Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlere udenlandske film og serie-afsnit på DRTV - FlatpanelsDK

Flere udenlandske film og serie-afsnit på DRTV

26 Sep 2022 | Per Fanefjord Laursen |

DRs ny public service-kontrakt er færdig og gælder fra 1. oktober. Den vil lette en række krav, institutionen tidligere har været underlagt og ”fjerner unødig detailstyring”, skriver Kulturministeriet.

Målsætningen er, at DRTV skal udvikles løbende som et særskilt tilbud i sin egen ret med henblik på at kunne præsentere et attraktivt og relevant streamingtilbud, der udnytter de digitale muligheder. 

Ane Halsboe-Jørgensen
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Kum
- "De internationale streamingtjenester og tech-giganter har skabt en hård konkurrence om vores opmærksomhed. For mig er det fuldstændig afgørende, at DR har nogle rammer, der giver dem mulighed for at tage kampen op med de udenlandske platforme," siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen til DR.dk. Den nye aftale åbner for mere råderum til DRTV. DR får mulighed for at vise store biograffilm fra udlandet på DRTV, ligesom der også fremover kan stilles afsnit af udenlandske tv-serier til rådighed. Samtidig er der ikke længere en begrænsning på, hvor længe film og serieafsnit, som DR har indkøbt fra udlandet, må ligge tilgængeligt på DRTV. Hidtil har det skullet fjernes efter otte dage. Den regel blev indført i et tidligere medieforlig for at beskytte private streamingudbydere mod statslig konkurrence.

DR skal være ærlig om algoritmer

DR skal arbejde for, at DR's programmer i videst muligt omfang kan streames på alle TV-apparater, fremgår det. Læs også: "Programmet kan ikke ses på DRTV": Hvad DR siger til fejlen DR skal være transparente om brugen af algoritmer og personalisering af indhold og gøre det tydeligt for brugerne, hvordan anbefalet indhold er udvalgt. DR skal fremover øge transparensen omkring personaliseret indhold på DRTV og redegøre herfor. DR’s tv-indhold skal desuden stilles til rådighed af tredjepartsdistributører via øvrige distributionsplatforme (satellit, kabel, internet m.v.) inden for rammerne af lovgivningen, herunder ophavsretslovgivningen, med henblik på at gøre indholdet i sin helhed tilgængeligt for en så stor del af befolkningen som muligt. Public service-kontrakten gælder for 2022–2025.Flere nyheder

TV 2 Play runder 1 million abonnenter

01 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i december

01 Dec 2022 |

Mindre tv-distributør fastholder priserne på tv-pakker i 2023

01 Dec 2022 |

'Disney Sjov' stopper på DR efter mere end 30 år

30 Nov 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i december

30 Nov 2022 |

Samsungs første QD-OLED monitor er landet til 9.899 kroner

30 Nov 2022 |