Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUndersøgelse: 39% af de unge vil se film hjemme fremfor biografen - FlatpanelsDK

Undersøgelse: 39% af de unge vil se film hjemme fremfor biografen

09 May 2023 | Rasmus Larsen |

Flere danskere – særligt de unge – ønsker nu at se film hjemme på husalteret i stedet for at gå i biografen. Andelen er lavere, jo ældre man er.

Konklusionen bygger på en undersøgelse af Kantar foretaget i februar 2023 på vegne af Samsung. Den finder, at 39% af danskerne i aldergruppen 18-29 år hellere vil se film derhjemme i stedet for at gå i biografen.

På tværs af alle aldergrupper er andelen, som hellere vil blive hjemme, 29%.

Holdningsændringen kommer efter en coronapandemi, hvor mange forbrugere fik lejlighed til at leje premierefilm fra sofaen. Nu er Hollywood dog begyndt at trække i den modsatte retning.

 Læs også: Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb


Større, bedre TV

Det hænger sandsynligvis også sammen med, at danskerne har fået større TV-skærme af højere kvalitet, der kan fremvise film i 4K og HDR (High Dynamic Range). 4K-opløsning findes i udvalgte danske biografer, men HDR findes ikke i nogen sale pt. HDR i biografen vil kræve et opgør med projektoren. - "Jeg tror, at danskerne generelt har vænnet sig til en TV-oplevelse af højere kvalitet derhjemme, og derfor kan det være en tilsvarende oplevelse at se en ny film eller serie hjemme fra stuen sammenlignet med en biografskærm," mener Magnus Nørgaard, TV/AV-talsperson hos Samsung i Danmark.

MicroLED TV

Danskerne køber større og bedre TV, men vi må vente lidt endnu på de helt store microLED TV

TV'et bruges også til andre formål

Undersøgelsen viser desuden, at danskerne er begyndt at bruge TV-skærmen til andre formål end klassisk tv-sening og spil. 27% af danskere i undersøgelsen fra Kantar svarer, at de bruger TV'et til at lytte til musik. 9% bruger TV'et til at se træningsvideoer. Indholdet kommer til tider fra mobiltelefonen via AirPlay og Chromecast. Dermed begynder TV-skærmen at blive en multienhed i stil med vores smartphone.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Vision Pro: Micro-OLED med 3800x3000 pixels & 90/96Hz – et paradigmeskift

08 Jun 2023 |

Både Avatar 1 og 2 nu i 4K Dolby Vision & Atmos på Disney+

08 Jun 2023 |

Android TV 14: Energi-tilstande, genvejsknap, opkald, lettere hovedtelefon-parring

08 Jun 2023 |

Apple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen

08 Jun 2023 |

Økonomiske problemer presser Viaplay hårdt på sportsrettigheder

08 Jun 2023 |

Mini-test: HDMI 2.1 QMS i Apple TV 4K er godt men ikke perfekt

07 Jun 2023 |