Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Eizo EV2333W - FlatpanelsDK

Test: Eizo EV2333W

|


Eizo EV2333W test

Eizo EV2333W er en ny 23 tommer skærm fra Eizo, der er yderst velrenommeret indenfor grafik og professionelle skærm. De første meldinger fra EV2333W pegede på en utrolig dyb gengivelse af sort, og vi er derfor spændte på at kigge nærmere på EV2333W.
Skærmen sigter mod grafisk arbejde samt de kvalitetsbevidste forbrugere, og er desuden udstyret ned Eizos EcoView sensor, der skal reducere strømforbruget.

Eizo EV2333W er en lidt mere mainstream skærm end de fleste af Eizos professionelle monitorer. Men kan den leve op til Eizo navn? Og hvordan er billedkvaliteten i forhold til for eksempel NEC EA231WMi, som vi for nyligt har testet? Og er rygterne om meget dyb sorte sandt? Det finder FlatpanelsDK ud af i denne test af Eizo EV2333W.

Eizo EV2333W er tilgængelig i både sort og grå kaldet henholdsvis EV2333W-BK og EV2333W-GY

Panelstørrelse:23"
Opløsning:1920x1080
Responstid:7 ms (g2g)
Overdrive:
Kontrastforhold:3000:1
Lysstyrke:300 cd/m²
Farveunderstøttelse:16,7 millioner farver
Farvespektregengivelse:72 % af NTSC
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178°/178° (kontrasttab 10:1)
Dotpitch:0.265 mm
Panelnummer (Type):PVA
Vægmontering:
Størrelse (HxBxD): 54.7-34.6cm x 51.7-22.1cm x 22.0cm (med fod)
Vægt:7,1 kg
Justeringsmuligheder

Tilt
Swivel
Højde
Pivot
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI
DisplayPort
Audio (type)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI
Andet
Diverse:

Pris og forhandler:


De først indtryk

Eizo EV2333W har mat, sort plastik finish. Eizo har slanket EV2333W lidt sammenlignet med de fleste andre Eizo skærme, hvilket er rart, fordi den nu tager mindre plads på skrivebordet. Designet er imidlertid stadig meget industrielt, men i velkendt Eizo stil..

”Eizo


EV2333W har en såkaldt TriStand, hvor du kan justere skærmen efter behag. Og TriStand-foden fungerer rigtig godt fordi du kan sænke EV2333W hele vejen ned til dit bordet, samt hæve den utroligt meget.

”Eizo


Foden giver også brugeren mulighed for at vippe og dreje skærmen. Pivot er tilmed muligt.

”Eizo


Alle indgange findes på skærmens bagside og disse omfatter DVI, DisplayPort samt D-SUB (VGA). Ingen USB hub er indbygget.

”Eizo


Skærmens menu har færre billede-indstillingsmuligheder end andre Eizo skærmen, men langt flere end typiske PC-skærme. I hovedmenuen findes: Lysstyrke, Kontrast og EcoView indstillinger samt Custom, sRGB, Text, Picture og Movie billedprofiler.
Der kan også justeres på farvetemperatur, gamma, saturation, hue, gain og overdrive (off, standard og enhanced).

Effektforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme

Målingerne på Eizo EV2333W kan ses herunder.

Out-of-BoxEfter kalibrering
Standby0,0 W0,0 W
PC38,9 W26,1 WEizo EV2333W har et strømforbrug på 26,1 W efter kalibrering. Dette blev målt uden EcoView-funktionen, da du lige så godt slukke for EcoView, dels for ikke at forværre billedkvaliteten, dels fordi du kan opnå et lige så lavt strømforbrug ved manuelt at sænke lysstyrken på skærmen.

26,1 W efter kalibrering er fair og bedre end på NEC EA231WMi.

Eizo har også en handy lille beregner det kan hjælpe dig med at udregne, hvor meget du kan spare i strøm: Beregn besparelser med Eizos EcoView.

Forud for testen

Bemærk at skærmen gennem testen, testes der med DVI tilslutning. Grafikkortet er et Geforce 7900GTO.

Skærmen vil blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Herefter testes den i praksis i alt lige fra tekstbehandling til hurtige spil.

Billedkvalitet på Eizo EV2333W

Out-of-box billedkvaliteten på EV2333W er målt herunder.

”Eizo


For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

 • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
 • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
 • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
 • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
 • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

  Indstillingerne direkte fra kassen på EV2333W er ikke helt så præcise, som på nogle af Eizos dedikerede grafikerskærme, men stadig et rigtig godt udgangspunkt for præcis og god billedkvalitet.

  Min primære bekymring, er de afvigelser der er i de mørkegrå nuancer, som er forårsaget af en lidt for høj gamma i de mørkeste nuancer. Det betyder i praksis, at de mørkegrå nuancer en smule mørkere end de burde være, og derved kan nogle af dem falde sammen og gengives som én og samme farve.

  Lysstyrken er også for højt sat, men bemærk, at jeg slog EcoView funktionen fra og derved målte på 100 % brightness. Farvetemperaturen er en tand for lav

  Jeg skiftede nu til sRGB profilen på EV2333W og tog en ny måling.

  ”Eizo


  sRGB billedprofilen er lidt bedre end standardindstillingerne, men ikke perfekt. Gamma er stadig en smule for høj på de mørkegrå nuancer. Farvetemperatur er tæt på vores 6500 Kelvin reference og lysstyrken er nu også velegnet til at udføre arbejde på EV2333W.

  Jeg foretog nu en komplet kalibrering på EV2333W og mit resultat kan ses nedenfor.

  ”Eizo


  Min kalibrering gør Eizo EV2333W i stand til at gengive et meget præcist billede, med meget naturlige og præcise farver. Gamma er nu også spot-on på 2.2 for alle gråtoner og farvetemperaturen er også 6500 Kelvin, som vi sigter efter. Et rigtig flot resultat af EV2333W.

  Her er mine indstillinger efter kalibrering:  Efter kalibrering
  Profil:sRGB
  Lysstyrke:33
  Kontrast:50
  Eco Mode:Off
  Auto Brightness:Off
  RGB:Manuel
  • R:84,4
  • G:72,4
  • B:69,8  Jeg gik videre til at undersøge EV2333W i praksis og kørte forskellige farvetests, herunder nogle gradienter med forskellige glidende farveskift (f.eks. et glidende farveskift fra sort til rød). Eizo EV2333W gør det godt og den interne farvebehandling, såvel som farvegengivelsen i praksis er overbevisende. EV2333W har nogle mindre problemer med at skelne alle de mørkeste farvenuancer, men det er ikke kritisk.

  Samlet set er billedkvaliteten på EV2333W meget flot. Den har gode, nøjagtige farver og behagelig anti-reflektesiv coating. Nogle brugere foretrækker VA paneler som har en mere diskret og glat coating i forhold til den mere krystalliserede coating, som IPS panelerne bruger.
  Jeg er for så vidt enig i dette, selvom jeg dog personligt ikke er så generet af coatingen på IPS panelerne.

  Jeg fornemmede også, at EV2333W i praksis formåede at gengive en dyb sort og derved højt kontrastforhold, men jeg foretog også en måling af dette. Nedenfor kan du se hvad jeg fandt.

  Out-of-BoxEfter kalibrering
  Sortniveau0,08 cd/m20,04 cd/m2
  Lysstyrke237 cd/m297 cd/m2
  Contrast ratio2963:12425:1
  Kontrastforhold er angivet med en usikkerhed på +/- 100  Gengivelsen af sort på EV2333W efter kalibrering er 0,04 cd/m2, hvilket er fantastisk. Det meget lave sortniveau er en lille revolution for PC skærme og dybde af sort på Eizo EV2333W er faktisk på niveau med nogle af de bedste LCD-TV og plasma-TV derude. Det er meget atypisk for PC skærme at præstere så godt.

  Vi kunne også fremvise en meget dyb sort på Samsung F2380, men den havde frygtelig dårlig shadow detail, som betød, at den fjernede alle detaljerne i mørke film og spilscener (fordi de fleste mørke farver blot blev gengivet som helt sort) og den samtidig ikke var særlig velegnet til grafisk brug.
  Jeg var derfor spændt på at se om EV2333W klarede denne opgave bedre og samtidig kunne opretholde den meget dybe sortgengivelse.

  Eizo EV2333W havde lidt problemer med shadow detail før kalibrering. Det var imidlertid ikke kritisk og efter kalibrering var jeg i stand til at forbedre shadow detail betydeligt. Jeg kunne nu skelne størstedelen af de mørkeste gråtoner og kun de 1-2 mørke gråtoner faldt sammen med den sorte farve.
  Shadow detail på EV2333W er således langt bedre end på Samsung F2380

  Endelig undersøgte jeg for clouding / backlight bleeding problemer på EV2333W.

  ”Eizo


  Eizo EV2333W har ingen clouding / backlight bleeding, hvilket er meget positivt taget den dybe gengivelse af sort i betragtning.

  Responstid

  Eizo EV2333W har problemer med slør ved hurtig bevægelse og er absolut langsommere end nogle af Eizos tidligere skærme. PVA paneetl i EV2333W er ikke kendt som det hurtigste på markedet, men Overdrive funktionen, der ellers skal forbedre responstiden på EV2333W, forbedrer ikke meget.

  Jeg så i flere tilfælde slør i hurtige spil. Jeg kunne ændre Overdrive til"Enhanced" i skærmens menu, hvilket forbedrer responstiden en smule uden at introducere yderligere overdrive trailing, men EV2333W er ikke særlig egnet som spilskærm.

  EV2333W er tilstrækkeligt til videoredigering, men hvis du bruger meget tid med spil foran PC skærmen, vil jeg mene Eizo EV2333W er for langsom.

  Både Dell U2410 og NEC EA231WMi er hurtigere med deres IPS paneler og bedre Overdrive kontrol.

  Betragtningsvinkler

  Betragtningsvinklerne er fair, men smallere end på IPS baserede skærme som f.eks. Dell U2410. Både farver og kontrast mister intensitet fra vinkler, men resultat er samtidig mindre prominent end på TN paneler, som er meget udbredte som PC monitors i dag.

  Betragtningsvinklerne kan ses nedenfor:

  ”Eizo


  ”Eizo  Konklusion

  Eizo EV2333W er en typisk Eizo skærm, men samtidig også en smule anderledes. Den nye TriStand har fantastisk ergonomiske muligheder for at tilpasse skærmens position. Du kan faktisk sænke skærmen hele vejen ned til bordpladen. EV2333W er noget slankere end de fleste andre Eizo skærme.

  Selvom EV2333W er en del af Eizos Eco line-up, har Eizo ikke forsømt billedkvaliteten. EV2333W er ikke en skærm for den professionelle grafikere, men den har alligevel et meget præcist billede, og dækkende billed-indstillingsmuligheder.

  Standard-indstillinger er overbevisende, og sRGB billedprofilen er ligeledes god. Den meget dybe gengivelse af sort på 0,04 cd/m2 er en lille revolution for PC skærme og sammen med overbevisende shadow detail, sætter EV2333W nye standarder for kontrastforhold på computerskærme. Betragtningsvinklerne er omvendt stadig begrænsede og responstiden EV2333W er langsom, hvilket diskvalificerer EV2333W til hurtige spil.

  Alt i alt er EV2333W en meget egnet skærm til grafik og redigering. Den meget lave gengivelse af sort er unik, men til multimedie og spil er EV2333W er anelse for langsom. EV2333W bygger på Eizos meget minutiøse tilgang til billedkvalitet og det har også den effekt, at EV2333W har et præcist og naturligt billede, samtidig med en høj opløsning, som sjældent ses på 22-23-tommer skærme.

  Jeg tildeler derfor EV2333W med vores Top Anbefalings Award for de grafiske egenskaber til en attraktiv pris. Til multimedia og spil bør du dog lede andetsteds.


  Tryk på awarden for at læse mere.


  Pris og forhandler:


  PositivNegativMålgruppe
  BilledkvalitetResponstidGrafikere
  ErgonomiBetragtnignsvinklerFotografer
  Meget dyb sortKontor/All-round
  Høj opløsningKræsne brugere
  Standard-indstillinger  Eizo EV2333W debat

  Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=15854 • Flere anmeldelser

  Test: Sony A90J OLED

  16 Apr 2021 |

  Test: Chromecast med Google TV

  09 Apr 2021 |

  Test: PlayStation 5

  08 Dec 2020 |

  Test: Xbox Series X

  01 Dec 2020 |