Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: TCL 2021 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: TCL 2021 TV

19 May 2021 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

TCL lancerer nye 4K og 8K LCD TV, flere med miniLED samt HDMI 2.1 og spilfunktioner. Selskabet starter desuden overgang fra Android TV til Google TV. Flatpanels bringer en oversigt over TCLs 2021-modeller.

Modeloversigterne skabes nu baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

TCL 2021 TV

TCL i Europa og TCL i USA er to forskellige ting. I USA har det kinesiske selskab opbygget stor volumen, men i Europa kæmper man stadig mod større kræfter. I begge regioner har man dog egen LCD-panelproduktion i ryggen (CSoT). Denne styring af egen panelproduktion bruger TCL igen i 2021 til at tilbyde funktionsspækkende LCD TV til tilgængelige priser.
TCL C825
Annonce:
I 2021 byder TCL ind med nye 4K og 8K LCD TV. De dyrere modeller har miniLED-bagbelysning til mindre grovkornet styring af lysdioderne bag LCD-panelet. Selskabet ser 4K dominere igen i 2021 og erkender, at 8K er en niche. Vil man tage skridtet, så lanceres der dog en ny topmodel. 8K-indholdet mangler stadig. En af overskrifterne fra TCL i 2021 er, at HDMI 2.1 finder vej til flere TV-modeller. Fra C728 (QLED850 i Danmark) og opefter får man HDMI 2.1 funktioner som VRR, ALLM og HFR. Det er tiltænkt spilbrug sammen med konsoller som PlayStation 5 og Xbox Series X. Læs også: Oversigt: 4K TV og 8K TV med HDMI 2.1

TCL 2021 TV

miniLED er en bagbelysning bag LCD-panelet. Illustration: TCL

En anden overskrift er, at TCL i samarbejde med Google starter overgang fra Android TV til Google TV. Det er først og fremmest et navneskifte, men det repræsenterer også en ny brugerflade på skærmene, hvor indholdet trækkes ud på hovedskærmen i større grad end før. Skærmene lanceres med den velkendte Android TV-brugerflade og vil senere blive opdateret til Google TV. Det forventes at ske mellem juli og oktober i år. TCL vil derimod ikke love, at Google TV også kommer til tidligere års modeller.

TCL C825

TCL 2021 TV starter på Android TV og opdateres til Google TV

Herudover er temaerne de samme, som i foregående år. TCL har ikke et direkte modsvar til OLED og generelt ligger prisniveauet på deres skærme lavere. Selskabet forsøger at sælge på 'meget-for-pengene'-konceptet og i 2021 bliver det altså med teknologi, som hidtil var forbeholdt topmodeller. TCL er sammen med Samsung og Hisense del af QLED-alliancen, hvilket giver adgang til at markedsføre LCD-skærme med "QLED" branding. Den nye topmodel, TCL X925 Pro, får 8K-opløsning og 'OD Zero' miniLED. Det dækker over en tyndere variant af miniLED-baglys med "tusindvis af lyszoner". Der kommer mindre udgaver kaldet X925, men disse skærme får ikke den mest avancerede miniLED-implementering. TCL begynder også så småt at rykke mod AV1, som er det nye videoformat med Amazon, Apple, Google, Microsoft, Netflix og andre giganter i ryggen. Man forestiller sig, at fremtidens videostreaming vil kræve AV1 for højeste videokvalitet.

TCL C825

TCL lancerer også en serie af matchende soundbarer

Der understøttes fire HDR-formater i skærmene (HDR10, HDR10+, HLG og Dolby Vision) samt overbygningen Dolby Vision IQ. Som sædvanlig skal det dog bemærkes, at HDR er nemt at supportere i software, men det stiller store krav til hardwaren at fremvise. Det kræver minimum en form for zone-styring i LCD TV - endnu bedre er styring af lys på pixel-niveau såsom OLED og microLED (ej at forveksle med miniLED). Der er bred adgang til streamingtjenester som DRTV, TV2 Play, Disney+ og Netflix via Android TV-platformen. På lydsiden samarbejder TCL med Onkyo om at udstyre nogle af sine topmodeller med en soundbar. Der understøttes desuden Dolby Atmos-lyd, som kan sendes videre til højttalere via HDMI eARC-porten.
TCL TV
Annonce:
Skærmene har USB-porte, indbygget WiFi (WiFi 6 i nogle af modellerne) og Bluetooth. Det kan vægmonteres vha. beslag, der følger VESA-standarden. Der er indbyggede tunere til antenne, kabel og parabol, men ingen af modellerne er udstyret med dobbelt-tunere. Flere af de nye TV-modeller fra TCL lanceres i maj og juni, mens andre står til at komme i andet halvår. Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne. Når skærmene kan købes i butikker bliver prislinket aktivt og den laveste pris fremvises. Du kan genkende 2021-modellerne ved at de slutter på '25' eller '28' i modelnavnet (f.eks. C725). Denne praksis begyndte i 2020 med '15' (f.eks. C715). Det er en afvigelse fra tidligere år, hvor E = 2019, P & C = 2018 & 2017. Bogstavet X bruges som betegnelse for topmodellen på tværs af generationer.

Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen
Flere overbliksartikler

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Oversigt: TCL 2022 TV

18 May 2022 |

Oversigt: Philips 2022 TV

14 Mar 2022 |