Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Panasonic Z1 - FlatpanelsDK

Test: Panasonic Z1

|


Vi har allerede anmeldt Panasonics modeller i de billigere prislejer op til de lidt dyrere, men nu tager vi Panasonics absolutte topmodel ind på testbænken.
Det er Z1 modellen der eliminerer kablerne. Alle signaler sendes trådløst op til den tynde plasma-skærm, når de blot er tilsluttet en medieboks, der f.eks. kan gemmes væk i skuffen. Du kender også Panasonic Z1 fra Tv reklamerne, hvor der reklameres med 600 Hz.

Panasonic Z1


Panasonic Z1 kommer i 46 og 54 tommer og er langt fra en billig fornøjelse. Men hvordan præsterer den på billedkvaliteten? Og leverer den reelt set noget i forhold til Panasonics billigere modeller end det trådløse system og mere strømlinet design? Det undersøger FlatpanelsDK i denne anmeldelse.

Se også frem til anmeldelser af Panasonics 2010 modeller. Den første anmeldelse af Panasonics 2010 modeller kommer online d. 15-16. februar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få direkte besked, når anmeldelsen er online.

Panasonic Z1 kommer i 46 og 54 tommer under modelbetegnelserne TX-P46Z1E og TX-P54Z1E

Panelstørrelse:46" widescreen (plasma)
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:2.000.000:1 (dynamisk)
Lysstyrke:-
Farveunderstøttelse:16,7 millioner
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):Plasma (Panasonic)
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 71,8.6cm x 124.9cm x 4.8cm (uden fod)
Vægt25 kg
Indbyggede højttalere: (monteres separat)
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
• VGA
• DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
• Audio (type) (Audio in/out)
• SCART (2 indgange)
• S-video
• Komposit
• Komponent
• HDMI (4 indgange)
• Andet
Udgange
• Audio (type) (1 udgang)
• SCART
• S/PDIF (optisk)
Tunere
• Analog
• DVB-T
• DVB-T (MPEG4)
• DVB-C
• DVB-C (MPEG4)
• DVB-S
• DVB-S (MPEG4)
• Andet
Diverse:Manual på dansk


Pris og forhandler:

46 tommer54 tommer



De første indtryk

Panasonic Z1 adskiller sig gevaldigt fra sine mindre brødre i G10, X10 og V10 serierne.

Panasonic Z1


Den er ikke blot meget slankere, men har også et helt andet look, der sætter Z1 mere i bås med den moderne designstil, som har hersket gennem 0'erne.

Panasonic Z1


Den øverste del af rammen og nederste del af rammen er udført i pænt, børstet aluminium, mens siderne af skærmen har et blankt, sort look.

Panasonic Z1


Z1 serien kommer som udgangspunkt uden højttalere. Disse monteres på siden af skærmen efter behag, men man kan også vælge at benytte modellen helt uden højttalere og i stedet bruge et separat anlæg.

Panasonic Z1


Panasonic Z1 er ganske tynd og blandt de tyndeste plasma-Tv på markedet, med undtagelse af Samsungs B850 serie. En af hemmelighederne er, at man har placeret meget af styreelektronikken i den eksterne boks, der også indeholder skærmens digitale tunere, HDMI indgange osv.

Panasonic Z1


Foden giver brugeren mulighed for at dreje skærmen.

Panasonic Z1


Selve boksen er på størrelse med en DVD eller Blu-Ray afspiller, om end sådan en ikke er indbygget (det ville have været smart). På bagsiden af boksen tilslutter man sine enheder, som f.eks. DVD afspiller, Blu-Ray afspiller, Mediecenter, spilkonsol, tv-signal osv., hvorefter alle disse signaler sendes trådløst til skærmen.

Panasonic Z1


Den trådløse forbindelse fungerer vha. en modtagerenhed og en sendeenhed. Sendeenheden tilsluttes den eksterne medieboks, mens modtagerenheder tilsluttes på bagsiden af Tv'et. Det trådløse system er således ikke indbygget direkte i Tv'et, men kræver tilslutning af eksternt tilbehør, hvilket er minus.

Forud for testen:

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digitals HDTV boks, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Med Z1 følger to fjernbetjeninger, som til forveksling ligner hinanden var det ikke for farvevalget. Den ene fjernbetjening er sort og den anden er grå. Men hvorfor to fjernbetjeninger? Jo, fordi så kan du styre både boksen og fjernsynet, hvis de står forskellige steder i huset. Der er ikke meget ved at skulle pege på boksen, hver gang der skal skiftes kanal, hvis boksen er placeret i et andet rum.

Panasonic Z1


Fjernbetjeningerne er meget lig dem som vi fandt på G10 og V10 modellerne. Der er store knapper, men fjernbetjeningerne er ikke de kønneste i verden.

Skærmens menuer giver ikke så omfattende indstillngsmuligheder, men de mest essentielle findes. Det inkluderer billedprofil, kontrast, lys, farve, skarphed, farvestyring, eco-format, P-NR, RGB (rød, grøn, blå) og gamma.

Panasonic Z1


Den trådløse forbindelse er ikke svær at sætte op. Første gang du tilslutter modtagerenheden og sendeenheden beder skærmen dig om at holde et par knapper nede, hvorefter du er klar til at nyde dit nye trådløse Tv. Jeg prøvede at fremprovokere udfald i signalet ved f.eks. at placere boks og Tv langt fra hinanden og i forskellige rum eller bag objekter. Her er hvad jeg fandt.

Boksen kan godt forstyrres, hvis der går folk ind gennem signalvejen, men signalet er generelt ret stabilt. Jeg prøvede at placere medieboksen go skærmen i to separate rum, men det gik desværre ikke. Så snart jeg lukkede døren, røg forbindelsen.

Panasonic Z1 kan dog snildt holde et stabilt trådløst signal på 8-10 meters afstand. Man skal dog ikke placere alt for mange møbler mellem Tv og medieboks. Før billedet på skærmen forsvinder helt, sænker den trådløse forbindelse kvaliteten en anelse, så billedkvaliteten reduceres. Et fuldt signal bør derfor foretrækkes for optimal billedkvalitet.

Z1 har også Panasonic nye VIERA CAST system, som vi her dedikerer lidt spalteplads til. I korte træk er det en internet-opkobling, der hiver internetindhold direkte ind i stuen på Tv’et. Det fungerer i stil med Samsungs [email protected], som vi omtalte i forbindelse med vores test af deres LED-TV B7000 samt Sonys nye AppliCast, der blandt andet findes på W5500 serien.
En stor ulempe ved Panasonics internet-funktionalitet og DLNA er dog, at det ikke fungerer trådløst. Det skal tilsluttes et fysisk kabel og det er altså en sjov disposition, når man netop har forsøgt at lave et trådløst Tv med Z1.

Highslide JS


Når man går ind i Panasonics VIERA CAST system vha. fjernbetjeningen, kommer et billede op, hvor man kan vælge mellem fanerne: videoclips, aktiekurser, vejret, Youtube og Picasa. Herudover er der to faner til andre elementer. Det kræver selvsagt, at man tilslutter Tv’et til internettet. På Z1 skal det gøres vha. et fysisk ethernet kabel. Det er ærgerligt, at der ikke er indbygget trådløst netværkskort.

Highslide JS


Picasa billedtjenesten giver adgang til en række billeder, hvor man også kan køre diasshow eller selv søge. Det samme er tilfældet for YouTube funktionen. Man kan se de nyeste, mest sete eller featured videor – eller man kan vælge selv at søge. Al tekst i VIERA CAST er på engelsk. Systemet fungerer fint og reagerer hurtigt. Opbygningen er logisk, men jeg savner stadig, at disse systemer integreres mere interaktivt i forhold til selve Tv-delen. Man skal altid ind i en separat skærm i stedet for blot at kunne hive aktiekurserne op på skærmen i et lille vindue mens man ser et andet program.

Highslide JS


Endeligt har Z1 det tidligere omtalte DLNA system. DLNA lader dig streame musik, billeder og video direkte til skærmen fra en PC i hjemmet. På den måde kan man se alle sine feriebilleder og høre sin yndlingsmusik på Tv’et uden besvær.

DLNA på Z1 understøtter blandt andet DivX formatet, hvilket jeg er sikker på mange vil værdsætte. Jeg forsøgte mig også med mpeg2, mpeg4 og mkv filer, men Z1 spiste kun den førstnævnte. Kvaliteten er ikke helt i top – min PS3 leverer eksempelvis bedre billede på samme videoklip.

