Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAmazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme - FlatpanelsDK

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

Sammen med ny hardware, som ikke kommer til Danmark, har Amazon udmeldt planer om at tage AI (kunstig intelligens) i brug i TV-skærme til søgning og til at generere kunst på kommando.

Amazons nye funktioner er med al sandsynlighed et blik ind i fremtiden for danskere med TV-skærme.

I stil med ChatGPT vil Amazon gøre det muligt at have en samtale med deres stemmeassistent Alexa på FireTV-enheder med henblik på at finde og opdage film, serier og andet indhold, der passer til ens humør og smag.


Fire TV AI Alexa

Den nye Alexa i Fire TV kan føre en samtale. Foto: Amazon

- "Vi har udnyttet vores nye store sprogmodel til at skabe en meget mere naturlig og samtaleorienteret måde at finde indhold på ved hjælp af naturlig dialog. Stil blot Alexa nuancerede eller endda åbne spørgsmål om alt fra genrer og skuespillere til historielinjer og scener, og gå ind i en samtale, der vil finde dig noget nyt baseret på, hvad du kan lide – også selvom du ikke ved, hvad du leder efter for," forklarer Tapas Roy, VP for Fire TV. Du kan se det i aktion ved Amazons præsentation her (spring til 44:00 minutter):

AI-genereret kunst på kommando

En anden kommende funktion til FireTV er muligheden for at skabe AI-genereret kunst ved hjælp af stemmekommandoer. Det bliver en udvidelse af en eksisterende 'Ambient Experience'-funktion, der giver adgang til velkendte malerier og kunst uden beregning. Det er et alternativ til Samsungs The Frame. - "Kunder kan også skabe kunstværker kun ved hjælp af deres stemme med AI Art. Denne gratis funktion, som begynder at rulle ud til kunder i USA ved udgangen året, giver kunderne mulighed for nemt at generere en personlig baggrund ved at give Alexa en fantasidrevet prompt, såsom 'Alexa, skab et billede af kirsebærblomster i sneen' og se, hvordan den prompt bliver oversat til en unik visning på FireTV-skærmen. Næste år vil kunderne også være i stand til at vise et personligt billede fra Amazon Photos, og endda transformere billedet til en populær kunststil, såsom sepia-tone eller et akvarelmaleri," forklarer Amazon. Amazon bekræftede ikke, hvad hardwarekravene til de nye funktioner er, og dermed heller ikke, hvilke FireTV-enheder, der får hvad.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

TCL & Hisense vokser, LG & Samsung går tilbage på TV-markedet

11 Dec 2023 |

Politiker: Tech-giganter har ansvar for at bringe dansk tv til danskerne

08 Dec 2023 |

'Disney Juleshow' vises stadig på DR efter 'Disney Sjov'-stop

08 Dec 2023 |

Første indtryk: TCLs flagskib X955 løfter miniLED LCD, booster til 5500 nits

08 Dec 2023 |

LG udruller fuldskærms webOS til OLED og LCD TV fra 2019

07 Dec 2023 |

TV 2 Play streamer for første gang i HDR

06 Dec 2023 |