Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix's 'The Killer' får ultrakort biografvisning i Danmark - FlatpanelsDK

Netflix's 'The Killer' får ultrakort biografvisning i Danmark

23 Oct 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Netflix's nye imødesete filmthriller, The Killer, får et dansk biografvindue på kun 15 dage. Filmen har biografpremiere den 26. oktober og lander på Netflix den 10. november.

I filmen spiller Michael Fassbender hovedrollen som en yderst professionel lejemorder, der på en opgave i Paris højest usædvanligt skyder ved siden af sit mål. Den mislykkede opgave straffes, og det går ud over lejemorderens kæreste. Det sender hovedpersonen ud på et internationalt hævntogt, som han insisterer på ikke er personligt.


The Killer Netflix

Michael Fassbender spiller hovedrollen i 'The Killer'. Foto: Netflix

The Killer får premiere i flere biografer i Danmark, men fremgår ikke af de to store biografkæder CinemaxX og Nordisk Film Biografers premierelister. The Killer er instrueret af den Golden Globe-vindende filminstruktør David Fincher og skrevet af Andrew Kevin Walker. Filmen er baseret på den franske bogserie fra 1998, der er forfattet af Alexis ”Matz” Nolent og illustreret af Luc Jacamon.

Ukendt dato på 'Killers of the Flower Moon'

Apple TV+ forfølger tilsyneladende en anden biografstrategi. Apple havde forleden bio-premiere på filmen, Killers of the Flower Moon, der er blandt efterårets absolut største filmtitler med Leonardo DiCaprio, Robert DeNiro og Lily Gladstone. Læs også: Apples to kommende film vises i danske biografer Det 3½ time lange epos vises nu i tusindvis af biografer, men adgang på streamingtjenesten Apple TV+ er uklar. Apple har indgået et samarbejde med Paramount om at distribuere Killers of the Flower Moon i biograferne, og lækkede detaljer fra aftalen indikerer, at filmen globalt vil være eksklusivt i biografer i mindst 45 dage, eller til den 4. december, skriver tech-mediet 9to5Mac.

Kortere biografvindue end i 2022

I december 2022 introducerede Netflix et dansk tre ugers biografvindue til filmen White Noise. Tre uger var på det tidspunkt et væsentligt kortere vindue, end hvad danske biografer hidtil havde opereret med, trods det forkortede hold back-vindue, der opstod efter corona-tiden. Viaplay har tidligere oplyst til Flatpanels, at man ikke har faste biografvinduer. Man bedømmer hver film fra titel til titel og inkluderer dernæst overvejelser fra land til land. Flatpanels arbejder på en kommentar fra brancheforeningen Danske Biografer. Opdateret 24.10.2023: - "Sådan har det altid været, biografer bidrager med et up-lift eller eventvisning til indhold, der senere ses på home entertainment eller i dag som streaming. Dét beviser blot hvor vigtige biograferne er, når andre bruger vores medie til at sparke liv i deres eget medie," siger Michael Valentin, adm. direktør for Danske Biografer, til Flatpanels.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

TCL & Hisense vokser, LG & Samsung går tilbage på TV-markedet

11 Dec 2023 |

Politiker: Tech-giganter har ansvar for at bringe dansk tv til danskerne

08 Dec 2023 |

'Disney Juleshow' vises stadig på DR efter 'Disney Sjov'-stop

08 Dec 2023 |

Første indtryk: TCLs flagskib X955 løfter miniLED LCD, booster til 5500 nits

08 Dec 2023 |

LG udruller fuldskærms webOS til OLED og LCD TV fra 2019

07 Dec 2023 |

TV 2 Play streamer for første gang i HDR

06 Dec 2023 |