Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonØkonomiske problemer presser Viaplay hårdt på sportsrettigheder - FlatpanelsDK

Økonomiske problemer presser Viaplay hårdt på sportsrettigheder

08 Jun 2023 | Rasmus Larsen |

Viaplay er kommet i stormvejr pga. økonomiske problemer, hvilket kan presse selskabet på sportsrettigheder, ifølge rådgiveres vurderinger til Børsen.

Midt i Viaplays store væksteventyr til bl.a. USA og Østeuropa kom der en række chokerende udmeldinger.

I mandags blev den adm. direktør øjeblikkeligt udskiftet sammen med en massiv nedjustering af vækst, omsætning og profit (nu til underskud) i 2023. I samme omgang trak Viaplay tidligere udmeldte vækstforventninger til kommende år tilbage. Aktien kollapsede i et fald på over 60%.

Det skyldes et udfordrende tv-marked, oplyser selskabet. Der er igangsat en spareplan, som dog kommer til at tage længere tid at realisere end forventet.


Konsekvenser for sportsrettigheder

Viaplay er den største aktør på sportsrettigheder i Danmark og Norden med bl.a. Superliga, Champions League, Premier League, Formel 1 og golf på tv-kanaler og egen streamingtjeneste. I kommentarer til Børsen og på twitter vurderer Ronnie Hansen, økonom med fokus på bl.a. sportsøkonomi, at det kan få store konsekvenser for Viaplays faste greb om netop sporten. - "Det kan ses som et tegn på en bristet boble omkring sportsrettigheder i Norden. Det kommer uden tvivl til at betyde forskydningerne i rettighedsbilledet og ændringer for sports-abonnenterne," skriver Ronnie Hansen med reference til Viaplays problemer. "Der skal med sikkerhed sælges sportsrettigheder fra og en del skal ikke gentegnes." Discovery har allerede mistet en række store sportsrettigheder i Danmark, som er endt hos bl.a. Viaplay og TV 2.

Nye spillere på banen

Ronnie Hansen siger videre, at han forventer, at nye spillere melder sig ind i kampen om sportsrettigheder i Norden, samtidig med, at det kan føre til en afdæmpning i prisudviklingen på tv-abonnementer. Læs også: Apple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen Viaplays kollaps sker i en periode, hvor store amerikanske tech-giganter for alvor er begyndt at byde ind på sportsrettigheder. Viaplays sportspakke koster 449 kr/md. og selskabets dyre sportsrettigheder er en afgørende årsag til, at prisen på tv-pakker stiger år efter år. - Kilde: Viaplay, Børsen, Ronnie Hansen

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |