Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLige så mange danskere ser YouTube som flow-tv, ifølge undersøgelse - FlatpanelsDK

Lige så mange danskere ser YouTube som flow-tv, ifølge undersøgelse

24 May 2023 | Per Fanefjord Laursen |

YouTube har så mange brugere, at tjenesten nærmest er en mediekategori i sig selv, konkluderer bureauet Havas.

Det er næppe en nyhed, at YouTube er en populær udbyder af video i utallige genrer. Det har Nielsens løbende tv-målinger allerede dokumenteret.

Men nye data fra medie- og reklamebureauet Havas afslører, at YouTube for alvor vinder indpas i den brede befolkning. YouTube er et medie, der bliver brugt af rigtig mange til meget forskelligt, og i alle aldersgrupper – men helt særligt de unge. 


Men mere tid bruges på flow-tv

Flow-tv og YouTube har stort set den samme opbakning blandt mediebrugere (defineret som ”ser flow-tv eller YouTube engang imellem”), viser Havas’ nye egen måling af brugervaner blandt 2.000 respondenter på 18 år+. - "Der er faktisk en anelse flere, som er på YouTube (82%) end der ser flow-tv (81%), når man kigger på den regelmæssige brug af medierne. Men målt på ugentligt basis samt det daglige antal minutter der bliver brugt på medierne, er flow-tv trods alt stadig markant større end YouTube. På nuværende tidspunkt," siger Insights Manager Maya Lykke Jensen, Havas, til Flatpanels. Læs også: Nielsen: YouTube større end Netflix i Danmark Havas forventer, at det ugentlige forbrug på YouTube og streaming vil fortsætte med at stige, mens det ugentlige forbrug på flow-tv vil falde. Musik og sjove klipDe faste brugere på YouTube er næppe i tvivl om, at platformen kan tilbyde et enormt og vidt forskelligt indhold, men videotjenestens opbakning i Havas’ analyse er alligevel tankevækkende. - "Vi kan i hvert fald konkludere, at mange bruger YouTube. Så mange at tjenesten nærmest er en mediekategori i sig selv. I undersøgelsen svarer respondenterne, at det især er til musikindhold, sjove klip og tutorials, men mindre til serier og film," siger Maya Lykke Jensen. Læs også: YouTube blokerer ad-blockere Tv-markedet er i vækst og forandring. Derfor gennemførte Havas som noget nyt en specialanalyse af de kombinerede seervaner på flow-tv, streaming og YouTube for at kunne sammenligne de tre mediegrupper, når bureauet rådgiver sine kunder. Det har tidligere undersøgelser ikke belyst i samme grad.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Vision Pro: Micro-OLED med 3800x3000 pixels & 90/96Hz – et paradigmeskift

08 Jun 2023 |

Både Avatar 1 og 2 nu i 4K Dolby Vision & Atmos på Disney+

08 Jun 2023 |

Android TV 14: Energi-tilstande, genvejsknap, opkald, lettere hovedtelefon-parring

08 Jun 2023 |

Apple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen

08 Jun 2023 |

Økonomiske problemer presser Viaplay hårdt på sportsrettigheder

08 Jun 2023 |

Mini-test: HDMI 2.1 QMS i Apple TV 4K er godt men ikke perfekt

07 Jun 2023 |