Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUdvikling af EL-QD (NanoLED) fremskyndes efter opkøb af Nanosys - FlatpanelsDK

Udvikling af EL-QD (NanoLED) fremskyndes efter opkøb af Nanosys

14 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

Japanske Shoei Chemical har opkøbt amerikanske Nanolys, der leverer kvanteprikker (quantum dots) til LCD og OLED skærme, og vil fremskynde udviklingen af EL-QD skærmteknologi.

Kvanteprikker blev indledningsvis implementeret som et ekstra lag i LCD-paneler og senest i mere integreret form i QD-OLED skærme. Der er imidlertid endnu større potentiale i materialet.

Nanosys er den førende leverandør af kvanteprik-materialer, der foreløbigt er anvendt i over 70 mio. LCD og OLED skærme i TV, tablets og monitorer, ifølge selskabet.

Den 6. september 2023 blev Nanosys opkøbt af japanske Shoei Chemical, der ser en lys fremtid for kvanteprikker i skærme. Nanosys har haft et produktionssamarbejde med Shoei siden 2019 og med opkøbet får Nanosys flere ressourcer tilført.


Vejen til EL-QD

Nanosys har gennem tiden foreslået mange typer skærme med kvanteprikker, men kun få af dem har set dagens lys. Med QD-OLED teknologien begynder vi at se potentialet. Et næste skridt, foreslået af Nanosys, er QD-microLED, hvor der bruges en blå microLED med quantum dot-konvertering til røde og grønne sub-pixels – meget lig QD-OLED.

NanoLED QD-microLED

Foto: Nanosys via Display Daily

En mere radikal videreudvikling er det, der engang var kendt som QLED, men som i dag bruges som marketingbegreb for konventionelle LCD TV. Denne nye skærmteknologi, hvor kvanteprikker aktiveres direkte via elektricitet – intet behov for en separat OLED eller LED – er sidenhen blevet omdøbt til EL-QD (electroluminescent quantum dots) eller QD-LED / AMQLED (quantum dot light emitting diodes). Nanosys ynder at kalde teknologien NanoLED. Med opkøbet af Nanosys har Shoei planer om at fremskynde udviklingen af NanoLED, ifølge udtalelser fra Nanosys' Jeff Yurek til branchemediet Display Daily. - "Elektroluminescerende Quantum Dots, eller NanoLED, som vi kalder det, er fremtidens skærmteknologi. NanoLED kan levere en utrolig ydeevne fra uorganiske kvanteprik-emitter materialer mht. lysstyrke, farve og kontrast. Endnu vigtigere; det kan føre til drastisk lave omkostninger, idet NanoLED-skærme kan produceres ved hjælp af en (kemisk, red) opløsning. Vi kan slippe af med de kostbare fordampningstrin og store vakuumkamre, der bruges i skærmproduktion i dag. Det er utroligt spændende, og det er ikke langt væk. Det er tættere på kommercialisering end mange, tror jeg, er klar over. Shoei forpligter sig til fremtiden for kvanteprik-teknologi, og vi er glade for at fremskynde fremskridt inden for NanoLED som del af Shoei," sagde Jeff Yurek, VP Marketing for Nanosys, til Display Daily. - Kilde: Nanosys/Shoei, Display Daily

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |