Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen - FlatpanelsDK

Apple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen

08 Jun 2023 | Rasmus Larsen |

Når tech-giganterne indtager banen, så ændres spillereglerne. Der er nu kommet syn for sagen idet Lionel Messi skifter til MLS-fodboldligaen i USA, hjulpet på vej af Apple.

Da Apple forleden meldte ud, at de har scoret en dokumentar i fire afsnit om fodboldikonet Messi, trak det ikke den store opmærksom. Selskabets streamingtjeneste, Apple TV+, har trods alt adskillige sportsdokumentarer.

Det var imidlertid optakt til noget meget større. The Atlantic og andre amerikanske medier skriver, at Messi er blevet tilbudt andel af omsætningen fra nye abonnenter på MLS Season Pass gennem Apple TV appen. Adidas har også smidt i posen.


MLS i Apple TV appen

Apple har 10-årige globale rettigheder til den amerikanske MLS-fodboldliga – rigtig fodbold – som de vil forsøge at udbrede til verden i samme stil som europæisk fodbold. Som del af aftalen får Messi desuden option på at købe en andel af en MLS-fodboldklub efter sin aktive karriere, ifølge amerikanske medier. MLS Season Pass koster pt. 119 kr/md. eller 349 kr/sæson i Apple TV appen. Det er en prisreduktion ift. normalprisen.

MLS Apple TV

Apple har 10-årige globale senderettigheder til MLS-fodbold

Tech-giganter indtager sporten

Dette er seneste udvikling i et stort spil, hvor amerikanske tech-giganter er begyndt at byde på sport. Amazon har eksempelvis senderettigheder til visse Premier League-kampe i Storbritannien. Google/YouTube har rettigheder til visse NFL-kampe i USA. Apple har desuden rettigheder til visse MLB-kampe i 60 lande. Det er et brud med den tidligere model i branchen, hvor sportsligaer typisk er blevet solgt til en lokal eller regional aktør, f.eks. Viaplay og Discovery herhjemme. Læs også: Ny streamingtjeneste har angiveligt budt på Superliga-rettigheder Messis skifte til MLS går til Inter Miami, som ejes af David Beckham. - Kilde: Messi, The Atlantic, Foto: Tasnim News Agency - Hossein Zohrevand CC 4.0

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |