Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAvis: Discovery skal ikke længere vise Superliga - FlatpanelsDK

Avis: Discovery skal ikke længere vise Superliga

15 May 2023 | Rasmus Larsen |

Discovery har ikke budt på senderettighederne til den danske Superliga fra sommeren 2024, ifølge Ekstra Bladet. TV 2, Viaplay og muligvis andre har afgivet bud.

Fodboldkampe fra Superligaen er i dag fordelt mellem Viaplay (TV3) og Discovery. Når den nye rettighedsperiode starter fra sommeren 2024, så bliver det dog uden Discovery, idet de ikke har afgivet et bud.

Det skriver Ekstra Bladet baseret på flere kilder.

Discovery har ikke ønsket at udtale sig mht. avisens oplysninger.


TV 2 og Viaplay har budt

TV 2 og Viaplay har angiveligt begge afgivet bud inden deadline den 10. maj 2023. Dermed går Divisionsforeningen i forhandlinger med partnere om en endelig aftale. Der er ikke sat deadline på denne forhandlingsproces. Det er muligt, at andre partner også har afgivet bud, men det er avisen ikke bekendt med. Senderettigheder til Superligaen beløber sig pt. til ca. 480 mio. kroner årligt. Det er ikke længere et krav, at Superligaen skal opdeles mellem to tv-aktører, oplyser Konkurrencerådet.

Discovery mister sportsrettigheder

Discovery har i senere år mistet senderettigheder til flere sportsligaer, bl.a. Premier League, Europa League, La Liga, Serie A og EM-fodbold. Deres kanaler blev i 2020 smidt ud af YouSees tv-pakker. Rettighederne til OL hører hjemme hos Discovery indtil OL 2024, men de er blevet videresolgt til samsending med DR og TV 2. Læs også: Officielt: HBO Max og Discovery+ smelter sammen til 'Max' HBO Max og Discovery+ sammenlægges til én samlet streamingtjeneste i Europa fra 2024 og selvom der er planer om at tilbyde sport, så står aktøren ikke længere stærkt på området. Warner Bros Discovery oplyser, at der ingen længe meldes ud om planerne for sport i fremtiden. - Kilde: Ekstra Bladet

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Vision Pro: Micro-OLED med 3800x3000 pixels & 90/96Hz – et paradigmeskift

08 Jun 2023 |

Både Avatar 1 og 2 nu i 4K Dolby Vision & Atmos på Disney+

08 Jun 2023 |

Android TV 14: Energi-tilstande, genvejsknap, opkald, lettere hovedtelefon-parring

08 Jun 2023 |

Apple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen

08 Jun 2023 |

Økonomiske problemer presser Viaplay hårdt på sportsrettigheder

08 Jun 2023 |

Mini-test: HDMI 2.1 QMS i Apple TV 4K er godt men ikke perfekt

07 Jun 2023 |