Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSuperligaen vil optage fodboldkampe i HDR - FlatpanelsDK

Superligaen vil optage fodboldkampe i HDR

15 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

Divisionsforeningens nye produktionsselskab har som ambition at optage Superliga-kampe i minimum 1080p HDR – måske højere – men tv-signalet afhænger i sidste ende af TV 2 og Viaplay.

Som meldt ud tidligere på ugen, så bliver det fra sommeren 2024 ikke TV 2 og Viaplay, der skal optage og producere Superliga-kampene, men i stedet Divisionsforeningens eget produktionsselskab Matchday Production, der ejes sammen med DMC Production.

I dag produceres Superliga-kampe fra en teknikvogn ude ved det enkelte stadion, en såkaldt OB-vogn, men fra 2024-sæsonen centraliserer Matchday Production produktionen til et nyetableret produktionscenter i København.

Her modtages kamerabilleder via højhastigheds fiberforbindelser fra stadion, og signalet redigeres før det videredistribueres af TV 2 og Viaplay til seerne.


Vil optage i HDR

Divisionsforeningen oplyser til Flatpanels, at man stadig er i dialog med TV 2 og Viaplay om de tekniske forhold. Ambitionen er at optage kampe i minimum 1080p opløsning og HDR (High Dynamic Range), ifølge Esben Halding, Chef for forretningsudvikling, Divisionsforeningen. Teknikken er også på plads til at optage i 4K UHD-opløsning, såfremt det bliver aktuelt after forhandlingerne. De endelige specifikationer forventes at ligge fast om et par måneder, oplyses det.

Fodbold HDR

Den tyske Bundesliga producerer kampe i HDR og demonstrerer effekten i dette simulerede billede. Foto: Bundesliga/Sportcast

Sol og skygge, ægte græsgrøn

Såfremt signalet når ud til seerne i HDR-format, vil det være første gang, at Superliga-kampe kan opleves hjemme i stuen i HDR's udvidede spænd af lys og farver. HDR gør det muligt bedre at fremvise kampe, hvor halvdelen af banen er i skygge og den anden halvdel er i sollys, ved at opretholde detaljer i begge områder samtidig. HDR gør det også muligt at fremvise ægte græsgrøn i dagslys pga. det større farverum. Læs også: Amazon streamer for første gang sport i HDR Viaplay har tidligere optaget og leveret Superliga-kampe i 4K-opløsning og normal SDR. TV 2 transmitterede fodbold-VM 2018 i 4K HDR og TV 2 Play har streamet fodbold-VM 2022 og La Liga i 4K SDR. Flatpanels følger op med alle parter senere.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |