Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDen nye PlayStation 5's disc-drev kræver internet-parring - FlatpanelsDK

Den nye PlayStation 5's disc-drev kræver internet-parring

26 Oct 2023 | Rasmus Larsen |

I endnu et eksempel på, hvordan moderne spil i stigende grad er bundet til internettet, kræver den nye PlayStation 5 internetforbindelse, når man vil parre det eksterne disc-drev.

Sony har præsenteret en ny, slankere PlayStation 5, der kommer i to konfigurationer. Disc-drevet kan nu påsættes og aftages, så man kan købe den billigere PS5 Digital Edition og senere tilføje disc-drev.


Ny PS5

Den nye slankerede PlayStation 5 og det monterbare disc-drev. Foto: Sony

Disc-drev kræver internet

En detalje vedrørende disc-drevet er blevet spottet CharlieIntel, der på X har publiceret billeder af den nye emballage, hvorpå følgende tekst fremgår med småt: - "Internet connection required to pair Disc Drive and PS5 console upon setup." Det fremgår, at internetforbindelse kun er påkrævet under opsætningen af disc-drevet, men det er værd at huske, hvis du planlægger at medbringe en PlayStation 5 et sted på land eller vand uden internet – opsæt disc-drevet før du tager afsted.

PS5 Disc-drev

Teksten på den nye emballage til PS5. Foto: CharlieIntel, twitter

Hvordan spil knyttes til internettet

Kravet hænger højst sandsynligt sammen med kopibeskyttelse og er til for at sikre, at der anvendes et autoriseret disc-drev, mener Ars Technica. Ikke desto mindre er det endnu et eksempel på, hvordan moderne spil i stigende grad er bundet til internettet, selvom man køber dem på en fysisk skive. Nogle spilskiver indeholder f.eks. ikke den fulde spilinstallation, mens andre kræver en software-patch, der skal downloades før brug. At binde spil til internettet er måde at forhindre piratkopiering på, men det er problematisk i forhold til ejerskab og bevaring af spil på den lange bane, idet de servere, der kræves for at autentificere eller downloade en patch, potentielt kan blive taget offline af spilstudiet eller konsolproducenten. - Kilde: twitter via Ars Technica

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

TCL & Hisense vokser, LG & Samsung går tilbage på TV-markedet

11 Dec 2023 |

Politiker: Tech-giganter har ansvar for at bringe dansk tv til danskerne

08 Dec 2023 |

'Disney Juleshow' vises stadig på DR efter 'Disney Sjov'-stop

08 Dec 2023 |

Første indtryk: TCLs flagskib X955 løfter miniLED LCD, booster til 5500 nits

08 Dec 2023 |

LG udruller fuldskærms webOS til OLED og LCD TV fra 2019

07 Dec 2023 |

TV 2 Play streamer for første gang i HDR

06 Dec 2023 |