Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist - FlatpanelsDK

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 | Yeori Goatskins |

Disney, ligesom andre selskaber der driver streamingtjeneste, er for nylig nået frem til den konklusion, at streaming ikke er lige så profitabelt, som forventet. Det er derfor, at selskabet på uhøjtidelig vis har skubbet Bob Chapek til side, adm. direktør for Disney indtil for nylig, og genansat den tidligere adm. direktør, Bob Iger.

Sidstnævnte Bob har sagt, at han "vil revidere distributionen af indhold på tværs af alle kanaler, herunder traditionel home entertainment", med fokus på lønsomhed. Mange tolkede det som et fornyet fokus på fysiske filmskiver som DVD og Blu-ray Disc, hvilket Iger i en periode fremmede under sin tidligere ansættelse i House of the Mouse.

Denne fortolkning blev underbygget, da han tilføjede: "Home video, som vi på et tidspunkt kaldte det, var ekstremt lukrativt for vores virksomhed. Vi kigger på det hele igen".

Men hvad mente han egentlig? I dette eksklusive interview afslører han for første gang detaljerne. Her er hvad han havde at sige:
Opdateret: Dette var Flatpanels' bud på en aprilsnar. Vi håber, at I fandt indslaget underholdende.
- "Vi har måttet gennemgå grundig sjælesøgning siden jeg startede på denne opgave. Vi har gravet igennem hundrede års arkiver. Og jeg mener ikke kun filmarkivet, men også det finansielle arkiv. Jeg har fået regnskabsfolkene til at gennemgå 100 års balanceopgørelser, resultatopgørelser, alt – for at finde ud af, hvad der var det mest profitable produkt i vores historie. Hvor opnår vi den bedste profit?" - "Vi fandt i tallene et klimaks i anden halvdel af halvfemserne. Ahh, DVD, tænker du nok. Men ikke så hurtig. Vi har nedsat fokusgrupper, lavet undersøgelser blandt fans, adspurgt forhandlere, talt med distributører, set på bredere markedstendenser, og så slog det os. Du har vel læst nyhederne om, hvordan vinylsalget oversteg CD-salget for flere år siden, og for nylig endda overgik CD'er målt på antal solgte enheder, ikke kun omsætning?" sagde han med henvisning til nylige artikler som denne fra BBC baseret på officielle RIAA-tal.
"Alt gammelt er nyt igen"
- "Pludselig gav det hele mening. Du ved, størrelse har betydning. Folk elsker simpelthen at holde tolv tommers fantastisk kunst mellem hænderne. Vi burde have vidst det, for det er derfor, vi lavede disse Big Sleeve-udgaver," – en henvisning til Blu-ray skiver i firkantet 12-tommer/30cm emballage, som Disney solgte via forhandleren Zavvi. "CD'er, DVD'er og Blu-ray'er er ganske rigtigt skinnende, men vi har noget endnu bedre. Det er derfor, vi genindfører LaserDisc. Det hele giver bare mening." - "Vi har siddet på en skattekiste af film, som aldrig er blevet udgivet på LaserDisc før, inkl. alle vores live action-remakes. Det bliver fantastisk. Der er bare enorm ophobet efterspørgsel. Før du ved af det, vil salget af LaserDisc overgå DVD. Alt gammelt er nyt igen. Og folk værdsætter virkelig billedkvaliteten. Intet matcher det varme billede fra analog video på skive. Folk vil ikke have det digitale."
Bob Iger
"12 tommer er bedre end 12 centimeter" – Bob Iger
- "Disse nye genudgivelser bliver fantastiske. Vi laver Collectors Editions som ægte entusiast-udgaver på 250-grams polycarbonat-tryk, med halv-hastigheds mastering og Blu-spec master-cut. Vi laver Limited Editions med CAV-tilstand. De vil naturligvis fylde flere skiver, men de vil komme i smukke gatefold-covere. Vi starter med James Camerons film, fordi vi allerede har udgivet dem alle på LaserDisc, undtagen Avatar. Og kun guderne ved, hvornår han finder tid til at godkende de der 4K HDR-remasters af Dybet og Livsfarlig løgn." - "Det er klart, at du tænker; hvem vil være i stand til at afspille disse? Vi taler med alle de store producenter af forbrugerelektronik, og de elsker idéen. De har i årevis ledt efter et nyt hit-produkt. Og det betyder alligevel ikke så meget, hvis antallet af afspillere forbliver begrænset. Vidste du, at halvdelen af ​​dem, der køber vinyl, ikke har en pladespiller? Det er dét forbrugersegment, vi sigter efter. På denne måde kan vi blive ved med at genudgive vores klassiske indhold for evigt og altid." - "Samlere vil blive ekstremt tilfredse, ligesom vores aktionærer, når de ser de trecifrede profitmarginer, vi opnår her. Det vil tage et par måneder at få produktionen op i gear, men mærk dig mine ord: Ét år fra i dag vil blive kendt som LD-Day."

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Vision Pro: Micro-OLED med 3800x3000 pixels & 90/96Hz – et paradigmeskift

08 Jun 2023 |

Både Avatar 1 og 2 nu i 4K Dolby Vision & Atmos på Disney+

08 Jun 2023 |

Android TV 14: Energi-tilstande, genvejsknap, opkald, lettere hovedtelefon-parring

08 Jun 2023 |

Apple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen

08 Jun 2023 |

Økonomiske problemer presser Viaplay hårdt på sportsrettigheder

08 Jun 2023 |

Mini-test: HDMI 2.1 QMS i Apple TV 4K er godt men ikke perfekt

07 Jun 2023 |