Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNye Google TV enheder kan få selvopladelig fjernbetjening - FlatpanelsDK

Nye Google TV enheder kan få selvopladelig fjernbetjening

16 Jan 2023 | Rasmus Larsen |

Et nyt referencedesign for fjernbetjeningen til Android TV og Google TV enheder er blevet præsenteret med et solcellepanel til selvopladning af det indbyggede batteri.

Der er ingen garanti for, at fjernbetjeningen vil være inkluderet med nye Android TV og Google TV enheder, og producenter som Sony og Philips vil sandsynligvis stadig have deres unikke design, men det virker sandsynligt, at i hvert fald nogle af enhederne får den. Det skyldes, at mange eksisterende Android TV og Google TV enheder allerede bruger TW Electronics' referencedesign.

Den nye fjernbetjening fra TW Electronics har samme knap-layout som en standard Google TV fjernbetjeningen, men med en unik tilføjelse: Et solcellepanel i bunden, der muliggør selvopladning af batteriet.

Dette panel kan bruge indendørs lyskilder til at omdanne energi til elektricitet, som oplader batteriet i fjernbetjeningen. Teknologien leveres af Exeger og selvom den ikke er helt ny i TV-branchen, vil det være første gang, at den bruges til en enhed med Google TV, ifølge 9to5Google.com.


Google TV remote

Det nye reference-design til Google TV fra TW Electronics. Bemærk også Google Assistant-knappen. Foto: Selskabet

Farvel til AA og AAA batterier?

Samsung har allerede en lignende fjernbetjening, men her findes solpanelerne på bagsiden. Samsung siger, at det interne batteri kan holde i op til syv år. Det forlyder, at Amazon også arbejder på at integrere teknologien i en ny fjernbetjening. Brug af et solcellepanel i en fjernbetjening kræver et indbygget, genopladeligt batteri, så det vil samtidig betyde farvel til traditionelle AAA og AA batterier i fjernbetjeningen. Apple TV leveres allerede med en genopladelig fjernbetjening. - Kilde: TW Electronics via 9to5GoogleFlere nyheder

Netflix begynder test af live-streaming forud for første live-shows

27 Jan 2023 |

Opdateret: DTS:X lyd i nye LG OLED og premium LCD TV

27 Jan 2023 |

DRTV streamer nu amerikanske Hollywood-film

27 Jan 2023 |

Allente dropper tre Disney tv-kanaler

27 Jan 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i februar

27 Jan 2023 |

DR-medierapport: Næsten alle streamer tv hver dag

26 Jan 2023 |