Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy Steam Deck har OLED-skærm med HDR-support - FlatpanelsDK

Ny Steam Deck har OLED-skærm med HDR-support

10 Nov 2023 | Rasmus Larsen |

Snart kan du nyde PC-spil i HDR-format på den opgraderede håndholdte spilkonsol Steam Deck, der får OLED-skærm. Det er endnu et skridt på vejen mod HDR-gaming på PC.

Valve lancerede i februar 2022 den originale Steam Deck med LCD-skærm. Det er den første håndholdte spillekonsol fra selskabet bag spilbutikken Steam. Den original udgave blev prissat til 400 dollars og koster 4.300 kroner i Danmark.

Steam Deck OLED, der udvider produktlinjen, lander i de første lande den 16. november til 550 dollars med 512GB SSD-lager og 650 dollars med 1TB. Den danske pris og lanceringsdato er ikke meldt ud endnu.

Ligesom den original Steam Deck, er den nye version først og fremmest designet som håndholdt enhed, men den kan også tilsluttes til din TV-skærm eller PC-monitor via USB-C eller en HDMI-adapter.

Steam Deck er kompatibel med ca. 10.000 spil fra Steam-butikken. Det svarer til ca. 75% af de spil, der findes på Steam.


OLED åbner for HDR

OLED-skærmen er produceret af Samsung Display og er lidt større; 7,4 tommer. Opdateringsfrekvensen er hævet fra 60Hz til 90Hz. Den maksimale lysstyrke er nu 1000 nits og der er fuld dækning af DCI-P3 farverummet. - "Steam Deck's HDR OLED-skærm er designet fra bunden af til spil med slående kontrast, strålende klarhed og et større billede. Med flere farver, ren sort og fantastisk bevægelsesgengivelse, vil du se dine spil i en nyt lys," lød det fra Valve.

Steam Deck OLED

Steam Deck OLED. Foto: Valve

I modsætning til den originale Steam Deck med LCD, så giver OLED-versionen brugeren mulighed for at nyde spil i HDR (High Dynamic Range) med udvidet spænd af farver og lys. Foruden de generelle egenskaber i OLED, så repræsenterer HDR en markant visuel opgradering af spiloplevelsen.

HDR-gaming på PC

Desværre er udvalget af spil på Steam, der understøtter HDR, begrænset på nuværende tidspunkt. En af udfordringerne er, at PC-økosystemet er et SDR-domæne, domineret af kontrastfattige IPS LCD-paneler, der er udbredte i PC-monitorer, bærbare computere, tablets og håndholdte enheder. Dette står dog til at ændre sig i de kommende år, idet både LG Display og Samsung Display planlægger at øge produktionen af OLED-paneler til IT-enheder. Vi er allerede vidne til, hvordan OLED PC-monitorer skyller ind over markedet, og Nintendo har OLED i den dyre udgave af Switch-konsollen. Rygtet vil vide, at Apple starter overgang til OLED i iPad næste år. Steam Deck OLED har desuden en håndfuld andre opgraderinger:

Steam Deck OLED

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

TCL & Hisense vokser, LG & Samsung går tilbage på TV-markedet

11 Dec 2023 |

Politiker: Tech-giganter har ansvar for at bringe dansk tv til danskerne

08 Dec 2023 |

'Disney Juleshow' vises stadig på DR efter 'Disney Sjov'-stop

08 Dec 2023 |

Første indtryk: TCLs flagskib X955 løfter miniLED LCD, booster til 5500 nits

08 Dec 2023 |

LG udruller fuldskærms webOS til OLED og LCD TV fra 2019

07 Dec 2023 |

TV 2 Play streamer for første gang i HDR

06 Dec 2023 |