Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle og Amazon laver underhåndsaftale om Smart TV - FlatpanelsDK

Google og Amazon laver underhåndsaftale om Smart TV

31 Oct 2022 | Rasmus Larsen |

Den seneste tids lancering af Hisense, TCL og Xiaomi FireTV er et resultat af en aftale indgået mellem Amazon og Google om at lade Android-partnere lancere TV bygget på Android-varianter.

Google forbyder generelt stadig sine partnere at lancere TV bygget på Android-varianter, men Amazon og Google har indgået en underhåndsaftale, der fritager Amazon, ifølge mediet Protocol. Amazons FireTV-platform er baseret på AOSP (Android Open Source Project).

- "Afsløringen af ​​de to TV-modeller er det direkte resultat af en aftale, som Google og Amazon har indgået i de seneste måneder, har Protocol erfaret fra en kilde tæt på en af ​​parterne involveret i aftalen," skriver Protocol med henvisning til TCLs første FireTV.

Produkter baseret på Amazons FireTV-platform sælges endnu ikke i Norden.


Konkurrencebegrænsende praksis

Googles praksis har været under luppen i Indien, som i sidste uge idømte selskabet en bøde på 161,9 mio. dollars for konkurrencebegrænsende praksis. Det skriver TechCrunch. Her er, hvad Amazon fortalte Competition Commission of India (CCI): - "I betragtning af omfanget af ​​anti-fragmenteringsforpligtelserne har Amazon også oplevet betydelige vanskeligheder med at finde OEM-partnere til at fremstille smart TV, der kører deres Fire OS. Omfanget af ​​AFA-begrænsningerne, som de gælder for Android-licenstagere, er sådan, at OEM'er er bekymrede for, at fremstilling af smart TV, der kører Fire OS, vil bringe deres GMS-licens til andre forretningsområder (f.eks. smartphone) i fare, selvom OEM'erne ikke fremstiller og leverer Android Smart TV. Amazon har undersøgt samarbejder med mobile OEM'er/ODM'er/CM'er som også fremstiller ikke-mobile smarte medieenheder, såsom smart TV, for at gøre det muligt for disse producenter at distribuere ikke-mobile smarte medieenheder (herunder smart TV), der kører Fire OS (f.eks. Fire TV Edition (FTVE) til smart TV). I disse diskussioner med OEM'er har mindst syv OEM'er tilkendegivet, at deres evne til at indgå i et produktionsforhold af denne art med Amazon enten er blokeret helt eller væsentligt begrænset (f.eks. mht. geografisk omfang) af deres kontraktmæssige forpligtelser over for Google og bekymringen om, at Google vil gøre gengæld mod en anden af ​​OEM's virksomheder, der producerer Android-enheder." Det er Googles såkaldte Android Compatibility Commitment (AAC), der forhindrer partnere i at producere enheder baseret på varianter af Android, såfremt de ikke vil miste adgang til Googles officielle Android til mobil, TV, biler osv. Google har tidligere sagt, at AAC er skabt for at forhindre fragmentering. Specifikke selskaber fremhæves i rapporten fra Indiens konkurrencekommission: - "For eksempel fandt sådanne diskussioner sted med Skyworth, TPV (med hensyn til Philips-mærket), UMC (med hensyn til Sharp-mærket), Foxconn (med hensyn til Sharp-mærket) og Panasonic. Panasonic delte også bekymringer om mulige repressalier fra Google mod sine bil- og luftfartsvirksomheder, hvis man fortsatte med FTVE-installation på smart TV." Google har afvist at kommentere, men Amazon fortalte Protocol, at rapporten fra Indien "og dens resultater taler for sig selv". - Kilde: Protocol, TechCrunch, CCIFlere nyheder

Netflix begynder test af live-streaming forud for første live-shows

27 Jan 2023 |

Opdateret: DTS:X lyd i nye LG OLED og premium LCD TV

27 Jan 2023 |

DRTV streamer nu amerikanske Hollywood-film

27 Jan 2023 |

Allente dropper tre Disney tv-kanaler

27 Jan 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i februar

27 Jan 2023 |

DR-medierapport: Næsten alle streamer tv hver dag

26 Jan 2023 |