Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDivisionsforeningen producerer selv alle Superliga-kampe fremover - FlatpanelsDK

Divisionsforeningen producerer selv alle Superliga-kampe fremover

13 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

TV 2 Play og Viaplay er blevet tildelt rettighederne til at sende Superligaen på kanaler og streaming, men Divisionsforeningen skal producere kampene fremover.

Hidtil har hhv. Discovery og Viaplay stået for hver deres produktion af Superliga-kampene, men fra 2024 bliver produktionen strømlinet.

Med den nye aftale overtager Divisionsforeningen, som ejes af klubberne, produktionen.

Det omfatter alle tv-kampe fra 3F Superliga, NordicBet Liga, Oddset Pokalen samt 2. og 3. Division.


Højere kvalitet, men hvad med 4K?

Den nye opsætning blev bekræftet i dag i en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen, som mener, at det vil højne kvaliteten til international standard. - "Med etablering af et produktionsselskab tager klubberne nu ansvaret for at drive udviklingen af tv-produktet. Ved at pulje alle kampe fra de fire rækker i Herre-DM samt Oddset Pokalen, opnås en volumen, der betyder, at der på den lange bane kan investeres i teknologi og personale, så vi kan tilbyde rettighedskøberne, og dermed seerne, en tv-oplevelse fuldt på højde med det, vi ser internationalt," siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen. Der er intet nævnt om produktion i 4K eller HDR (High Dynamic Range), men det oplyses, at opsætningen på den lange bane giver mulighed for investering i teknologi. Signalet sendes med fiberforbindelse fra stadioner til et nyt centralt produktionscenter, der vil være beliggende i København. Viaplay har tidligere tilbudt en pulje Superliga-kampe i 4K 50fps på Viasat Ultra HD-kanalen og Viaplay. Ifølge Divisionsforeningen er timingen rigtig nu. - "Tidligere medieaftaler har også givet mulighed for at hjemtage produktionen. Med de nye 6-årige medieaftaler på plads er timingen nu den rette. Det er en vigtig pointe, at rettighedshavere stadig får adgang til at sætte deres kreative præg på produktionerne," siger Claus Thomsen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |