Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHFR med TrueCut Motion meldes på vej til hjemmebiografen - FlatpanelsDK

HFR med TrueCut Motion meldes på vej til hjemmebiografen

13 Dec 2022 | Rasmus Larsen |

Avatar: The Way of Water har i denne uge biografpremiere i 48fps HFR med en speciel TrueCut Motion-teknik, som også er på vej til hjemmebiografen, siger Pixelworks.

Peter Jacksons Hobbitten var den første store spillefilm, som blev optaget og fremvist i 48fps (billeder per sekund), eller High Frame Rate (HFR). Avatar: The Way of Water udnytter også 48fps HFR til 3D, men bruger en speciel teknik kaldet TrueCut Motion til at forhindre "sæbeopera"-effekten .

Du kan opleve James Camerons tilgang til 48fps HFR og 3D i udvalgte biografer fra og med denne uge. Mere om det her.

Pixelworks, som står bag TrueCut Motion, siger, at vi kan se frem til mere information om TrueCut Motion til hjemmebrug "snart". Det er muligt, at det sker på CES 2023 i januar.

- "TrueCut Motion is delivering cinematic high frame rate only in cinemas today (this is a big week for cinematic high frame rate), but no need to hold your breath, we'll have more to say about TrueCut Motion for home theaters soon," sagde Pixelworks.

Det står ikke klart, hvordan det vil virke i hjemmet. 48fps er ikke understøttet på UHD Blu-ray, ej heller 4K 3D. Ingen af de førende streamingtjenester (udover YouTube) understøtter format, så vidt vi er orienteret. Nøglespørgsmålet er, hvad Disney+ planlægger.

På CES 2022 i starten af året annoncerede TCL et samarbejde med Pixelworks, men siden da har der været stille, så lanceringen er sandsynligvis forsinket til 2023. Her er hvad TCL sagde i januar 2022:

TCL arbejder sammen med Pixelworks og andre underholdningsledere om at definere og implementere et nyt motion-økosystem med en helhedsorienteret tilgang for at bringe kraften og innovationen fra TrueCut Motion-økosystemet til højtydende TV-modeller i Nordamerika for første gang. TrueCut Motion er en kritisk komponent til fantastiske visuelle oplevelser, og er en end-to-end-løsning, der inkluderer et nyt indholdsleveringsformat og enhedscertificeringsprogram for at garantere et konsistent filmskaber-godkendt output. Med TrueCut Motion har indholdsskabere et nyt værktøj til dynamisk at bruge bevægelse til bedre at udtrykke stil, fordybe seerne i historier og fremkalde følelser. Med TrueCut Motion-teknologi kan seerne se denne utrolige bevægelse, der konsekvent præsenteres på den måde, filmskaberen havde til hensigt, uden at justere indstillinger på fjernbetjeningen til fjernsynet. Tilføjelsen af TrueCut Motion sammen med funktioner som 4K og HDR betyder, at seerne vil få en hjemmebiografoplevelse ulig noget, man tidligere kunne forestille sig.
Her er også en demonstration af, hvordan TrueCut Motion virker:


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |