Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilminstituttet opfordrer til kortere biografeksklusivitet på smalle film - FlatpanelsDK

Filminstituttet opfordrer til kortere biografeksklusivitet på smalle film

13 Mar 2023 | Rasmus Larsen |

Biografernes eksklusivitetsperiode – det såkaldte hold back-vindue – er blevet mere fleksibelt hvad angår store film og nu opfordrer DFI biograferne til hurtigere at give slip på smalle film.

Opfordringen kommer på baggrund af, at den danske spillefilm København findes ikke, som har modtaget 9,7 mio. i støttekroner fra Det Danske Filminstitut (DFI), har solgt under 1000 billetter i danske biografer siden premieren den 9. februar, ifølge mediet Kulturmonitor.

På trods af det sløje billetsalg, så er filmen låst i biograferne i 75 dage. Først derefter frigives filmen til seere hjemme i stuerne.

- "Problemet med en film som ‘København findes ikke’ er, at når de 75 dage er gået, og den kan gå videre til en digital platform, så er folks omverdensbevidsthed fuld af alle mulige andre film og serier," siger Claus Ladegaard, direktør på Det Danske Filminstitut (DFI), til Kulturmonitor.

DFI siger, at skuffende billetsalg for smalle arthouse-film er en "klar tendens", som coronaperioden har forværret. 

 Læs også: Opgørelse: Biograf-eksklusivitet er skrumpet men danske film holdes i jerngreb

Samtidig mener DFI dog, at den økonomiske støtte til smalle film er nødvendig for at sikre et bredt udvalg af danske film.

Brancheforeningen Danske Biografer siger til Kulturmonitor, at de støtter forslaget om at skrumpe biografeksklusivitet på for smalle film, der ikke tiltrækker et stort publikum.

- Kilde: Kulturmonitor


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |