foreslå, at 3D på VG236H nydes i mørkelagte rum.

  Betragtningsvinklerne

  Betragtningsvinklerne er ikke særlig brede og det skyldes, at Asus anvender TN panelteknologien, der generelt er kendt som den med de smalleste betragtningsvinkler. Jeg oplevede ret tydelige skift i farverne fra vinkler og kontrasten blev også reduceret.

  Især de meget lyse farver skifter i høj grad nuance fra vinkler og bliver næsten komplementære fra større vinkler. Det er ikke særlig kønt at kigge på.

  Asus VG236H test


  Asus VG236H test


  Konklusion

  VG236H er en meget vellykket 120 Hz skærm fra Asus. Den blanke, sorte ramme får skærmen til at ligne mængden, men højdejusterings-funktionen er kærkommen tilføjelse. Det blanke panel kan dog være problematisk til tider pga. genspejlinger.

  Farvenøjagtigheden er overraskende god - selv i standard billedprofilen. Farvenuanceringen er også pæn og tæt på Alienware AW2310 som vi roste for netop farvegengivelsen i gamer-skærm segmentet. Gengivelsen af sort blev målt til 0,14 cd/m2 efter kalibrering, hvilket er typisk for skærme baseret på TN paneler. Betragtningsvinklerne er dog meget smalle.

  VG236H har samtidig en lav responstid, og kun en anelse slør og overdrive slør. Input lag blev målt til 0 ms, og disse to aspekter bidrager til en rigtig god spiloplevelse, samt overbevisende 3D-billedkvalitet

  Asus VG236H er på den måde en overbevisende 120 Hz skærm og absolut værd at overveje, hvis du primært spiller på din PC. 120 Hz skærme er et must for gamere i dag, og for nylig er flere 120 Hz skærme landet på maredet. VG236H klarer sig godt i forhold til konkurrencen, og selvom den har et par mangler, så belønner vi den gode spilydelse med vores Top Anbefalings Award.


  Tryk på awarden for at læse mere.


  Tilmeld dig vores Nyhedsbrev for at få en e-mail, når nye anmeldelser er online.

  PositivNegativMålgruppe
  FarvegengivelseBetragtningsvinklerGaming
  ResponstidBlankt panel3D gaming
  Standard billedindstillingerLidt ujævnt baggrundslysMultimedia
  120 Hz og lavt input lag
  Højde, tilt og dreje-justering


  Pris og forhandler:

  PricerunnerEDB-priser


  Asus VG236H debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: Asus VG236H debat • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |