Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonWBDs nye 'Max' fastholder europæisk entré tidligt i 2024 - FlatpanelsDK

WBDs nye 'Max' fastholder europæisk entré tidligt i 2024

13 Apr 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Pressemøde onsdag aften bekræftede, at der er tale om en ny kæmpe streamingudbyder, når WBD lancerer Max i USA til maj, men dansk lancering er fortsat meget uklar.

De to giganter, Warner Bros (HBO Max) og Discovery, fusionerede i foråret 2022, men det har længe været uklart, hvad præcis konsekvenserne af den sammensmeltning bliver i Norden og Danmark – og hvornår?

Onsdag aften dansk tid blev alle en del klogere. Warner Bros. Discovery fremlagde planerne på et direkte virtuelt pressemøde, der foregik i de gamle Warner Bros Studier i Burbank, Los Angeles. 

CEO David Zaslav, WBD, bekræftede at navnet på den kombinerede tjeneste bliver 'Max'. Max kombinerer indhold fra HBO Max og Discovery+ i ét produkt. 

Max lanceres i USA den 23. maj og i Latinamerika senere i år. Udvalgte lande i Europa og Asien får tjenesten i 2024, bekræftede President & CEO for Global Streaming, JB Perrette. Om Danmark er blandt de udvalgte lande stod ikke klart. En europæisk lancering ligger "tidligt i 2024" – før Asien.


Max David Zaslav

CEO David Zaslav afslører navnet på den nye kombi-tjeneste, Max

Mætte, tilfredse kunder er trofaste

De strategiske overvejelser, der ligger bag Max, kredser om, at de tilfredse abonnenter, der får alt hvad hjertet kan begære i én stor tjeneste, er lettere at fastholde, forklarede JB Perrette: - "Streamingmarkedet har nærmest nået toppen af forvirring med de mange apps, som forbrugerne kan abonnere på, hvilket er dyrt. Der er så meget indhold fordelt på mange tjenester, at det er svært at finde det, man allerhelst vil se. Derfor tilbyder Max sig som alternativet med rigtig meget indhold samlet ét sted, inklusive valgmuligheder for familier og børn," sagde JB Perrette. Han fremhævede også, at Max skærper indsatsen for at bremse de "tilfældige kundefrafald" med mere relevant, nærværende kommunikation fra kundeservice til abonnenterne. - "At fastholde abonnenterne er ligeså vigtigt som at vinde nye abonnenter," supplerede CEO David Zaslav. - "Max-strategien handler om et skifte fra to smallere produkter, HBO Max og Discovery+, til ét meget bredt indholdsudbud til forbrugerne," sagde JB Perrette. "Mens HBO Max og Discovery+ tilbød noget for nogle mennesker, får Max en bred vifte af kvalitetsvalg for alle."

Store serier, sport på vej

Det var CEO og bestyrelsesformand for HBO og Max Casey Bloys' rolle at dele ud af flere smagprøver fra meget lang vidtfavnede liste over Max tjenestens originale programudbud, herunder to solide nyheder: Max vil lancere en Game of Thrones prequel History of Seven Kingdoms og Max forpligter sig til at fortsætte Harry Potter historierne i nye serier, der dykker ned i alle Harry Potter-bøgerne i ti år frem. Desuden gav Casey Bloys et kig på Matt Reeves' The Penguin med Colin Farrell i hovedrollen. Bloys annoncerede også, at en ny The Big Bang Theory-serie er i gang hos Max, samt et show, der foregår i The Conjuring-universet, The Devil Made Me Do It. Se også: Teasere for Harry Potter, The Penguin, True Detective: Night Country m.fl. På pressemødet meddelte man, at topledelsen kommer tilbage til pressen om et par måneder med detaljer om nye live sportsrettigheder, der skal ligge på Max.

Harry Potter serie

Den nye Harry Potter serie vil vare et årti og dække alle bøgerne, med nye skuespillere

Ingen nye danske kommentarer

WBD Danmark ønskede ikke at kommentere onsdagens pressemøde fra Los Angeles, der havde et rent amerikansk afsæt, oplyser man til Flatpanels. Men sidste år tog den nordiske chef for Warner Bros. Discovery, Christina Sulebakk, forskud på problematikken; at streamingmarkeder er tæt pakket med mange forskellige udbydere, og kunderne vil hyppigt tilvælge et nyt abonnement – og fravælge et andet. - "Mange forbrugere hopper fra den ene tjeneste til den anden afhængig af, hvad der er af nyt og spændende indhold i den måned. Det er derfor vigtigt, at vi konstant har noget interessant at tilbyde vores abonnenter," sagde Christina Sulebakk til Flatpanels sidste år. Hun mente, at WBD står godt i den markedssituation. - "Vi samler HBO Max og discovery+ til én samlet tjeneste. Udbuddet af indhold på den platform vil være unikt, det vil være den mest alsidige programportefølje på markedet. Med noget for hele familien. Kvinde som mand – ung og gammel. Sport, serier, film, reality, familieindhold og dokumentarer." Det vides endnu ikke, hvad der sker med HBO Max' rabatpris, som nogle kunder fik ved lanceringen i Danmark.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |