Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSuperligaen skal vises på TV 2 og Viaplay de næste 6 sæsoner - FlatpanelsDK

Superligaen skal vises på TV 2 og Viaplay de næste 6 sæsoner

29 Aug 2023 | Rasmus Larsen |

Spillet om rettighederne til Superligaen er afgjort. Discovery er ude og det bliver i stedet TV 2 og Viaplay, som skal dele tv-rettighederne frem til 2030.

Viaplay er blevet nærmest synonym med Superliga efter at have vist kampene siden 1998 og på trods af dybe økonomiske problemer, så holder Viaplay fast. Hos TV 2 er det en større nyhed.

- "Dette er er en glædens dag for os på TV 2. 3F Superliga har længe stået øverst på vores ønskeliste, da rettighederne indeholder alt det, vi gerne vil stå for på TV 2. Det er dansk. Det er tæt på vores seere og brugere. Og det gør, at vi snart kommer endnu mere rundt i de store danske fællesskaber, der er omkring klubberne i 3F Superliga," siger Frederik Lauesen, sportsdirektør på TV 2.

- "Det er en stor glæde at kunne annoncere denne forlængelse. Dansk fodbold rimer på Viaplay! Vi kender hinanden ud og ind, og vi har alle forudsætninger for sammen at bringe dansk topfodbold til nye højder i årene, der kommer. Vi kaster os nu ind i samarbejdet og har som ambition at skabe de skarpeste produkter til seere, brugere og partnere. Jeg glæder mig til at kaste mig ind i arbejdet med dette fantastiske produkt," siger Viaplay Group Danmarks nytiltrådte CEO, Lars Bo Jeppesen.


Kampene fordeles ligeligt

Superliga-rettighederne deles ligeligt mellem TV 2 og Viaplay, så den ene part i én spillerunde sender første-, fjerde- og sjettevalget, og spillerunden efter sender anden-, tredje- og femtevalget. Herefter byttes der rundt igen. Det vil altså sige, at hver part sender tre af de seks ugentlige kampe fra 3F Superligaen. Aftalen løber fra 2024 frem til sommeren 2030 – seks år. DR beholder rettighederne til at bruge lyd og højdepunkter. Discovery bød angiveligt ikke på rettighederne i denne omgang. Det gjorde den relativt nye sportstjeneste Dazn derimod, ifølge EB. Divisionsforeningen, der står bag Superligaen, oprettede tidligere på måneden eget produktionsselskab. Det kan indikere, at de selv vil producere kampene i stedet for at give hhv. TV 2 og Viaplay opgaven. Tv-stationerne optager og producerer selv transmissioner af kampene pt. Divisionsforeningen afholder pressemøde sammen med parterne i den nye aftale i dag klokken 12, hvor der kommer mere information.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |