Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: LG W2452T - FlatpanelsDK

Test: LG W2452T

|


Indledning


Med W2452T praler LG med den billigste 24 tommer PC monitor på markedet, da man har valgt at køre kampagne på skærmen, der ellers traditionelt placerer sig i mid-end segmentet. Og med et marked, hvor der fortsat efterspørges større og større skærme med højere opløsning, kan det virke attraktivt med en 24 tommer skærm, der ikke sprænger budgettet. Vi har derfor taget W2452T ind til test for at se, hvordan den performer i kategorien multimedia, spil og film.

LG W2452T har en opløsning på 1920x1200 og er baseret på et LCD panel med TN panelteknologien.

Panelstørrelse:24"
Opløsning:1920x1200
Responstid:5 ms
Overdrive:
Kontrastforhold:1000:1
Lysstyrke:400 cd/m²
Farveunderstøttelse:Op til 16.2 Millioner farver
Farvespektregengivelse:72 % af NTSC
Signal processering: 6 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):160°/160° (kontrasttab 10:1)
Dotpitch:0.270 mm
Panelnummer (Type):TN
Strømforbrug:80 W
Vægmontering:
Størrelse (HxBxD): 24.2cm x 57.3cm x 46.3 cm (med fod)
Vægt:6,1 kg
Justeringsmuligheder

Tilt
Swivel
Højde
Pivot
Indbyggede højttalere:
Indgange
VGA
DVI
Audio (type)
SCART
S-video
Komposit
Komponent
HDMI
Andet
Medfølgende kabler
Strøm
VGA
DVI
Audio (phono)
USB upstream
S-VHS
HDMI
Medfølgende software:

Garanti:
Pixelgaranti:-
Diverse:


Produktet er venligst udlånt af LG

Pris og forhandler



De første indtryk


Designet er ikke så pralende som på flere af LGs tidligere modeller, og man har skabt en skærm af en sorthøjglans ramme, med en afrundet kant nederst i grå.

Highslide JS


Resten af rammen er højglans sort.

Highslide JS


Knapperne til at styre menuer, profiler og input er placeret i skærmens venstre side, mens tænd/sluk knappen sidder i skærmens højre.

Highslide JS


Skærmens menuer er mere eller mindre identiske til dem LG har benyttet i noget tid nu, og de tilbyder de mest almindelige indstillingsmuligheder, som er alt rigeligt til langt størstedelen af brugerne.
Man finder blandt andet mulighed for indstilling af kontrast, lysstyrke, gamma, farvetemperatur og RGB (rød, grøn, blå).

Highslide JS



Forud for testen


Bemærk at skærmen gennem testen, testes der med DVI tilslutning. Grafikkortet er et Geforce 7900GTO.

Skærmen vil blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Herefter testes den i praksis i alt lige fra tekstbehandling til hurtige spil.

Billedkvalitet


Jeg har taget en måling af skærmens egenskaber direkte fra boksen herunder:

Highslide JS



For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    Det bemærkes, at der primært er afvigelser i de grålige toner. Der er også en del afvigelser i pastelfarver, hvilket er et resultat af, at alle tre grundfarver (rød, grøn og blå) er boostet (indstillet for højt).

    Skærmen har også en utrolig høj lysstyrke og sammen med de andre parametre, som også er øget, får man som standard et billede der virker overlyst – faktisk så lyst, at det kommer til at virke lidt livløst og dødt. Det er der dog råd for og de er egentlig ganske simple.

    Jeg startede med at reducere indstillingen kaldet gamma i menuen til -50, hvilket er et skridt ned i forhold til udgangspunktet på 0. Herefter reducerede jeg brightness (lysstyrken) til under det halve. Det hjalp en del, men farverne er stadig noget for kraftige. Du kan herunder se, hvad jeg gjorde for at korrigere dem.



    Efter kalibrering
    Lysstyrke:44
    Kontrast:70
    Gamma:-50
    RGB:Manuel
    • R:45
    • G:39
    • B:33


    Alle tre farver er justeret noget ned, men det er primært den grønne og blå, som jeg reducerede for at opnå et mere balanceret billede.

    Jeg tog også en ny måling af skærmens egenskaber efter kalibrering:

    Highslide JS



    Herefter har skærmen væsentligt bedre billedkvalitet. Arbejder du i lysmæssigt afdæmpede omgivelser, kan det desuden anbefales at skrue yderligere ned for lysstyrken på skærmen end de 44 jeg nåede frem til.

    Farvepræcision er langt fra det der f.eks. kræves af en grafikerskærm, men det er heller ikke det W2452T er rettet mod. I forhold til andre skærme baseret på TN panelteknologien, giver W2452T et fint resultat. Nuanceringen i farverne er ikke verdens bedste og flere forskellige nuancer gengives ens, hvilket f.eks. illustreres i vores testbilleder fra programmet monitorTest med flydende farveovergange fra sort til rød eller sort til hvid.

    Det er dog ikke et større problem i sporadisk spil og filmsammenhæng, som skærmen netop er rettet mod. Til brugeren der således ønsker en stor og prisvenlig skærm, synes LG W2452T som et fint bud, men man skal dog forberede sig på, at skærmen kræver nogen indstilling, og derudover ikke leverer ydelse ligesom en gamerskærme eller farvepræcision ligesom en professionel skærm. Den holder en gennemsnitslinje og snor sig igennem uden udbredte problemer på de fleste områder, ud over de lidt dårlige indstillinger fra start af.

    Jeg målte også gengivelsen af sort før og efter indstilling.

    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Sortniveau0,6 cd/m20,42 cd/m2
    Brightness (lysstyrke)409 cd/m2220 cd/m2
    Kontrastforhold 1593:1 1278:1
    Kontrastforhold angivet med en usikkerhed på +/- 50


    Herudover tog jeg et billede den sorte farve på skærmen i et helt mørkelagt rum for at undersøge, hvor dyb sort gengives og om det er inhomogenitet i fordelingen af lyset over skærmens panel. Der er ingen problemer her, ud over at skærmens gengivelse af sort ikke er særlig dyb, som målingerne ovenfor også foreslår.

    Highslide JS



    Responstid og spil


    Skærmen har ikke et såkaldt Overdrive system, hvilket i praksis betyder, at den ikke går ud og konkurrerer med de hurtige gamerskærme på markedet. Der kan også registreres slør i de hurtige spil på W2452T, men til casual spil og den mindre krævende bruger, udgør det ikke noget problem.

    W2452T retter sig således heller ikke til de krævende spillere, men mere til brugeren, som kan åbne et spil i ny og næ eller brugeren der ikke spiller krævende skyde- eller actionspil.
    Den høje opløsning er derimod et klart plus i f.eks. strategispil, og 1920x1200 pixels giver virkeligt råderum. Det gælder naturligvis ikke kun i spilsammenhæng, men er en generel vurdering.

    Film og betragtningsvinkler


    Betragtningsvinkler er stadig et ret relevant problem på LCD skærme baseret på TN panelteknologien, som i dag er størstedelen af skærme på markedet, inklusiv W2452T. Specielt vinklerne oppefra og nedefra skaber lidt problemer på W2452T, og den er ikke helt på højde med de nyeste udviklinger af TN panelteknologien, og langt fra panelteknologier som S-PVA og S-IPS.
    Læs mere om panelteknologier her: Panelteknologier
    Jeg har taget billeder af betragtningsvinklerne herunder:

    Highslide JS


    Highslide JS



    Og nedefra:

    Highslide JS



    Konklusion


    LG W2452T er den billigste 24 tommer på markedet – og så endda fra en anerkendt producent. W2452T placerer sig dog traditionelt prismæssigt noget højere, men man har fra LGs side valgt at køre kampagne på skærmen. Der er ingen tvivl om, at LG har masser af erfaring fra markedet, men alligevel bliver man jo nødt til at gå på kompromis for at sænke prisen til noget under det niveau, som en typisk 24 tommer fladskærm koster.

    Det er blandt andet gjort ved at udelade nogle af de nyeste teknologier til f.eks. at forbedre responstiden. Det er også gjort ved ikke at arbejde så meget på standardindstillinger, så billedet kræver lidt ændringer før brug.

    W2452T er således en skærm der retter sig til allround brug; til brugeren der ikke har store krav og kan finde på at åbne et spil i ny og næ. Den er også ganske oplagt til sporadisk kontorbrug på f.eks. hjemmekontoret og med den høje opløsning får man en god og anvendeligt arbejdsflade.
    Der er ikke virkelig udbredte problemer på nogen punkter, og W2452T holder et fint gennemsnitsniveau over hele linjen – men uden at udmærke sig. W2452T kommer således ud som en ganske fin handel og er en skærm, som sidestiller sig ydelsesmæssigt med en del andre TN baserede skærme på markedet.

    PositivNegativ Målgruppe
    PrisDårlige standardindstillingerAllround brug
    Høj opløsningGengivelse af sortKontor
    Betragtningsvinkler


    Pris og forhandler



    ---


    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=8639

  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |