Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle vil udbrede licensfrie alternativer til Dolby Vision & Atmos - FlatpanelsDK

Google vil udbrede licensfrie alternativer til Dolby Vision & Atmos

22 Sep 2022 | Rasmus Larsen |

Med 'Project Caviar' planlægger Google at udbrede åbne og licensfrie HDR-video og 3D-lyd alternativer til Dolby Vision og Dolby Atmos.

Google fremlagde planerne for producenter på et lukket møde tidligere på året. En video af præsentationen er lækket til Protocol, som har opsummeret Googles planer i en artikel.

- "Vi indså, at der er premium medieoplevelser, hvor der ikke finde nogen gode licensfrie løsninger," sagde chefen for arbejdsgruppen, Roshan Baliga, under præsentationen.

Google henviser åbenlyst til Dolbys to premium video- og lydformater; Dolby Vision (HDR) og Dolby Atmos (objektbaseret 3D-lyd). Dolby opkræver producenter af TV og afspillere 1-3 dollars for Dolby Vision per solgt enhed, mens licensen for Dolby Atmos ikke er offentligt kendt.


Googles Project Caviar

Google håber at kunne udfordre Dolby ved at bruge YouTube og Android som løftestange. YouTube understøtter ikke Dolby Vision og Atmos, mens Vision har ikke vundet indpas i Android-økosystemet. Artiklen nævner, at Google vil "gøre brug af eksisterende codecs" og at "det er derfor Google nu ønsker at etablere et nyt paraplybrand for både HDR10+ og 3D-lyd" uden at det skal koste producenterne licenspenge. Samsungs plan om gøre HDR10+ til et licensfrit alternativ til Dolby Vision har foreløbigt ikke været en succes, selvom Samsung – verdens største TV-producent – ​​har modsat sig Dolby Vision i egne TV. Samsung implementerede omvendt Dolby Atmos for første gang i deres TV med 2022-modellerne. Læs også: Amazon Prime Video streamer igen i Dolby Vision efter HDR10+ pagt Hvad angår 3D-lyd, så peger artiklen på Alliance for Open Medias (AOMedia) igangværende arbejde med at udvikle et nyt 3D-lydformat kaldet Immersive Audio Container (link), der bygges på åbne codecs. Google er medlem af AOMedia sammen med Amazon, Netflix, Samsung og andre, og har allerede spillet en nøglerolle i udviklingen af ​​AV1 videocodec. Læs også: Google, Meta & Netflix's AV1 alliance granskes under EU's kartelregler Google ønsker angiveligt, at Android-mobilenheder også skal være i stand til at optage video i de licensfrie premium-formater. Det fremgår ikke, hvornår Google planlægger at lancere sit initiativ. - Kilde: ProtocolFlere nyheder

Hvorfor du ikke bør bruge PlayStation og Xbox til streaming

05 Oct 2022 |

Disney+ understøtter nu 4K HDR på PlayStation 5

05 Oct 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i oktober

05 Oct 2022 |

LG lancerer 136" microLED TV. Pris? 2,25 mio. kroner

04 Oct 2022 |

Samsung Display fremviser OLED-skærm der kan trækkes ud

04 Oct 2022 |

Apple giver Will Smiths 'Emancipation' premiere i december

04 Oct 2022 |