Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMåske er underkonti den perfekte løsning for Netflix - FlatpanelsDK

Måske er underkonti den perfekte løsning for Netflix

10 Mar 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Netflix-ledelsen har jagtet løsninger på deling af abonnementer, men har muligvis fat i noget rigtigt med de såkaldte sub-accounts, mener dansk medieanalytiker.

Den livlige vækst i streaming-abonnenter var mere afdæmpet i 2022, og Netflix afsøger i år mulighederne for at styrke indtjeningen ved aktivt at forhindre abonnenter i at dele deres konto med personer, der ikke bor i husstanden. 

I Danmark har en presset privatøkonomi i 2022 muligvis fristet flere streamingsultne brugere til at dele login med venner og familie, konstaterer Wilke i nyeste undersøgelser. Hele 30% af de danskere, Wilke spurgte, sagde, at de deler login. Er de under 40 år, er det 50%. Mange gør det, fordi de kan. 60% siger, at de ville betale for en streamingtjeneste, hvis det blev umuligt at dele, ifølge Business Development Director Daniel Ebert Pedersen, Wilke.

Thomas Bækdal
Thomas Bækdal
Medieanalytiker Thomas Bækdal, der analyserer og forecaster tendenser, er optaget af, hvorledes medier kan afhjælpe problemet med, at abonnenter deler abonnementer. Det er en større udfordring, der rækker længere end blot til streamingtjenester.  - "Problemet kom rigtig i fokus, efter Netflix begyndte at mærke et fald i abonnenter og samtidig indså, at et massivt antal af deres brugere deler deres adgangskoder med venner og familie. Siden har Netflix-ledelsen jagtet løsninger for at forhindre dette," siger Thomas Bækdal. 

Underkonti på Netflix

Netflix har overvejet flere løsninger og har muligvis fat i noget rigtigt, når det gælder deres initiativ med de såkaldte sub-account, mener han.  - "Hvis Netflix opdager, at en adgangskode bliver delt, giver de kunden mulighed for at købe en underkonto til en lavere pris for dem, der deles med – på omkring 25-43% af den normale pris." Netflix skriver til sine kunder:
Buy an extra member: Members on our Standard or Premium plan in many countries (including Canada, New Zealand, Portugal and Spain) can add an extra member sub-account for up to two people they don't live with – each with a profile, personalized recommendations, login and password – for an extra $7.99 a month per person (Canada)

Netflix underkonti

Med funktionen fra Netflix kan der tilknyttes underkonti til en husstand. Grafik: Netflix

- "Det er for tidligt at sige, om denne model rent faktisk vil fungere. De første tegn er lovende. Jeg bemærker, at når man blot beder folk om at betale, er folk tilbøjelig til at gøre det – det samme har mange forlag også erfaret," siger Thomas Bækdal.  Netflix har sandsynligvis fat i noget rigtigt, men Thomas Bækdal er mere i tvivl om, hvorvidt alle de andre medier, aviser, magasiner, nyhedsbreve, kan løse deres problemer.  - "Det er kompliceret, fordi læsere, i modsætning til Netflix, ofte ikke er defineret af en lokation. Det gør det meget sværere at opdage og verificere, hvornår deling sker, og hvordan man gør noget ved det."  Danske aviser har et lignende problem og arbejder på egne løsninger.  - "For eksempel har flere store aviser i Danmark implementeret et IP-bloksystem for at forhindre deling. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan dette fungerer rent teknisk, men så vidt jeg kan se, låser de et abonnement til kun én IP-adresse (evt. også en cookie) ad gangen. Så snart en anden person logger ind med det samme brugernavn, deaktiveres det første login/enhed i en periode," siger Thomas Bækdal.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |