Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple præsenterer HomePod (2nd Gen) med Apple TV 4K parring - FlatpanelsDK

Apple præsenterer HomePod (2nd Gen) med Apple TV 4K parring

18 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

Når de parres trådløst med Apple TV 4K kan HomePod agere lydsystem for alle enheder, der er tilsluttet dit TV vha. HDMI eARC og ARC. HomePod (2nd Gen) understøtter også Matter.

Apple genopliver den store HomePod som et mere potent alternativ til den svage HomePod mini. Den får samme pris, men byder på en række forbedringer i hardware og software i forhold til den originale HomePod, som Apple trak af markedet pga. lav efterspørgsel.

- "Leveraging our audio expertise and innovations, the new HomePod delivers rich, deep bass, natural mid-range, and clear, detailed highs," sagde Greg Joswiak, Apple's SVP of Worldwide Marketing. "With the popularity of HomePod mini, we’ve seen growing interest in even more powerful acoustics achievable in a larger HomePod. We’re thrilled to bring the next generation of HomePod to customers around the world."

Udover at være en musikhøjttaler med Siri-stemmestyring, en touch-overflade til styring og AirPlay 2 kompatibilitet, kan et par HomePods (2nd Gen) – ligesom de eksisterende HomePods – indstilles til at agere standardlydsystem for Apple TV 4K. Med Apple TV 4K (2021) og Apple TV 4K (2022) kan man sågar bruge HDMI eARC og ARC til at trække al lyd fra TV'et og tilsluttede kilder inkl. spilkonsoller, for trådløst at sende lyden i op til Dolby Atmos til HomePods. Dette virker ikke med Apple TV HD.

Det er en løsning der kan betragtes som alternativ til soundbarer såsom dem fra Sonos, om end Sonos har et mere udbygget økosystem af højttalere. Det er stadig ikke muligt at tilknytte baghøjttalere med HomePod.

HomePod (2nd Gen) er udstyret med en 4" bashøjttaler, fem diskanthøjttalere og en indbygget kalibreringsmikrofon. Ligesom den første generation har den nye "room sensing", hvilket indebærer, at den automatisk i realtid kan optimere lyden til din stue ved at måle refleksioner mv. Den understøtter multirumslyd over AirPlay 2.


HomePod Apple TV

HomePods (2nd Gen) can pair wirelessly with Apple TV 4K. Photo: Apple

Nye funktioner

HomePod (2nd Gen) er drevet af Apples S7-chip og er udstyret med Wi-Fi, Bluetooth 5.0, Thread og en Ultra Wideband (UWB)-chip til at registrere Apple-enheder i nærheden. Den har fået indbygget temperatur- og fugtighedssensor til at "måle indendørs miljøer, så brugere kan skabe automatiseringer, der lukker persiennerne eller tænder for blæseren automatisk, når en bestemt temperatur nås i et rum", sagde Apple. HomePod mini har hele tiden gemt på samme sensor, der aktiveres via en kommende opdatering. Den understøtter også Matter og HomeKit til styring af forbundne hjemmeenheder. En kommende 'Sound Recognition'-funktion vil give den mulighed for at "sikkert at lytte efter røg- og kuliltealarmer" og sende en meddelelse til en iPhone. Apples HomePod (2nd Gen) kommer til Danmark i foråret 2023 til 2.599 kroner, men nogle danske forhandlere kan levere allerede i februar (Pricerunner link) ved den officielle lancering. Den findes i mørkegrå og hvid.

Apple HomePod (2nd Gen) – specifikationer

Størrelse og vægt Bredde: 142 mm Højde: 168 mm Vægt: 2,3 kg Lydteknologi 4" bashøjttaler med lang slaglængde Fem diskanthøjttalere udstyret med horn og hver sin neodym-magnet Indbygget lavfrekvens kalibreringsmikrofon til automatisk baskorrektion Avanceret intelligent lyd med systemsensor til realtids-tuning Rumregistrering Rumlig lyd med Dolby Atmos til musik- og videoafspilning Fire mikrofoner til kommunikation med Siri på lang afstand Lyd i flere rum via AirPlay Kan bruges som stereopar Lydkilder Apple Music Musik købt i iTunes iCloud-musikbibliotek med et Apple Music- eller iTunes Match-abonnement Musiktjenester fra tredjeparter Apple Music-radio live, eller når det passer dig Radiostationer fra Tuneln Apple Podcasts Nyhedsoplæsninger Optimerede Ambient Sounds Brug AirPlay til at overføre andet indhold til HomePod fra iPhone, iPad, Apple TV eller Mac Sensorer Lydgenkendelse Temperatur og luftfugtighed Accelerometer Tilgængelighed Tilgængeligheds-funktioner hjælper personer med handicap med at få mest muligt ud af HomePod. Funktionerne er bl.a.: Tilpasning af berøring Siri VoiceOver Hjem-appen og HomeKit Transskriptioner fra Samtaleanlæg Trådløs teknologi 802.11n Wi‑Fi Peer-to-peer-genkendelse giver nem adgang for gæster Bluetooth 5.0 Thread Ultra Wideband-chip til enheder i nærheden
FlatpanelsFlere nyheder

Netflix begynder test af live-streaming forud for første live-shows

27 Jan 2023 |

Opdateret: DTS:X lyd i nye LG OLED og premium LCD TV

27 Jan 2023 |

DRTV streamer nu amerikanske Hollywood-film

27 Jan 2023 |

Allente dropper tre Disney tv-kanaler

27 Jan 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i februar

27 Jan 2023 |

DR-medierapport: Næsten alle streamer tv hver dag

26 Jan 2023 |