Billeder og musik understøttes naturligvis også. Billederne skaleres dog ikke fantastisk. Jeg kunne ikke afspille mine musikfiler via DLNA– på trods af, at de var i mp3 format. Hmm, underligt…

Brugerinterfacet i DLNA systemet er slet ikke lige så lækkert, som i VIERA CAST, hvilket kan undre. Navigeringen foregår dog hurtigt, og det er også muligt at pause og spole i videoklip. DLNA i Panasonic Z1 fungerer tilfredsstillende, men det er stadig mangelfuldt. Det er på ingen måde et substitut for den DLNA funktionalitet der er i f.eks. min PlayStation 3.

Effektforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme.

Målingerne på Panasonic Z1 ses herunder:

Out-of-Box (gns)Efter kalibrering (gns)
Standbyforbrug0,2 + 0,4 W0,2 + 0,4 W
Almindelig Tv brug (gns.)195 +42,1 W181 + 42,1 W
HDTV visning (gns.)195 + 42,1 W181 + 42,1 W



Målingerne er foretaget på 46 tommer versionen af Z1. Bemærk, at boksen til Z1 også forbruger strøm når Tv'et er tændt. Jeg har målt en gennemsnitsværdi for boksen, som er angivet i tabellen ovenfor efter plus tegnet. Sammenlagt forbruger Panasonic Z1 omkring 220 W efter kalibrering.

Panasonic Z1 varierer ikke meget i strømforbrug før og efter kalibrering. Det skyldes, at Z1 i sin standard billedprofil ikke har så kraftig lysstyrke.

Billedkvalitet

Jeg har taget en indledende måling af skærmens billedkvalitet herunder.

Panasonic Z1



For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Panasonic Z1 har ikke helt præcise billedparametre direkte udpakket fra kassen. Den klarer sig lidt bedre end Panasonic V10, men der er stadig afvigelser på farverne, og specielt på de mørkegrå nuancer, hvilket indikerer, at skærmen ikke har så god shadow detail (skærmens evne til at skelne de mørkeste farver fra hinanden) fra start af.

    Dette er blandt andet et resultat af, at gamma’en er lidt for høj og ubalanceret. Den går fra 2,1 i de lyse nuancer til 2,9 i de mørke nuancer. I praksis betyder det, at lyse farver gengives lidt for lyse (fordi gamma er lidt for lav for de lyse), mens mørke farver gengives en del for mørke (fordi gamma er høj for de mørke). Vi sigter efter en gamma på 2,2 for alle gråtoner.

    Panasonic Z1


    Farvetemperaturen på Panasonic Z1 er derimod ganske fin og tæt på vores reference på 6500 Kelvin. Det sikrer, at billedet hverken har en rødlig eller blålig tendens.
    Bemærk endeligt, at lysstyrken er ret lav på blot 46 cd/m2. Det skyldes, at Panasonic har en indbygget Eco Mode, som er aktiveret i standard-indstillinger. Denne tilpasser lyset til omgivelserne, så i disse mørke vintertider, skruer skærmen automatisk ned for lysstyrken.

    Læs mere om hvad udtryk som farvetemperatur og gamma betyder for billedet i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

    Jeg prøvede nu at indstille skærmen i sin THX profil og måle resultatet:

    Panasonic Z1


    THX profilen forbedrer gengivelsen af farverne markant. Farvetemperaturen er en anelse for lav, men tæt på vores mål på 6500 K.

    Til gengæld er gamma for de mørkeste farver ikke overbevisende. Det giver sig også udslag i gengivelsen af de mørkeste nuancer, som du kan se på grafen ovenfor, hvor der er ret store afvigelser.

    THX profilen giver således ikke et perfekt billede på Z1. Farvegengivelsen er lidt mere præcis end på Panasonics V10 serie, men gengivelsen af de mørke gråtoner (shadow detail) er langt fra lige så god. Det burde være på plads i THX profilen.

    Panasonic Z1


    Jeg foretog nu en kalibrering for at se om jeg kunne udbedre problemet med den lidt for høje gamma i de mørke gråtoner, for derved at forbedre gengivelsen af mørke farver og shadow detail, som i THX profilen har en tendens til at falde lidt sammen, så skærmen ikke skelner alle de mørke farver fra hinanden.

    Her er hvad jeg nåede frem til:

    Panasonic Z1


    Jeg var i stand til at forbedre gengivelsen af de mørkeste nuancer, hvilke er så vigtige for den overordnede oplevelse af billedkvalitet – specielt i mørke filmscener og spil.

    Med de relativt få ændringer jeg nu har introduceret i THX profilen får man således et bedre billede på Panasonic Z1. Det burde dog have været på plads fra start af i en THX profil.

    Her er mine indstillinger efter kalibrering:

    Efter kalibrering
    Profil:THX
    Kontrast-
    Lys:+4 til +6
    Farve:30
    Skarphed:0
    FarvestyringFra
    Eco modeFra
    Eco-formatFra
    P-NRFra
    Intelligent Frame CreationFra


    THX profilen giver et bedre udgangspunkt for god billedkvalitet end standard billedprofilen, så derfor har jeg taget udgangspunkt i denne. Man mister muligheden for at justere gamma, når man vælger THX profilen, men denne indstillingsmulighed kan hentes frem ved i stedet at benytte biograf profilen.

    Panasonic Z1


    Jeg har hævet indstillingen kaldet Lys for at forbedre gamma forløbet på Z1. Dette er blandt andet nødvendigt for at skabe balance i billedet og for at gøre skærmen i stand til at gengive shadow detail (evnen til at skelne de mørkeste nuancer fra hinanden) bedre.

    Bemærk også, at skærmen har en såkaldt eco-format indstilling, der indstiller lyset på skærmen efter lyset i omgivelserne. I dagslys intensiveres lysstyrken på skærmen, mens den reduceres i aftentimerne. Den kan med fordel anvendes, hvis man ikke ønsker at rode for meget med indstillingerne, men ellers anbefaler jeg at benytte THX profilen i aftentimerne.

    Panasonic Z1


    I praksis er billedet på skærmen pænt og flot og overbevisende. Det har mange karakteristika fra sine mindre brødre i Panasonics plasma-Tv serier, og generelt holder Panasonic samme gennemgående filosofi omkring billedkvalitet på alle deres plasma-Tv.

    Almindelige Tv signaler gengives pænt. Der er lidt problemer med de analoge signaler, som mange stadig modtager, hvis de har kabel-tv, mens de digitale kanaler står pænere. Gengivelsen af digitale kanaler er ikke perfekt, og man kan savne en anelse detaljegrad, men Panasonic Z1 klarer opgaven på niveau med V10 modellen - altså ganske overbevisende.

    Panasonic Z1


    Et af problemerne ved den generelle gengivelse af billedet er dog det lidt skæve gammaforløb. I praksis får det den betydning, at nogle af de mørkeste farver falder sammen og ikke skelnes fra hinanden, men blot gengives som én nuance. Visse nuancer af grå har også et let rødligt skær, og så er nogle af de lyseste farver en tand for lyse. Dette problem eksisterede ikke på V10 modellen, og det er heller ikke kritisk for billedgengivelsen på Z1, men det kan dog bemærkes – også efter kalibreringen om end i mindre grad.

    HD signaler er selvsagt flotte, og Panasonic imponerer på dette punkt. Gengivelsen er meget lig den på V10, som vi roste for flotte HD billeder. Også i hurtige bevægelser fra opretholder Panasonic Z1 en høj detaljegrad, så actionscener og sport fremstår utrolig flot og skarpt.
    1080p24 signaler understøttes også korrekt.

    Panasonic Z1


    Generelt om responstiden og gengivelse af bevægelser i f.eks. sport og actionscener, gælder at Panasonic klarer opgaven rigtig godt og den er blandt de hurtigste skærme på markedet. Slør er minimeret, om end på samme niveau som på Panasonics billigere serier.

    Der forekommer fortsat den lidt specielle type slør på bevægelse, som kendes som fosfor-slør. Det skyldes, at den fosfor som plasma-panelet tegner på ikke"glemmer" farven hurtigt nok, så visse objekter kan få en grønlig eller gullig nuance, når der sker hurtig bevægelse på skærmen.

    Panasonic fremhæver også 600 Hz på Z1 modellen, blandt andet i Tv-reklamen, hvor der spilles tennis i en dystre, mørke omgivelser. 600 Hz på plasma-Tv er ikke sammenligneligt med de 100 Hz og 200 Hz systemer der findes på LCD-TV. 600 Hz på plasma betyder, at de små pixels blinker med 600 Hz – 600 gange per sekund. På LCD-TV betyder 200 Hz, at der vises 200 billeder hvert sekund.

    Panasonic Z1 har også indbygget et såkaldte"Intelligent Frame Creation" system, der tilsvarer 100 Hz og 200 Hz, som findes på LCD-TV. Kort fortalt har systemet til funktion at"udregne" nye billeder på baggrund af de eksisterende, som så indsættes imellem de eksisterende billeder (modtaget fra f.eks. tv-signalet eller Blu-Ray afspilleren). Det skal skabe en mere flydende gengivelse af billedet - f.eks. når der panoreres hurtigt fra mål til mål på en fodboldbane.

    Panasonic Z1


    Jeg undersøgte også Z1 sammen med en spilkonsol, for at afgøre om skærmens lider af forsinkelse mellem signal og det billede der vises på skærmen (input lag). Jeg oplevede en smule mere input lag på Z1 end på V10. Det kan afhjælpes en smule ved at slå IFC (Intelligent Frame Creation) fra, men den trådløse forbindelse mellem Tv og boks introducerer en anelse forsinkelse.

    Systemet fungerer også efter hensigten, men er ikke problemfrit. Det er lidt en smagssag om man vil have disse systemer aktiveret eller ej. På den ene side kan de bidrage til den mere flydende bevægelse, men omvendt kan de introducere lidt fnidder og grums - f.eks. omkring bolden eller fodboldspilleren i en fodboldkamp. Panasonics system får dog ikke billedet til at virke kunstigt, som var det optaget med et videokamera, hvilket ellers var tilfældet på mange af disse 100 Hz og 200 Hz systemer, der første gang dukkede op i 2007/2008. Det er positivt.

    Panasonic Z1


    Personligt synes jeg bedst om at slå IFC (Intelligent Frame Creation) fra. Det bliver også automatisk deaktiveret, når THX profilen anvendes.

    Da vi i sin tid testede Pioneer KURO LX5090H, talte vi også om det der kaldes dithering. Det er let støj, som forekommer på plasma-paneler. Pga. plasmas fysiske opbygning af panelet og gascellerne, vil nogle farver blinke/flimre meget hurtigt i de små pixels. Dette har Panasonic efterhånden reduceret en del, og Z1 har mindre støj i billedet end X10 og G10 modellen, men ligger nogenlunde på niveau med V10 modellen.

    Omvendt kan der dog opstå lidt støj i billedet, hvis signalet mellem den trådløse medieboks og skærmen forstyrres og det så jeg ved flere lejligheder. Den har flere niveauer, som den kan sende signalet på før det fuldstændig forsvinder. hvis den tager det ned på niveauet under"bedste forbindelse", så opstår der lidt støj i billedet, og billedet bliver generelt også mindre detaljerigtigt (skarpheden reduceres).

    Panasonic Z1


    Jeg har også målt gengivelsen af sort herunder:

    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Sortniveau0,04 cd/m20,04 cd/m2
    Brightness (lysstyrke)46 cd/m295 cd/m2
    Kontrastforhold1150:12375:1
    Kontrastforhold angivet med en usikkerhed på +/- 50


    Panasonic Z1 har en pæn gengivelse af sort, som er marginalt bedre end V10 modellerne, men marginalt dårligere end G10 modellen, selvom de fleste nok ikke vil bemærke forskellen i praksis, med mindre Tv'ene er opstillet ved siden ad hinanden. Den dybe gengivelse af sort bidrager også positivt til billedkvaliteten med dybde og intensitet i billedet.

    Til gengæld er shadow detail (skærmens evne til at skelne de mørkeste nuancer fra hinanden) ikke god - hvert fald ikke som udgangspunkt. Hverken i Z1's standard billedprofil eller i THX billedprofilen gengives shadow detail overbevisende. Man skal aktivt indstille på skærmen for at få en acceptabel shadow detail, hvilket ellers ikke var tilfældet på Panasonics G10 og V10 serier, som leverede bedre på dette punkt.

    Panasonic Z1


    Den dårligere shadow detail er en konsekvens af den lidt skæve gamma, som jeg aldrig kunne rette fuldstændig på Z1. Om det skyldes det lidt tyndere panel eller simpelthen blot det faktum, at man gerne vil have lidt mere wauw-værdi fra Z1 ude i butikkerne, ved jeg ikke, men det er en mærkværdig disposition nu hvor man havde ret godt fat i det essentielle på Panasonics V10 modelserie.

    Endeligt undersøgte jeg om lyset blev jævnt fordelt på skærmen, og om der slap mere lys igennem i f.eks. skærmens hjørner eller kanter. Det såkaldte clouding fænomen.

    Panasonic Z1


    Z1 har ingen problemer med inhomogen lysfordeling.

    PC og mediecenter tilslutning

    Skærmen har et Full HD panel og fungerer således fint sammen med en PC eller et mediecenter. For korrekt opløsning skal man blot huske at deaktivere indstillingen ”overscan” i skærmens menu.

    Panasonic Z1


    Betragtningsvinkler

    Betragtningsvinklerne er gode, og meget lig dem for Panasonic V10. Panasonic har også været i stand til at eliminere den spejleffekt, der kan komme inde i selve billedpanelet på plasma-Tv, når f.eks. hvid tekst vises på en sort baggrund. Hidtil har plasma-teknologien - når betragtet fra siden - genspejlet den hvide tekst i i glaspladen, som sidder inde i selve panelet, så man får dobbelt-tekst. Det sker ikke på Z1.

    Til gengæld er det blanke panel i Z1 årsag til lidt refleksion fra omgivelser - speciel på de lyse sommerdage, hvor sollyset reflekterer sig i den blanke overflade.

    Farverne mister en anelse intensitet fra vinker, og ligeså gør kontrast (sort bliver en anelse mere grålig), men det er ikke kritisk og bemærkes kun fra meget store vinkler. Panasonic har samme betragtningsvinkler som V10 serien.

    Lyden

    Panasonic Z1 har ikke indbyggede højttalere, hvorfor jeg ikke kommenterer på lyden. Højttalere kan monteres på skærmens sider.

    Konklusion:

    Panasonic Z1 er på mange måder en dejlig skærm. Den har samme billedkarakteristika som Panasonics V10 serie, men adskiller sig dog alligevel en anelse. Standardindstillingerne er bedre på Z1, men THX profilen har lidt problemer med shadow detail. Til gengæld er sort en tand bedre.

    Billedkvaliteten præges dog generelt af rigtig gode takter. Farvegengivelse er virkelig smuk og præcis. Sort er dyb og intens og hurtige bevægelser i sport og actionfilm håndteres næsten eksemplarisk. HD billedet er en fryd for øjet, og SD billedet er også overbevisende.

    Panasonic Z1 klarer opgaven med den trådløse boks acceptabelt. Der opretholdes i de fleste tilfælde en stabil forbindelse, men man kan dog ikke stille boks og Tv i forskellige rum. Funktionaliteten i form af internet-adgang og DLNA er ikke helt overbevisende, men fungerer dog. Desværre er DLNA systemet begrænset til visse formater og klarer desuden ikke mp3 - og så skal begge systemer tilsluttes med kabel.

    Materialevalget på Panasonic Z1 er langt mere eksklusivt end på deres billigere serier, og designet er også i højsædet på Z1. Det slanke design lægger sig også op ad tendensen i markedet i dag, og når man samtidig kan sende det hele trådløst til skærmen, har Panasonic skabt et meget elegant Tv.

    Overordnet er billed-delen på Panasonic Z1 dog ikke meget andet end en V10 model i forklædning. Der er ikke betydelige forskelle i billedkvaliteten. Panasonic Z1 giver unægtelig flot, flot billedkvalitet og er med i den absolutte elite på markedet, men den 3-dobbelte pris er svær at retfærdiggøre. Billedkvaliteten er stort set den samme som på V10, så merværdien skal skabes af det slanke design, det mere eksklusive materialevalg, den trådløse forbindelse og den ekstra funktionalitet, som dog ikke overbeviser.

    Se også frem til anmeldelser af Panasonics 2010 modeller. Den første anmeldelse af Panasonics 2010 modeller kommer online d. 15-16. februar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få direkte besked, når anmeldelsen er online.

    Panasonic Z1 kommer i 46 og 54 tommer under modelbetegnelserne TX-P46Z1E og TX-P54Z1E

    PositivNegativMålgruppe
    Flot billedkvalitetPrisStue
    THX profilTHX profil mangler lidt shadow detailHjemmebiografen
    Gode standardindstillingerDLNA og VIERA Cast ikke helt overbevisende
    MaterialevalgFosforslør
    Slankt design

    Pris og forhandler:

    46 tommer54 tommer


    ---


    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=14667

  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |